Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2022 » Rugsėjo » 28

Zoologai nustatė, kad Taivano pangolinus suėdė laukiniai šunys

Taivano pangolinų populiacija kenčia nuo benamių šunų išpuolių. Apie tai praneša "France 24", kuri taip pat paskelbė sužeistų gyvūnų nuotraukas.

Pangolinai yra senovinė unikali žinduolių rūšis, neturinti artimų giminaičių tarp gyvūnų. Jo išskirtinis bruožas - standūs žvynai ant odos ir gebėjimas susisukti į kamuoliuką iškilus pavojui. Šiems gyvūnams grasina brakonieriai, tačiau Kinijos Respublikos vyriausybė uždraudė jų medžioklę, todėl Taivane pangolinai yra saugūs.

Tačiau 2017 m. vyriausybė taip pat uždraudė šaudyti benamius šunis, todėl jų skaičius ėmė sparčiai augti. Dabar šie šunys kelia rimtą grėsmę pangolinams, nes jie juda gana lėtai. Šunys negali perkąsti žvynuoto kiauto, bet reguliariai nuplėšia susuktų žvėrių uodegas ar letenas. Laukinius gyvūnus gydantys veterinarai sakė, kad per pastaruosius penkerius metus į juos kreipiasi vis daugiau pangolinų su pažeistomis ar nutrauktomis uodegomis. Nuo šių metų pradžios į Xinzhu veterinarijos kliniką buvo priimti penki šunų sužaloti gyvūnai. Jei žaizdas galima išgydyti, pangolinai slaugomi ir paleidžiami į laisvę, tačiau tie, kuriems nupjauta uodega, negali laipioti medžiais ar susisukti, todėl jie pasmerkti gyventi zoologijos soduose.

Situacija kelia ypatingą nerimą, nes pangolinai dauginasi lėtai: patelė po penkių mėnesių nėštumo atsiveda vieną jauniklį. Veisimas nelaisvėje neįmanomas.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
06.05.2024 laikas 07:30 Meilei nereikia aukų: niekada nedarykite šių 11 dalykų dėl vyro
Mylėti kitą žmogų yra nuostabu, tačiau svarbu nepamiršti savęs. Santykiuose neturi būti begalinių aukų ar taikstymosi, dėl kurio jaučiatės nelaimingos.

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 07:17 Meilės horoskopas visiems Zodiako ženklams nuo 6.05 iki 12.05.2024
Pirmoji savaitės pusė ir dvi paskutinės savaitės dienos yra palankesnės ir palankios spręsti daugelį meilės klausimų, susikaupusių per retrogradinį Merkurijų.

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 07:07 Gegužės 6 d. horoskopas: Vienišas Mėnulis nėra tas, kuris neturi šeimos
Šiandien, 2024 m. gegužės 6 d., žvaigždės kviečia mus į įdomią kelionę po astrologijos pasaulį, kur kiekvienas Zodiako ženklas žada nuostabių atradimų ir svarbių pamokų. Kartu pažvelkime, ką žvaigždės yra paruošusios kiekvienam iš mūsų....

Skaityti daugiau