Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2022 » Rugsėjo » 28

Ugandoje paskelbtas Ebolos protrūkis

Ugandos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė apie pirmą nuo 2019 m. mirties nuo itin užkrečiamo Ebolos viruso atvejį, paskelbusi apie protrūkį centriniame Mubendės rajone. "Patvirtintas atvejis - 24 metų vyras... (kuriems pasireiškė EVD simptomai ir kurie vėliau mirė", - teigė ministerija.

Anksčiau išplatintame pareiškime Pasaulio sveikatos organizacija nurodė, kad 24 metų vyrui iš Mubendės buvo diagnozuota "palyginti reta Sudano viruso atmaina". "Tai įvyko po Nacionalinės greitojo reagavimo grupės atlikto tyrimo dėl šešių įtartinų mirčių, kurios įvyko rajone šį mėnesį", - teigė PSO. Dar aštuoni įtariami pacientai gydomi, pranešė PSO. "Tai pirmas kartas per daugiau nei dešimtmetį, kai Ugandoje užregistruota Ebolos Sudano atmaina", - sakė PSO direktorius Afrikai Matshidiso Moeti.

"Glaudžiai bendradarbiaujame su nacionalinėmis sveikatos priežiūros institucijomis, siekdami ištirti šio protrūkio šaltinį ir remti pastangas greitai įgyvendinti veiksmingas kontrolės priemones." Uganda, turinti porėtą sieną su Kongo Demokratine Respublika, praeityje yra patyrusi kelis Ebolos protrūkius, paskutinį kartą 2019 m., kai mirė mažiausiai penki žmonės.

Praėjusį mėnesį KDR užregistruotas naujas atvejis smurto apimtuose šalies rytuose, praėjus mažiau nei šešioms savaitėms po to, kai buvo paskelbta epidemijos pabaiga šalies šiaurės vakaruose. Ebola yra dažnai mirtina virusinė hemoraginė karštligė. Virusas, kurio natūralus šeimininkas yra šikšnosparnis, pirmą kartą nustatytas 1976 m. KDR (tuometiniame Zaire) ir nuo to laiko Afrikoje sukėlė keletą epidemijų, per kurias žuvo apie 15 000 žmonių.

Virusas žmogui perduodamas per kūno skysčius, o pagrindiniai simptomai yra karščiavimas, vėmimas, kraujavimas ir viduriavimas. 2013-2016 m. Vakarų Afrikoje kilusi didžiausia epidemija nusinešė daugiau kaip 11 300 žmonių gyvybių. KDR buvo daugiau nei tuzinas epidemijų, iš kurių mirtiniausia 2020 m. nusinešė 2280 žmonių gyvybių.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 08:10 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai glaukomai gydyti, profilaktikai
Glaukoma liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai glaukomai gydyti, profilaktikai, glaukoma, glaukomos gydymas, receptai glaukomai, vaistažolės glaukomai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip ...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 10:00 Receptai – Patiekalai Medus nuo širdies ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: medus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 06:50 Gegužės 2 d. horoskopas: Vandeniai, Jaučiai, Liūtai ir Skorpionai gali jausti jausmų perteklių
Šiandien -  nedidelės įtakos diena, ypač antroji jos pusė. Neturėtumėte pradėti ko nors naujo, vargu ar šios dienos energijos padės jums tai įgyvendinti iki galo. Greičiausiai šiandien sėkmė bus menka. Jei esate linkę į edemas, šiandien galimas šio n...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau