Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 26

Kodėl žmonės apgaudinėja vienas kitą?

Kokios yra dažniausios sutuoktinių neištikimybės priežastys?

Dauguma žmonių apgaudinėja dėl įvairių priežasčių: vieni nori palaikyti šalutinius seksualinius santykius, kiti nėra pasirengę rimtiems santykiams poroje.

Tačiau nesakyčiau, kad seksas yra pagrindinis neištikimybės motyvas. Remdamasis savo terapine patirtimi darau išvadą, kad dauguma žmonių pasąmoningai bando išspręsti santykių su partneriu problemas apgaudinėdami.

Kokios tai problemos? Išskyriau keletą pagrindinių.

Emocinio kontakto trūkumas

Deja, tai patiria daugelis porų. Kai žmonės praranda emocinį ryšį, jų santykiai lėtai, tačiau užtikrintai juda į aklavietę. Emocinio kontakto stokos priežastis dažnai yra nesugebėjimas spręsti problemų. Paaiškinsiu pavyzdžiu: pora kartu gyvena 3 metus. Jų gyvenimas įžengė į rutinos ir pilkos kasdienybės stadiją, iškilo įvairių sunkumų, tačiau nei vienas, nei antras partneris nemoka teisingai konfliktuoti. Tokiu būdu jie abu nesąmoningai nusprendžia ignoruoti problemą. Tačiau tai, kaip visi žino, tik dar labiau pablogina situaciją. Partneriai vis labiau tolsta vienas nuo kito, o paskui kažkuris vienas iš jų pradeda ieškoti emocinio artumo už poros ribų.

„Mes jau seniai nutolome vienas nuo kito. Nebendraujame gilesnėmis temomis, nekuriame bendrų planų, nesidalijame išgyvenimais. Tačiau iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad santykiuose viskas tvarkoje. Ar verta panikuoti? – domisi viena iš pacienčių.

Baimė būti pažeidžiamam

Šiuo atveju partneriai nebijo konfliktų, noriai į juos veliasi. Tačiau jų kivirčai yra destruktyvaus pobūdžio, tiesa juose negimsta. Kiekvienas santykių dalyvis stengiasi įrodyti savo teisybę, kaltindamas kitą dėl jo daromų klaidų. Akivaizdu, kad toks požiūris į santykius neprisideda prie jų kokybiško vystymosi.

Šitokiu būdu kiekvienas iš partnerių ima vaidinti vaidmenį to žmogaus, kokiu jis iš tikrųjų nėra. Dėl to žmonės galutinai nutolsta vienas nuo kito ir pradeda ieškoti santykių už šeimos ribų.

Kodėl žmonės apgaudinėja vienas kitą?

Santykių iliuzija

Niekam ne paslaptis, kad pradiniame santykių etape žmonės įsimyli tam tikrą vienas kito įvaizdį. Ir čia visiškai nėra ko jaudintis, tai absoliučiai natūralus reiškinys. Tačiau laikui bėgant partneriai pradeda vis geriau pažinti vienas kitą, ir jiems prieš akis iškyla realus mylimo žmogaus paveikslas. Toliau gali būti du įvykių raidos variantai: priimti tai kaip duotybę arba išsiskirti.

„Su vaikinu esame kartu du metus. Iš pradžių viskas buvo gerai, tačiau pastaruosius kelis mėnesius gyvenu tikroje šoko būsenoje. Man atrodo, kad įsimylėjau visiškai kitą žmogų, ne tą, kurį dabar matau prieš save. Nežinau, ką daryti “, – dalinasi problema kita pacientė.

Daugeliui ši akistata su realybe išties yra išties labai skausminga. Žmonės nesusidoroja su nusivylimu, tačiau nėra pasirengę atvirai kalbėtis su partneriu apie iškilusią problemą. Šiuo atveju žmogus pasirenka variantą sukurti alternatyvius santykius už poros ribų.

Pagrindą čia sudaro žmogaus nepasiruošimas rimtiems santykiams ir nesugebėjimas priimti partnerio tokio, koks jis yra.

Priklausimybė nuo sekso

Būna atvejų, kai vienas iš partnerių yra visiškai realiai priklausomas nuo sekso. Jis nesugeba kontroliuoti savo priklausomybės, vėl ir vėl užmezga intymius santykius už šeimos ribų. Jis puikiaiusiai žino, kaip tai kenkia jo santuokai. Tačiau nieko negali su savimi padaryti.

„Mano buvęs vaikinas buvo priklausomas nuo sekso. Neištikimybė buvo labai dažna, aš daug verkiau ir nenorėjau jo paleisti. Tačiau po kurio laiko supratau, kad nesu pasirengusi skirti savo gyvenimo žmogui, kuris nenori rimtų santykių “, – pasakoja dar viena pacientė.

Kiekviena pora yra individuali ir ypatinga. Būtent todėl nesiimu diagnozuoti konkrečių problemų, prieš tai nepabendravęs su žmogumi. Tačiau, remdamasis savo terapine patirtimi, išskyriau šias kelias dažniausiai pasitaikančias neištikimybės priežastis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2019 laikas 21:18 Receptai – Patiekalai Mano vyro mėgstamiausias maistas. Sluoksniuoti paplotėliai ant vandens!

Tu juos įsimylėsi! Nors gamink kiekvieną dieną, neatsibos. Tiesiog šedevras! Aš darau trečia dieną iš eilės ir suvalgoma labai greitai. Tokie sluoksniuoti paplotėliai keptuvėje yra maistingi ir kvapnūs. Trapus ir subtilus skoni...

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 14:29 Receptai – Patiekalai Maitinamoji, tonizuojamoji kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trinys, Grietinė, Citrinos žievelė, Alyvuogių aliejaus

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Absoliutus hitas ir naujiena – kepti viščiukų sparneliai aluje

Kepti viščiukų sparneliai aluje receptas. Sumaišome kari, druska, pipirą, sutraiškytą česnaką. Nuplauname ir nusausiname vištienos sparnelius. Įtriname sparnelius prieskoniais ir paliekame marinuotis valandai.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau