Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Lapkričio » 19

Plaučių transplantacijos recipientams po antrosios kovid-19 vakcinos dozės pasireiškė kvėpavimo sutrikimas ir organo atmetimas

Plaučių transplantacijos recipientams, gavusiems dvi kovid-19 mRNA dozes, gali pasireikšti organo atmetimas ir išsivystyti kvėpavimo funkcijos sutrikimas, kuriam reikia papildomo deguonies ir tolesnio gydymo. Žurnale "The Journal of Heart and Lung Transplantation" (Širdies ir plaučių transplantacijos žurnalas) paskelbtame tyrime nušviečiama ši rimta medicininė problema, kurią sukelia covid-19 vakcinos.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

Trys plaučių transplantacijos recipientės kenčia nuo kovid-19 vakcinų sukelto kvėpavimo sutrikimo

Dauguma plaučių transplantacijos recipientų (LTR) nereaguoja į pirmąją kovid-19 mRNA dozę. Trumpalaikės antikūnų reakcijos į spygliuotojo baltymo mRNA pastebimos po antrosios dozės. Šioje atvejų serijoje trims pacientams iš tikrųjų po antrosios vakcinos dozės išsivystė "nauji ir reikšmingi kvėpavimo takų sutrikimai". Kvėpavimo sutrikimai atitiko antikūnų sukeltą atmetimą (AMR). Tyrimo autoriai rašė: "Mūsų žiniomis, tai pirmoji publikuota vakcinos sukelto atmetimo atvejų serija plaučių transplantacijos recipientams."

Trims visiškai paskiepytoms pacientėms (50-70 metų amžiaus) buvo suleistos FDA patvirtintos mRNA vakcinos. Trims moterims anksčiau nebuvo nustatyta atmetimo epizodų. Dvi pacientės gavo "Moderna" atmainą, o viena - "Pfizer-BioNTech" skiepą. Jų sunkūs, gyvybei pavojingi simptomai prasidėjo praėjus nuo šešių mėnesių iki dvejų metų po transplantacijos. Atlikus pacientų vertinimą, nustatyta, kad pagrindinė ligos etiologija yra antikūnų tarpininkaujamas atmetimas. Du iš pacientų buvo hospitalizuoti ir jiems diagnozuotas hipoksinis kvėpavimo nepakankamumas praėjus vos dviem savaitėms po antrosios kovid-19 mRNA dozės. Vienam pacientui pasireiškė panašūs simptomai, kurie iš pradžių buvo lengvi. Laikui bėgant simptomai sunkėjo, jai prireikė papildomo deguonies ir tolesnio hospitalizavimo.

Jų biopsijos neparodė jokio ląstelių atmetimo, tačiau vakcina sukėlė naujus donorui būdingus antikūnus. Tolesni vaizdai parodė, kad infekcijos nebuvo, tačiau atsirado naujų plaučių infiltratų. Visiems trims pacientams teko gydyti AMR plazmafereze, IVIg ir rituksimabu. Dėl šių kruopščių gydymo protokolų gydytojams pavyko padėti dviem iš pacientų atkurti plaučių funkciją ir atsisakyti papildomo deguonies. Vienos pacientės plaučių funkcija neatsistatė ir ji vėl buvo įtraukta į transplantacijos sąrašą.

Tyrimo autoriai padarė išvadą: Nors LTR sumažėja atsakas į SARS-CoV-2 vakcinas, todėl jie yra labiau pažeidžiami ligos, jų imuninės sistemos atsakas gali būti ne visada aiškus." Autoriai praneša apie naujus donorui būdingus antikūnus, kuriuos "atrodo, kad sužadina covid-19 vakcina".

Jie rašė: "Šie vakcinos atsakai turėtų būti kaupiami duomenų bazėje, kurioje būtų galima ištirti kiekvieną atvejį, kad būtų galima geriau suprasti jų mechanizmą ir, tikimasi, nustatyti LTR riziką. Tuomet tai galima panaudoti keičiant skiepijimo strategijas ir padėti išvengti nepageidaujamų padarinių šioje pažeidžiamoje pacientų grupėje."

Persodintų organų recipientai verčiami vartoti kovido-19 injekcijas, nepaisant rimto, gyvybei pavojingo pavojaus

Plaučių transplantacijos recipientai dažnai patiria didesnę imunosupresiją, todėl jie yra jautrūs sunkiems simptomams po bet kokios kvėpavimo takų virusinės infekcijos. Vakcinos covid-19 parduodamos kaip galimos koronavirusinės infekcijos prevencija ir siūlomos kaip sprendimas dėl galimo kvėpavimo takų sutrikimo ir imunosupresijos plaučių transplantacijos recipientams.

Tarptautinė širdies ir plaučių transplantacijos draugija (ISHLT) ir Amerikos transplantacijos draugija (AST) primygtinai rekomenduoja visiems organų recipientams švirkšti covid-19 mRNA. Kai kuriais atvejais ligoninės nežmoniškai atsisakydavo atlikti organų transplantaciją, nes asmuo arba nepilnamečio tėvai nesutiko, kad jiems būtų įšvirkšta covid-19. Daugelis žmonių švirkščia švirkštus per prievartą, nes medicinos institucijos laiko jų gyvybę įkaitu. Medicinos institucijos tiesiogine to žodžio prasme atima iš žmonių gyvybę gelbstinčią medicininę pagalbą vien tam, kad pacientai kuo labiau paklustų nesąžiningai, klaidingai ir pavojingai intervencijai.

Šiuo atveju covid-19 vakcinos sukėlė plaučių transplantacijos atmetimą, sukėlė sunkų kvėpavimo sutrikimą ir sumažėjusį deguonies kiekį, dėl kurio prireikė tolesnio gyvybę gelbstinčio gydymo.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2017 laikas 15:10 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišinys nuo karščiavimo, temperatūros
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, temperatūra. Ingredientai: liepos žiedai, čiobrelis, ramunėlės žiedai, vanduo.

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų
Ausų uždegimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų, Ausų uždegimas, ausys, ausų gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.05.2024 laikas 08:29 Faraono auksinės kaukės paslaptis
Senovės civilizacijų istorijoje kartais slepiasi nuostabios paslaptys, kurios gali sukrėsti net pačius išrankiausius tyrinėtojus. Viena iš tokių paslapčių - faraono Tutanchamono auksinė kaukė. Ilgą laiką buvo manoma, kad ši kaukė buvo nukaldinta iš v...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 07:58 Gegužės 20 2024 horoskopas: Žvaigždės prognozuoja sėkmės pokyčius visiems Zodiako ženklams
Šiandien Mėnulis visą dieną neturės jokių aspektų, t. y. jis bus „ne pagal kursą“. Mes, astrologai, tokias dienas vadiname nenaudingomis naujos pradžios požiūriu. Pradedate kokį nors verslą, o jis nevyksta, sustoja, atsiranda įvairių kliūčių jo eigai...

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau