Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2015 » Balandžio » 01

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


01.04.2015, 20:52
Kosmosas Peržiūrų (4400)

Iš tolimo kosmoso atkeliaujantys signalai sudaro matematinę seką – dėl to mokslininkai įtaria, kad tai gali būti nežemiškos technologijos veikimo požymis. Blicarai – kosminiai signalai, tetrunkantys apie milisekundę – pirmą kartą užfiksuoti 2007 metais, o nuo to laiko užfiksuota dar 10 tokių atvejų. Kol kas niekas neturi aiškaus atsakymo, kokia yra šių signalų kilmė ir priežastis. Tačiau atlikus naują tyrimą nustatyta, kad šie energijos pliūpsniai susirikiuoja taip, kad jokie dabar žinomi fizikos dėsniai nėra tinkami jiems aprašyti.

Sužinok daugiau ...
01.04.2015, 20:20
Ligos, Mutacijos Peržiūrų (4926)
Elisas Thompsonas dėl itin reto sutrikimo gimė be nosies. Pasaulį su tokiu išsigimimu išvysta tik vienas iš 197 milijonų kūdikių. Atrodo, kaip puiku, kad sutrikimas – toks retas. Eliso motina dėl to nesielvartauja – anot jos, nepaisant lengvai pastebimo išsigimimo, sūneliui viskas gerai. Elisas pasaulį išvydo kovo 4-ąją, Alabamos valstijoje. Gimęs berniukas ėmė normaliai kvėpuoti pro burną, tačiau po 5 dienų jam buvo atliktas ir trachėjos atvėrimas – nuo tada vaikas kvėpuoja dar lengviau. Tiesa, dėl šios procedūros Elis verkdamas nebeskleidžia garso, tad mama negali nuleisti nuo jo akių.
Sužinok daugiau ...
01.04.2015, 14:05
Katastrofos Peržiūrų (4262)

Neįtikėtina, tačiau vienos XIX amžiaus laivų katastrofų paslaptys ir jų kaltininkai išaiškėjo tik praėjus šimtui metų. Šmėkla iš rūko 1889 m. kovo 7-osios išvakarėse nedidelis austrių gaudytojų burlaivis „Louksas“ plaukė Lamanšo kanalu į Angliją. Oras buvo drėgnas ir ūkanotas, alsavo mažas vėjelis. Vidurnaktį burlaivis kirto pagrindinę kanalo magistralę. Rūkas buvo tirštas – budinti komanda ausis įtempusi klausėsi kitų laivų signalų. Staiga pasigirdo neįprastas jūros erdvėms garsas – šuns lojimas. Iš rūko lyg šmėkla išniro didelio laivo korpusas.

Sužinok daugiau ...
01.04.2015, 13:51
Archeologija Peržiūrų (3896)
Ilgą laiką istorikai ir archeologai ieškojo Palangos dvaro vietos. Laimė nusišypsojo jaunam archeologui Ramūnui Šmigelskui. Tyrinėtojas po žeme aptiko kurorto istoriją menančių radinų, kurie gali tapti įrodymais, jog būtent šalia kurhauzo prieš kelis šimtmečius stovėjo ir Palangos dvaras. Dėl buvusios Palangos dvarvietės vietos iki šiol nesutariama, todėl kurorto vasaros estrados prieigose slėpinių ieškojęs archeologas tikino, kad galbūt būtent jam pavyko aptikti statinių komplekso vietą.
Sužinok daugiau ...
01.04.2015, 13:42
Istorinės Asmenybės Peržiūrų (5868)
Kretingos istorikus apstulbino pagaliau gautos mokslininkų pateiktos rudenį rastų grafų Tiškevičių palaikų DNR išvados. Paaiškėjo, kad kartu su grafais Juozapu ir Sofija Tiškevičiais bei jų anūke Marija koplyčios postamentuose buvo palaidota ne Tiškevičių giminės atstovė. Todėl dabar bus bandoma surasti 1939-aisiais Kretingoje mirusios, bet iki šiol pagal palaikų DNR neidentifikuotos Jadvygos Tiškevičienės palikuonis, gyvenančius JAV. Juos radus būtų prašoma leisti ištirti žmonių DNR ir palyginti su informacija, gauta Tiškevičių koplyčioje.
Sužinok daugiau ...
01.04.2015, 12:37
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (7390)

Pastabesnių internautų dėmesį patraukė keli internetinių skelbimų portalų skelbimai, kuriuose rašoma, kad parduodami bebro sruogliai. Teigiama, kad tai - idealus produktas nuo impotencijos, taip pat teigiama, jog ši medžiaga gali veikti žymiai efektyviau nei bet kuris energetinis gėrimas. Kaip yra iš tiesų: ar tai – stebuklingas vaistas, o gal nelegalus produktas, kurio prekybai reikia gauti specialius leidimus?

Sužinok daugiau ...
01.04.2015, 12:14
Karo Paslaptys Peržiūrų (4441)

Jei žmogus prisiekinėja XX a. 6-ame dešimtmetyje matęs skraidančią lėkštę, neskubėkite jo smerkti ir laikyti pamišėliu. Giedrą 1951 m. liepos 16 d. rytą iš TSRS Šiaurės laivyno teritorijos Murmanske eilinės patruliavimo užduoties pakilo 1619-ojo naikintuvų aviacinio pulko grandis La-11. Pirmąsias 30 min. skrydis vyko ramiai, o tada, skrisdamas maždaug 4 km aukštyje, skrydžiui vadovaujantis kapitonas Piotras Vusovas Šiaurės Žemės pusėje pastebėjo lėtai judantį kažkokį objektą.

Sužinok daugiau ...
01.04.2015, 12:03
Pasaulio Įvairenybės Peržiūrų (4119)
Pekinas Pietų Kinijos jūroje kuria „didžiąją smėlio sieną“, pareiškė aukšto rango JAV pareigūnas, kurio teigimu, kyla rimtų klausimų dėl šio projekto tikslų, vakar pranešė „Business Insider“. JAV Ramiojo vandenyno laivyno vadas admirolas Harry Harrisas antradienio vakare Australijoje sakė, kad teritorinių pretenzijų Pietų Kinijos jūroje turinčios valstybės didina regioninę įtampą. „Tačiau kas kelia daugiausiai nerimo – precendento neturintis pretenzijų į žemę pareiškimas, kurį vykdo Kinija“, – sakė jis.
Sužinok daugiau ...