Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 18

Diabetas pagydomas per keletą savaičių

Ankstesniame straipsnyje jau esu rašęs, kad skirtingai nuo daugelio medikų teiginių, II tipo diabetas yra pagydomas pakeitus dietą ir gyvenimo būdą. Neseniai Newcastle universiteto (UK) mokslininkų atliktas tyrimas taip pat parodė, kad diabetas gali būti išgydytas per keletą savaičių. Tad jei jus koks gydytojas išjuoks, kai jam pasakysite, kad diabetas yra išgydomas, parodykite šią studiją - ‘Reversal of type 2 diabetes: normalisation of beta cell function in association with decreased pancreas and liver triacylglycerol‘. Tyrime dalyvavo 11 II tipo diabetikų, kurie buvo diagnozuoti ne daugiau nei prieš 4 metus ir jiems dar nereikia leistis insulino, vidutinis kraujo gliukozės lygis ryte nevalgius - 9.4 mmol./l. Tyrimo dalyviams buvo radikaliai sumažintas maisto ir energijos kiekis: 600 kcal per dieną. Čia priminsiu, kad rekomendacijos suaugusiems yra neviršyti 2000kcal/d (moterims) ir 2500 kcal/d (vyrams), bet, žinoma, dar priklauso nuo fizinės veiklos ir kai kurių kitų faktorių. Tyrimo dalyviai gėrė specialiai paruoštus kokteilius, turinčius 510 kcal bei vitaminų bei mineralų. Šis specialus kokteilis yra Nestle kompanijos produktas - Optifast ir pagal sudėtį tikrai nėra pats idealiausias produktas, nes savo sudėtyje turi pieno, fruktozės, cukraus, ir t. t. Pilna produkto sudėtis yra tokia (angliškai): Skimmed Milk Powder, Milk Proteins, Fibre (Inulin), Fructose, Sugar, Glucose Syrup, Vegetable Oils, Minerals (Potassium Citrate, Magnesium Carbonate, Potassium Phosphate, Iron Pyrophosphate, Zinc Sulphate, Copper Gluconate, Calcium Phosphate, Manganese Sulphate, Sodium Fluoride, Chromium Chloride, Potassium Iodide, Sodium Selenite, Sodium Molybdate), Medium Chain Triglycerides, Flavourings, Maize Starch, Fish Oil (contains antioxidants E301, E304(i), E306), Salt, Sweeteners (E950, E9511),Vitamins (Niacin, E, Pantothenic Acid, C, B6,Thiamin [B1], Riboflavin [B2], A, Folic Acid, K1, Biotin, D3, B12), Emulsifier (Soya Lecithin), Colour (E160a).

Diabetas pagydomas per keletą savaičių

Be to, tyrimo dalyviams buvo leista valgyti nekrakmolingas daržoves (išskyrus bulves ir kai kurias kitas), iš kurių buvo gauta dar likusios 90 kcal.. Dalyviams buvo nutrauktas visų diabetinių vaistų, tokių kaip Meformin, vartojimas, bet jie buvo nuolat testuojami ir prižiūrimi medicininio personalo. Mano nuomone, tikrai būtų geriau visas 600 kcal gauti iš natūralaus maisto - valgyti truputį daugiau daržovių ar vieną kitą vaisių, vartoti vitaminus, kuriuos galima gauti iš kokio nors geresnės kokybės vitamino.

Jau po savaitės gliukozės buvo normos ribose

Jau po savaitės visiems tyrimo dalyviams, gavusiems šią specialią dietą, rytinė kraujo gliukozė buvo normos ribose (<6 mmol/l). Tai reiškia, kad jiems pagerėjo insulino jautrumas bei gamyba (insulinas taip pat buvo normos ribose). Po 8 savaičių MRI testas (scan), parodė, kad kasoje, kuri gamina insuliną, sumažėjo riebalų kiekis. Yra manoma, kasos riebalai kompromituoja jos veiklą. Po 8 savaičių tyrimo dalyviams buvo leista valgyti įprastą maistą, bet buvo patarta maitintis sveikai bei riboti porcijų dydį. Laikantis įprastos dietos 7-niems iš 10 testuotų (vienuoliktas dalyvis nebuvo testuotas) dalyvių gliukozė buvo normos ribose (<6 mmol/l), kas reiškia, kad diabetas, bent jau kuriam laikui, buvo išgydytas. Tyrimo dalyviams taip pat sumažėjo svoris, riebalų masė, riebalų kiekis kepenyse, juosmens apimtis, glikuotas hemoglobinas, trigliceridai (kraujo riebalai), taip pat LDL ir bendras cholesterolis ir CRB (kuris rodo uždegiminius procesus).

Prof. R. Taylor tiki, kad ši studija gali pakeisti požiūrį į diabeto gydymą. Taip pat šios studijos rezultatai leidžia daryti prielaidą, kad II diabetas yra susijęs su energijos disbalansu: per daug suvalgoma ir per mažai išnaudojama/judama/sportuojama. Šios studijos rezultatai buvo pristatyti Diabeto Asociajos konferencijos, ir taip pat studija publikuota Diabetologia peer-reviewed moksliniame žurnale.

Dr. G.Cousen diabetą išgydo žalio maisto dieta

Beje, Dr. Cousens taip pat išgydo diabetą naudodamas labai panašią dietą - per pirmą mėnesį jis diabetikams taip pat duoda tik žalias daržoves bei jų sultis. Po to įvedamas kitas maistas. Dr. Cousens taip pat turi apie 70% išgydymo rekordą (čia tiems, kuriems dar nereikia leisti insulino, kai kasos beta ląstelės, kurios gamina insuliną, nėra visiškai išsekusios/nefunkcionuojančios) Tai reiškia, kad sekant jo programą 7 iš 10 atvejų II tipo diabetas yra pagydomas. Man Dr. Cousen programa tikrai būtų priimtinesnė, nes valgomas natūralus maistas, o ne koks Nestle kokteilis. Ir net jei vartojamas kokteilis, tikrai galima geresnį produktą pasigaminti naudojant kanapių ar ryžių baltymą, įdėjus žalių daržovių ir dar kokį multivitaminą.

Kada tokį gydymą pradės naudoti gydytojai?

Gerai būtų, kad endokrinologai taip pat naudotų tokį diabeto gydymo būdą, nes taikant tokią terapiją reikalinga medicininė priežiūra, bet įtariu, kad apie šį tyrimą dauguma jų net negirdėjo ir net jei ir girdėjo, tai tikrai artimiausiu metu šių atradimų netaikys savo praktikoje, nes daug pelningiau yra išrašinėti diabeto vaistus bei insuliną.

Nepaisant to, manau, kad prisiimant pilną atsakomybę ir turint kitą žmogų šalia (kuris reikalui esant galėtų padėti ar bent iškviesti medikus), šią dietą galima sekti ir namuose, tik, žinoma, reikia pastoviai matuoti kraujo gliukozę, ypač jei jūs leidžiatės insuliną, nes pradėjus taikyti tokią dietą jo poreikis labai sumažėja.

Diabeto gydymas sumažinus riebalų kiekį

Yra ir kitų programų. Kai kuriems užtenka tiesiog radikaliai sumažinti riebalų kiekį: ne daugiau nei 10% kalorijų iš riebalų - apie 20 g riebalų per dieną. Dalyviams leidžiami valgyti košes, bulves, daržoves ir vaisius, atsisakant gyvulinio maisto. Šią dietą propaguoja Dr. McDougall, Dr. Bernard (yra publikaves keletą studijų), taip pat Dr. N. Delgado (jis taip pat naudoja veganiškus baltymus, tokius kaip kanapių ar ryžių, bei kai kuriuos papildus) ir jie taip pat yra išgydė ne vieną diabetiką. Čia yra video kur Dr. Delgado demostrauoja kaip per 6 valandas galima tapti diabetiku valgant daug riebalų ir kito blogo maisto. Šių gydytojų programos yra mažiau radikalios ir jas tikrai galima atlikti patiems, bet rezultatams reikia daugiau laiko.

Diabeto gydymas apribojant angliavandenius

Kai kuriems diabetą kontroliuoti ir net išgydyti pavyksta mažai angliavandenių ir daug riebalų turinčia dieta. Čia angliavandenių leidžiama naudoti ne daugiau nei 100 g per dieną, kartais reikia sumažinti iki 25-50 g/d, bet čia vėlgi priklauso nuo žmogaus, reiktų valgyti iki tiek, kad gliukozė be insulino leidimo ar vaistų vartojimo būtų nei daugiau nei 5 mmol/l. Todėl sekant šią dietą atsisakoma visų košių bei kitų grūdinių produktų ir net vaisių. Leidžiama valgyti daržoves, išskyrus bulves, morkas, pastarnokus. Taip pat leidžiama valgyti mėsą, kiaušinius, žuvį, riešutus. Tokiu atveju ypač gerai kokoso riešutų aliejus, avokadas. Taip pat galima daugiau veganiškos pakraipos - tik sėklos, riešutai, geros kokybės aliejai, daržovės. Panašią dietą vėlesniuose etapuose pataria Dr. Cousen. Bet vėlgi perspėsiu, kad daug riebalų ir mažai angliavandenių turinti dietą tinka ne visiems. Taip pat ilgalaikės pasekmės - tokios dietos nėra gerai ištirtos, nes dauguma tokios dietos studijų yra trumpalaikės (iki 6 mėn). Ir yra teigiančių, kad po šio periodo tokios dietos nauda sumažėja. Bet yra žmonių, kurie klesti sekdami tokią mažai angliavandenių turinčią dietą. Nepaisant to, tokia dieta gali duoti nemalonų kūno kvapą, ir tai ne kartą esu pats patyręs, kai vartodavau daugiau riebalų.

Diabeto gydymas sumažinus uždegiminius procesus

Žolininkas Kal Seller teigia, kad jis taip pat daugumai savo klientų išgydo diabetą ar bent sureguliuoja kraujo gliukozę tiesiog sumažindamas uždegiminius procesus - taip patariama išsivalyti kepenis. Tai jis daro naudodamas antiuždegimines vaistažoles, taip pat dietą - pagrinde vartojami vaisiai ir daržovės, atsisakoma mėsos, bei kitų gyvulinių produktų, grūdinių produktų, kurie taip pat gali skatinti uždegiminius procesus, ypač tie, kurie turi gluteino.

Diabeto gydymas badaujant

Dar diabetas gali būti išgydytas badaujant, tik vėlgi reikia priežiūros. Dr. J. Whitaker teigia, kad kai kuriems užtenka pabadauti 5 dienas ir per tą laiką atsistato gliukozės savireguliacija (‘termostatas’), pagerėja insulino jautrumas. Ypač kepenų, nes būtent kepenys yra pagrindinis organas, kuris palaiko kraujo gliukozės lygį. Kai kepenys tampa nejautrios insulinui, jos gamina gliukozę iš glikogeno ir po to paleidžia į kraujotaką, nors tuo metu yra pakankamai gliukozės. Beje, aukščiau aprašyta Newcastle universiteto studija taip pat parodė, kad riebalų kiekis kepenyse taip pat sumažėjo, kas gali būti vienas iš veiksnių, kodėl tyrimo dalyviams pavyko išgydyti diabetą. Čia yra studija (The effects of three-week fasting diet on blood pressure, lipid profile and glucoregulation in extremely obese patients), kurios rezultatai rodo, kad badavimas pagerina labai daug kraujo testo rodiklių. Tik vėlgi perspėju, kad jei nuspręsite badauti, tai reikia, kad kas nors būtų šalia, ir, žinoma, turite prisiimti atsakomybę už tai, ką darote.

Dar labai svarbu sportuoti ir būti fiziškai aktyviam

Be dietos dar labai svarbu sportuoti, nes būtent sportavimas padidina insulino jautrumą. Ir pradžioje pakanka net greito vaikščiojimo. Jie šis netinka galima važinėti dviračiu, bėgioti, šokinėti ant batuto ir t. t. Reiktų bent 30 min per dieną, kas tikrai nėra daug.

Taip pat naudoti prieskonius, tokius kaip  cinamoną, fenu greek, bitter melon, tumeric (ciberžolė) ir kt. Taip pat diabetikai labai stokoja  chromo, vanadžio, magnio  ir kitų mineralų bei vitaminų.

Autorius: Andrius, BSc Nutrition, MSc, working towards PhD Šaltinis: sveikatossaltinis.blogas.lt

Tai yra asmeninė autoriaus nuomonė, už straipsnio turinį ir kalbą Paranormal.lt portalas neatsako.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 09:34 Receptai – Patiekalai Riebių plaukų priežiūra. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Riebių plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Riebių plaukų priežiūra, receptai plaukų priežiūrai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.04.2024 laikas 14:51 Kaip elgiatės per pirmąjį pasimatymą pagal savo Zodiako ženklą
Avinai garsėja spontaniškumu, linksmumu ir aistra. Gyvenime visuomet stengiatės kuo geriau pasirodyti, ne kitaip yra ir pasimatymų scenoje. Pirmiausia, tikėtina, kad būtent tu prisiėmei atsakomybę ir suplanavai pasimatymą. Ir galima daryti prielaidą,...

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:46 Kur veda svajonės apie idealų vyrą?
Moterys labiau linkusios kurti lūkesčius ir fantazijas šeiminio gyvenimo tema, vyrai šiuo klausimu būna pragmatiškesni, nors pasitaiko visokių variantų.

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:42 Kaip sužinoti, ar jūsų geriausias draugas yra toksiškas: 9 tikslūs požymiai
Vienas iš pagrindinių draugystės ramsčių – būti šalia vienas kito, kai to reikia. Tokia draugystė dažnai būna paslėpta po bendro juoko, ilgų pokalbių ir iš pažiūros malonių gestų sluoksniu. Tačiau neleiskite savęs apgauti....

Skaityti daugiau