Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Lapkričio » 15

Einšteino gravitacijos teorija leis keliauti po Visatą

Astrofizikos profesorius Džeirantas Liuisas savo kalboje per "Nacionalinę mokslo dieną" JAV paaiškino, kokias galimybes kelionėms į kosmosą suteikia naujasis mokslinis darbas, paremtas garsiąja Einšteino gravitacijos teorija.

Erdvės iškreipimo (angl. warp) varikliai kol kas egzistuoja tik fantastų galvose, tačiau jie netrukus gali tapti realybe, jeigu bus atkreiptas dėmesys į Einšteino gravitacijos teoriją - taip mano astrofizikas

Džeirantas Liuisas iš Sidnėjaus universiteto.

„Matematika atveria geras perspektyvas keliauti po Visatą ypač dideliu greičiu (didesniu už šviesos greitį), — jis pareiškė. — Gali būti, kad per sekančius 100 ar 200 metų ši teorija suteiks galimybę racionaliai ir greitai keliauti kosmosu".

„Einšteino teorija po jos paskelbimo daug metų nesulaukė mokslinės bendrijos dėmesio ir buvo pavadinta „matematiniu fanatizmu“, — pabrėžia profesorius Liuisas. — Dabar mes tik pradedame suprasti, kokia svarbi ši teorija šiuolaikiniam mokslui, nes ji ne tik aprašo visą visatą, bet ir prognozuoja
keistus dalykus, pavyzdžiui, juodąsias dėžes“.

Šiuolaikinės inovacijos GPS srityje remiasi Einšteino gravitacijos aprašymu, kuriame yra informacija apie skirtingas laiko juostas ir laiko priklausomybę nuo vietos. Profesorius Liuisas įsitikinęs, kad ši informacija atvers geras galimybes keliauti į tolimą kosmosą.

Jis pažymėjo, kad gravitacinių bangų veikimą bando suprasti didelis specialistų būrys, augantis kiekvieną dieną. Bangų pakitimą, priklausomai nuo erdvės ir laiko, pirmasis pastebėjo Albertas Einšteinas 1916-ais metais. Liuisas įsitikinęs, kad gravitacinių bangų tyrimas artimiausioje ateityje taps naujų mokslinių atradimų pagrindu.

„Jeigu kosmose vyksta svarbūs įvykiai, jie gali sukelti erdvės ir laiko svyravimus. Tokių svyravimų aptikimas pastaruosius 50 metų buvo daugelio mokslininkų svajonė, dabartiniu metu mes esame priartėję prie šio fenomeno supratimo. Buvo sukurti specialūs gravitaciniai teleskopai, kuriais mes bandome aptikti bangas“, — pranešė profesorius Liuisas.

Jeigu mus pavyks aptikti gravitacines bangas, turėsime galimybę stebėti pačius ryškiausius sprogimus ir susidūrimus. Tai gali būti didžiuliu progresu, o kalbant tiksliau - tai leis mums atverti naują langą į Visatą.

Kadangi Einšteino reliatyvumo teorija susijusi su kvantine mechanika, kuri yra vienu iš pagrindiniu jos mokslinio supratimo ramsčiu, profesorius Liuisas tikisi, kad kitas amžius taps daugelio atradimų amžiumi.

„Kol kas tokie klausimai tik sukelia paprastų žmonių smalsumą, tačiau, žiūrint iš mokslinės idėjos taško, tai gali duoti labai svarbius rezultatus. Kai mes, galų gale, apjungsime Einšteino teoriją su kvantine mechanika, mes galėsime įminti daugybę Visatos mįslių", — jis pridūrė.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 19:09 Receptai – Patiekalai Vaisingumui skatinti (Paprastoji takažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 07:48 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai pleiskanų gydymui

Pleiskanų naikinimas liaudies medicinoje, Pleiskanų naikinimas, receptai nuo pleiskanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

31.08.2019 laikas 16:20 Receptai – Patiekalai Minkščiausi ruletukai su obuoliais, skubant: ilgai neužsilaiko

Dalinuosiu skanių obuolių roletų receptu! Jų pagrindą sudaro tešla su grietine, kuris puikiai papildo sotų ir kvapnų obuolių įdarą. Būtinai išbandykite!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau