Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2016 » Gruodžio » 17

"Malboro" paslaptis: burlaivis su mirusiais žmonėmis

Kai 1913-ųjų metų spalio mėnesį kapitonas ir keletas jo komandos narių užlipo į škuną "Malboro" vienoje Ugninės Žemės archipelago įlankoje, jie buvo sukrėsti siaubingo vaizdo: visame denyje mėtėsi išdžiūvę tarsi mumijos keleivių ir ekipažo narių kūnai.

- Tai ne škuna, o plaukiojantis karstas! - šūktelėjo vienas iš jūreivių, kurie kartu su kapitono padėjėju apžiūrėjo laivą be gyvybės ženklų.

„Malboro" stiebai buvo visiškai sveiki, tačiau iš burių liko tik draiskalai - jas sudraskė negailestinga vėjo ir jūros vandens stichija. Visa škuna buvo padengta pelėsiais.
- Tas pats ir apačioje, - pranešė jūreivis, sunkiai sulaikydamas aukštyn gerkle kylantį šleikštulį. - Triume nieko nėra, išskyrus krūvą į mumijas panašių kūnų.

Padėjėjas įėjo į kapitono kajutę, tikėdamasis tenai laivo žurnale rasti raktą šios jūros mįslės įminimui. Išsekęs kapitonas buvo užsikniaubęs ant žurnalo odiniais viršeliais, tačiau visi puslapiai buvo visiškai supuvę.

"Malboro" paslaptis: burlaivis su mirusiais žmonėmis

Tyrimo metu buvo nustatytas nepaprastas faktas - tristiebis burinis laivas 1890-ųjų metų sausio mėnesio pradžioje išplaukė iš Litltono uosto Naujojoje Zelandijoje ir turėjo plaukti į Škotiją, į savo gimtąjį Glazgo uostą. Laivu plaukė daugybė keleivių, pilnas ekipažas, kurį sudarė patyrę jūrininkai, taip pat buvo gabenami įvairūs kroviniai. Laivui vadovavo patyręs jūrų vilkas - kapitonas Herdas. Tačiau dėl kažkokių nežinomų priežasčių škuna „Malboro" į Glazgą neatplaukė.

1981-ųjų metų balandžio mėnesį oficialaus tyrimo metu paaiškėjo, kad laivas, plaukiantis iškeltomis burėmis netoliese Magelano sąsiaurio, pastebėjo škuną „Malboro", kuri neseniai buvo išplaukusi iš uosto Naujojoje Zelandijoje. Iš kapitono, kuris matė dingusį laivą, pasakojimo paaiškėjo, kad „Malboro" pagal visus požymius buvo geros būklės, iš škunos nebuvo perduota jokių signalų su pagalbos prašymu, nei prašymų suteikti kokią nors informaciją.

"Malboro" 1876 metais

Komisijos nariai, atlikę tyrimą, niekaip negalėjo atsakyti į vieną klausimą: kodėl „Malboro" pasirinko kelią aplink Pietų Ameriką, o ne šalia   Afrikos?

Apie dingusį laivą nebuvo jokių žinių iki pat 1913 m. spalio mėnesio, kai vieną dieną buvo pastebėtas įlankoje prie pietinių Argentinos krantų. Dėl puvėsio pelėsių škuna „Malboro" tapo akyta, tarsi kokia kempinė. Į škuną užlipę jūreiviai suprato, kad laivas negalėjo įlankoje dreifuoti 24 metus. Nuožmūs štormai, kuriais garsėja Ugnies Žemė, seniai būtų suskaldę škuną į šapelius.

Tačiau kas atsitiko su laivo keleiviais ir jo ekipažu? Nejaugi laivas pateko į didžiulį štilį ir buvo priverstas dreifuoti tol, kol baigėsi visos geriamojo vandens atsargos? O gal kažkoks apsinuodijimas maistu ar epidemija beveik vienu metu išguldė visus laive plaukusius žmones?

Pagal visus požymius škuna į įlanką buvo užsukusi visai neseniai, prieš ją aptinkant pro šalį plaukiančiam burlaiviui. Kaip galėjo atsitikti, kad škuna neatsitrenkė į rifus ir nenuskendo, jeigu visi keleiviai ir ekipažo nariai mirė prieš 24 metus?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.01.2018 laikas 15:31 Receptai – Patiekalai Varškės kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Varškė, Alyvuogių aliejaus, Pienas , Morkų sultys.

Skaityti daugiau

25.03.2018 laikas 17:13 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais

Receptai su juoduoju serbentu. Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais. Juodasis serbentas liaudies medicinoje, juodaisiais serbentais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

...

Skaityti daugiau

26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau