Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2015 » Lapkričio » 8

Tylus Augustino Landmesserio protestas prieš Adolfą Hitlerį

Adolfas Hitleris buvo įvedęs vieną taisyklę, kuri galiojo ne tik nacių partijos nariams, bet ir visiems vokiečiams. Tai skambusis „Sieg Heil“ šūkis ir dešinės rankos iškėlimas į priekį, kuriuo buvo parodomas pasitikėjimas ir lojalumas fiureriui. Visgi tokiems veiksmams pritarė ne visi, rašo „Business Insider“.

1936 metais darytoje nuotraukoje iš visų joje įamžintų žmonių išsiskiria vienas. Tai laivų statyklos darbuotojas Augustas Landmesseris, kuris užfiksuotas nerodantis šio lojalumo gesto A.Hitleriui. Įdomu tai, kad A.Landmesseris pats buvo fiurerio partijos narys.

Wikimedia.org nuotr. / Tylus Augustino Landmesserio protestas

Į nacių partiją A.Landmesseris įstojo 1931 metais. Po dviejų metų jis įsimylėjo žydę Irma Eckler, kuriai ir pasipiršo.

Po piršlybų A.Landmesseris pasitraukė iš nacių partijos.

Porai nusprendus susituokti, teko nusivilti – leidimas nebuvo išduotas, nes įstatymai draudė susituokti vokiečių ir žydų tautybių žmonėms.

1935 metais porai gimė dukra, o po metų A.Hitleriui pristatant naują karinio jūrų laivyno laivą, A.Landmesseris nebyliai protestavo.

Jam pabodo nacių tvarka ir nustatytos taisyklės. 1937 metais kartu su šeima jis bandė pabėgti į Daniją, tačiau buvo sulaikytas ir apkaltintas santykiais su „draudžiama rase“. Tai draudė ir įstatymai.

Dėl įrodymų trūkumo jis buvo išteisintas. Tačiau jau 1938 metais vėl sulaikytas, nes nesilaikė nacių prašymo palikti savo sužadėtinę. Už tai A.Landmesseris buvo nuteistas ir išvežtas į koncentracijos stovyklą, kurioje praleido trejus metus.

Po bausmės atlikimo jis dirbo keliuose skirtinguose darbuose, o 1944 metais buvo pašauktas į kariuomenę. Po kelių mėnesių paskelbta, kad jis dingo kažkur Kroatijoje.

Daugiau jis niekada nematė savo sužadėtinės.

Tuo metu slaptoji nacių policija suėmė I.Eckler, kai ši laukėsi antrosios dukros. Ji buvo laikoma kalėjime, o po gimdymo išsiųsta į koncentracijos stovyklą.

Manoma, kad I.Eckler buvo perkelta į nacių vadinamą „eutanazijos centrą“, kuriame 1942 metais nužudyta su su kitais 14 tūkst. žmonių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

10.12.2019 laikas 10:42 Receptai – Patiekalai Įdaryti Kiaušiniai: Chorizo Ir Sūrio Įdaras
Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir kai užvirs verdame ant silpnos ugnies 10 minučių. Virtus kiaušinius paliekame atvėsti šaltame vandenyje. Nulupame chorizo dešros odelę, supjaustome ją smulkiau ir truputį pakepiname keptuvėje ...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:53 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui
Vaikui peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui, receptai vaikui peršalus, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau