Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Kiti rašo » 2022 » Vasario » 7

Suomijos „Laisvės konvojus“ reikalavo ne tik pandeminių suvaržymų panaikinimo, bet ir mažesnių degalų kainų

Suomijos „Laisvės konvojus“ reikalavo ne tik pandeminių suvaržymų pana

Suomijos policija prie Helsinkio parlamento pastato sulaikė 55 protestuotojus, kurie protestavo prieš COVID-19 apribojimus ir dideles degalų kainas, šeštadienį pranešė šalies policija.

Įkvėpti Kanados sunkvežimių vairuotojų ilgai besitęsiančio atkaklaus protesto, kuris paralyžiavo Otavos gyvenimą, Suomijos laisvės konvojaus protestuotojai išreiškė pilietinį nepritarimą ir „pilietinę sumaištį“.

„Policija iš Mannel Haiminty gatvės atitraukė dešimtis automobilių ir suėmė 55 žmones. Du suimtieji įtariami smurtiniu pasipriešinimu policijos pareigūnams“, – sakoma policijos pareiškime.

Pasak policijos, po protesto anksti šeštadienį eismas Helsinkyje visiškai atsigavo.

Protestuotojų netenkina ne tik pandeminiai suvaržymai, bet ir degalų kainos

Penktadienį Helsinkyje prasidėjusios protesto akcijos „Convoy Finland“ dalyviai teigė, kad nepritaria pandeminiams apribojimams šalyje ir didelėms degalų kainoms. Protestas vyko vakare.

Pasak organizatorių, protestas turėtų tęstis ir šeštadienį nuo 10 iki 22 val.

Tarp protestuotojų reikalavimų – pandeminių suvaržymų Suomijoje panaikinimas, taip pat degalų kainų mažinimas 50 proc. ir dabartinės vyriausybės atsistatydinimas.

Organizatoriai pranešė policijai, kad, siekdami įgyvendinti savo reikalavimus, jie ketina taikyti pilietinio nepaklusnumo taktiką. Policija teigė mananti, kad siekiama blokuoti eismą į Helsinkio centrą ir iš jo.

Policija uždraudė sunkiasvorėms transporto priemonėms įvažiuoti į centrą

Policija skyrė papildomų išteklių protestui suvaldyti ir uždraudė sunkiasvorėms transporto priemonėms įvažiuoti į miesto centrą. Norint įvažiuoti į teritoriją, kurioje sostinės centre galioja apribojimai, ilgesnėms nei 12 metrų ilgio transporto priemonėms reikia specialaus leidimo.

Policija paragino norinčius išreikšti savo nuomonę tai padaryti Piliečių aikštėje priešais parlamentą.

Gyventojai buvo informuoti apie eismo sutrikimus

Helsinkio policija kol kas nepateikė skaičiavimų, kiek dalyvių buvo proteste, tačiau teigė mananti, kad renginys gali sukelti didelių ir ilgai trunkančių eismo sutrikimų.

Feisbuke esančioje grupėje „Convoy Finland 2022″ šiuo metu yra apie 63 000 narių.

Policija rekomendavo vairuotojams vengti miesto centro nuo penktadienio vakaro iki protesto akcijos pabaigos ir teigė, kad realiuoju laiku teiks naujausią informaciją savo tviterio paskyroje.

Gyventojai buvo įspėti, kad Helsinkio centre gali vėluoti viešasis transportas.

Sausio viduryje Suomijos vyriausybė paskelbė, kad mėnesio pabaigoje, atsižvelgdama į didėjantį ligoninių užimtumą, dviems savaitėms pratęs COVID-19 suvaržymus.

Suomijos vyriausybė netrukus sušvelnins apribojimus restoranams ir susirinkimams

Suomijos ministrės pirmininkės Sannos Marin (Sanos Marin) vyriausybė nusprendė nuo pirmadienio, vasario 14 d., gerokai sušvelninti apribojimus restoranams ir viešiems susibūrimams šalyje.

Trečiadienį po vyriausybės posėdžio S. Marin pareiškė, kad nuo šios datos restoranams bus leidžiama aptarnauti lankytojus iki 23 val. vakaro ir atsidaryti anksčiau nei 12 val. ryto, neatsižvelgiant į tai, ar jie daugiausia prekiauja maistu, ar alkoholiu. Ji pridūrė, kad kiti taikomi apribojimai bus panaikinti kovo 1 d.

Vyriausybė taip pat nusprendė paraginti savivaldybes ir regionines valstybės valdymo institucijas vasario 14 d. atsisakyti visų susirinkimų apribojimų.

„Vyriausybė rekomenduoja savivaldybėms ir regioninėms valstybės valdymo institucijoms nuo vasario 14 d. visiškai atsisakyti susirinkimų apribojimų, kad renginiai, kultūrinė ir sportinė veikla būtų galima plačiausiu mastu“, – pareiškė Suomijos premjerė. „Žinoma, higienos nurodymai liks galioti. Be to, šį klausimą atidžiau aptars koronaviruso darbo grupė.“

Covid-19 pasas bus stabdomas neribotam laikui. Premjerė sako, kad pasas naudojimas siekiant apriboti pagrindines neskiepytų asmenų teises nėra nei būtinas, nei proporcingas vyraujant epidemiologinei situacijai.

Nepaisant to, Suomijos vyriausybė, atsižvelgdama į būsimus pokyčius, toliau rengs pasą reglamentuojančius teisės aktus.

Suomijos premjerė mano, kad Suomija pagal epidemiologinę situaciją maždaug dviem savaitėmis atsilieka nuo Danijos ir Norvegijos. Todėl apribojimų sušvelninimo grafikas leis stebėti, kaip situacija vystosi kitose pasaulio šalyse.

Karolina Mikaliūnė, Laikmetis.lt naujienų redaktorė

WORLDAKKAM, YLE, HELSINKI TIMES

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://www.laikmetis.lt/suomijos-laisves-konvojus-reikalavo-ne-tik-pandeminiu-suvarzymu-panaikinimo-bet-ir-mazesniu-degalu-kainu/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau