2019-09-18, 07:03
Avižiniai pyragėliai su braškėmis
Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pagrindo mišiniu. Iškeptą pyragą supjaustykite gabaliukais ir patiekite
Skaityk toliau
2019-09-18, 06:56
Klasikinis tiramisu receptas
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su 3 v.š. cukraus, kaitindami garų vonelėje, gerai išsukite el. maišytuvu. Įpilkite vanilės ekstraktą, sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.
Skaityk toliau
2019-09-13, 17:33
Citrininis pyragas
Dosniai patepkite ir pabarstykite kepimo formą Nieko nėra apmaudžiau, kaip iškepti pyragą, bandyti išversti jį iš formos ir tą darant kepinį sugadinti. Tad jei recepte sakoma, jog kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, ne tik neignoruokite šio žingsnio, bet ir skirkite šiam darbui dėmesio – sviestu turi būti pateptas kiekvienas kampelis, o miltais pabarstyta irgi dosniai (tai padarę apverskite kepimo formą ir nukratykite perteklių).
Skaityk toliau
2019-09-12, 20:52
Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru
Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.
Skaityk toliau
2019-09-11, 20:44
Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!
Skaityk toliau
2019-09-09, 17:35
Smėliniai sausainiai su riešutais
Pagaminti skanius sausainius iš smėlinės tešlos gana paprasta. Patiekalo paruošimui reikia nedidelio kiekio ingredientų ir laiko. Tokie sausainiai taps puikia bet kokio stalo puošmena, o svarbiausia – kiekvienas, kuris jų paragaus, liks patenkintas.
Skaityk toliau
|