Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Rugsėjo » 9

Smėliniai sausainiai su riešutais

Smėliniai sausainiai su riešutais

Pagaminti skanius sausainius iš smėlinės tešlos gana paprasta. Patiekalo paruošimui reikia nedidelio kiekio ingredientų ir laiko. Tokie sausainiai taps puikia bet kokio stalo puošmena, o svarbiausia – kiekvienas, kuris jų paragaus, liks patenkintas.

Sudėtis

  • 200 g sviesto
  • 130 g cukraus pudros
  • 350 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės esencijos (1-2 pakeliai vanilinio cukraus)
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 plaktas trynys
  • 65 g smulkintų riešutų

Paruošimas žingsnis po žingsnio

Dėti visus ingredientus į gilų dubenį ( išskyrus miltus, riešutus).

Plakti mikseriu kol cukrus visiškai ištirps.

Sujungti miltus su skystu pagrindu, užmaišyti tešlą. Apvynioti tešlą plėvele, dėti į šaldytuvą 20 min, kad atšaltų.

Pabarstyti ant stalo truputį miltų, iškočioti tešlą į storą paplotį ( diametras apie 7 mm).

Naudojant apvalią formą, išpjauti iš papločio ruošinius. Kiekviename ruošinyje padaryti apie 2 cm diametro skylę.

Dėti žiedus ant skardos, patalpinti į šaldiklį 20 min.

Apkepti riešutus orkaitėje arba keptuvėje be aliejaus.

Sutepti ruošinius tryniu, pabarstyti riešutais.

Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.

Pašauti skardą su sausainiais į orkaitę 12 min.

Sausainiai gatavi, galima patiekti su mėgstamais gėrimais.

 

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar