- 09.09.2019
- 0.0 Reitingas
- 3884 Peržiūros
- Aptarti
Pagaminti skanius sausainius iš smėlinės tešlos gana paprasta. Patiekalo paruošimui reikia nedidelio kiekio ingredientų ir laiko. Tokie sausainiai taps puikia bet kokio stalo puošmena, o svarbiausia – kiekvienas, kuris jų paragaus, liks patenkintas.
Sudėtis
- 200 g sviesto
- 130 g cukraus pudros
- 350 g miltų
- 1 kiaušinis
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės esencijos (1-2 pakeliai vanilinio cukraus)
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 plaktas trynys
- 65 g smulkintų riešutų
Paruošimas žingsnis po žingsnio
Dėti visus ingredientus į gilų dubenį ( išskyrus miltus, riešutus).
Plakti mikseriu kol cukrus visiškai ištirps.
Sujungti miltus su skystu pagrindu, užmaišyti tešlą. Apvynioti tešlą plėvele, dėti į šaldytuvą 20 min, kad atšaltų.
Pabarstyti ant stalo truputį miltų, iškočioti tešlą į storą paplotį ( diametras apie 7 mm).
Naudojant apvalią formą, išpjauti iš papločio ruošinius. Kiekviename ruošinyje padaryti apie 2 cm diametro skylę.
Dėti žiedus ant skardos, patalpinti į šaldiklį 20 min.
Apkepti riešutus orkaitėje arba keptuvėje be aliejaus.
Sutepti ruošinius tryniu, pabarstyti riešutais.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
Pašauti skardą su sausainiais į orkaitę 12 min.
Sausainiai gatavi, galima patiekti su mėgstamais gėrimais.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau