Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Rugsėjo » 12

Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru

Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru

Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese  dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos  ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 4 vnt
  • kvietiniai miltai – 115 g
  • geriamasis vanduo – 1 stiklinė
  • šiltas pienas – 2 stiklinės
  • sviestas – 125 g
  • cukrus – 1 stiklinė
  • vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis

Paruošimas

  1. Atsargiai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus dėti į sausą švarų indą, kur nebūtų nė lašo riebalų, drėgmės ir kiaušinių trynių.
  2. Įberti žiupsnelį druskos ir suplakti baltymus mikseriu į stabilias putas. Sviestą ištirpinti bet kokiu būdu ir truputį atvėsinti. Trynius dėti į tuščią dubenį. Dėti cukrų ir vandenį.
  3. Suplakti mikseriu kol pabals. Į trynių masę supilti tirpintą sviestą ir permaišyti viską iki vienalytės būsenos.
  4. Po to į tą patį dubenį pilti pieną, berti miltus ir permaišyti tešlą iki vienalytės masės. Labai atsargiai įmaišyti į tešlą plaktus baltymus.
  5. Paruošti kepimo formą, sutepti ją sviestu ir pabarstyti miltais. Supilti į formą gatavą tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir pašauti į ją formą su tešla maždaug valandai.
  6. Gatavą protingą ir skanų pyragaitį atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra ir supjaustyti porcijiniais gabaliukais.
  7. Po to galima patiekti prie arbatos.
Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar