- 2019-09-12
- 5.0 Reitingas
- 2828 Peržiūrų
- Aptarti
Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt
- kvietiniai miltai – 115 g
- geriamasis vanduo – 1 stiklinė
- šiltas pienas – 2 stiklinės
- sviestas – 125 g
- cukrus – 1 stiklinė
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas
- Atsargiai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus dėti į sausą švarų indą, kur nebūtų nė lašo riebalų, drėgmės ir kiaušinių trynių.
- Įberti žiupsnelį druskos ir suplakti baltymus mikseriu į stabilias putas. Sviestą ištirpinti bet kokiu būdu ir truputį atvėsinti. Trynius dėti į tuščią dubenį. Dėti cukrų ir vandenį.
- Suplakti mikseriu kol pabals. Į trynių masę supilti tirpintą sviestą ir permaišyti viską iki vienalytės būsenos.
- Po to į tą patį dubenį pilti pieną, berti miltus ir permaišyti tešlą iki vienalytės masės. Labai atsargiai įmaišyti į tešlą plaktus baltymus.
- Paruošti kepimo formą, sutepti ją sviestu ir pabarstyti miltais. Supilti į formą gatavą tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir pašauti į ją formą su tešla maždaug valandai.
- Gatavą protingą ir skanų pyragaitį atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra ir supjaustyti porcijiniais gabaliukais.
- Po to galima patiekti prie arbatos.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas
Skaityti daugiau
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Skaityti daugiau
2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Skaityti daugiau
2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Skaityti daugiau
2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?
Skaityti daugiau
2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas
Skaityti daugiau
