
- 2019-09-12
- 5.0 Reitingas
- 2801 Peržiūr
- Aptarti
Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt
- kvietiniai miltai – 115 g
- geriamasis vanduo – 1 stiklinė
- šiltas pienas – 2 stiklinės
- sviestas – 125 g
- cukrus – 1 stiklinė
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas
- Atsargiai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus dėti į sausą švarų indą, kur nebūtų nė lašo riebalų, drėgmės ir kiaušinių trynių.
- Įberti žiupsnelį druskos ir suplakti baltymus mikseriu į stabilias putas. Sviestą ištirpinti bet kokiu būdu ir truputį atvėsinti. Trynius dėti į tuščią dubenį. Dėti cukrų ir vandenį.
- Suplakti mikseriu kol pabals. Į trynių masę supilti tirpintą sviestą ir permaišyti viską iki vienalytės būsenos.
- Po to į tą patį dubenį pilti pieną, berti miltus ir permaišyti tešlą iki vienalytės masės. Labai atsargiai įmaišyti į tešlą plaktus baltymus.
- Paruošti kepimo formą, sutepti ją sviestu ir pabarstyti miltais. Supilti į formą gatavą tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir pašauti į ją formą su tešla maždaug valandai.
- Gatavą protingą ir skanų pyragaitį atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra ir supjaustyti porcijiniais gabaliukais.
- Po to galima patiekti prie arbatos.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Skaityti daugiau
2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Skaityti daugiau
2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Skaityti daugiau
2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Skaityti daugiau
2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Skaityti daugiau
2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Skaityti daugiau
2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Skaityti daugiau