- 11.09.2019
- 5.0 Reitingas
- 2585 Peržiūrų
- Aptarti
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!
Kefyriniai paplotėliai su įdaru
Ingredentai tešlai:
– 500 ml bet kokio riebumo kefyro
– 1 arbatinis šaukštelis sodos
– 1 kiaušinis
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus
– 500-550 g miltų
– 50 g sviesto
– druskos pagal skonį
Ingredientai įdarui (pasirinktinai)
– dešrelės arba kumpis su sūriu
– troškinti grybai
– troškinti kopūstai
– bulvių košė
– varškė su žalumynais
Paruošimas:
Kefyrą sumaišyk su soda (galima negesinti). Dėk kiaušinį ir aliejų.
Miltus išsijok ir suberk į skystą masę. Suminkyk minkštą tešlą. Jei prireiks, įberk dar truputį miltų. Leistina, kad tešla truputį liptų prie rankų.
Pabarstyk ją miltais ir palik pastovėti 10 min.
Paplotėlių tešlą iškočiok į žgutą ir supjaustyk į 8-9 dalis. Gabalėlius iškočiok, truputį pabarstydama miltais, į mažojo piršto storio paplotėlį.
Centre dėk iš anksto paruoštą įdarą, užspausk kraštus, prispausk ir truputį išlygink ranka. Vėl palik 2-3 min.
Kol paplotėliai ilsisi, įkaitink keptuvę, suvilgiusi ją aliejumi. Paskui apkepk paplotėlius iš abiejų pusių po dangčiu.
Ištirpink sviestą. Kiekvieną gatavą paplotėlį sutepk sviestu, galima pabarstyti druska. Sudėk į krūvelę, uždenk rankšluosčiu ir palik 10-15 min.
Neįprastai apetitiški, skanūs ir purūs paplotėliai: keptuvėje po dangčiu jie tiesiog išsipučia! Tarp kitko, 65 skanėstą galima pagaminti netgi be įdaro ir padaryti saldų, tereikia pridėti porą valgomųjų šaukštų cukraus į tešlą ar pabarstyti juo jau gatavus paplotėlius.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau