- 11.09.2019
- 0.0 Reitingas
- 3251 Peržiūr
- Aptarti
Skanus pyragas su trapia tešla, grietinėle ir traškiu pabarsimu. Tikrai karališkas.
Sudedamosios dalys
Tešlai:
Sviestas - 85 g
Kiaušinis – 1 vnt.
Grietinė – 1 šaukštas
Miltai - 1,5 puodelio
Cukrus – ¼ puodelio
Kepimo milteliai – 3 šaukšteliai
Druska – žiupsnelis.
Įdaras:
Obuoliai – 700 g
Sviestas – 1 šaukštas su kaupu
Cukrus – 200 g
Cinamonas – pagal skonį.
Užpilas:
Kiaušinis 2 vnt.
Grietinė – 180 g
Cukrus – 100 g
Miltai – 2 šaukštai
Vanilė pagal skonį.
Pabarstymas:
Sviestas – 110 g
Cukrus – ½ puodelio
Miltai – 1+1/4 puodelio
Gaminimas
Tešla. Ištirpinkite sviestą, įdėkite kiaušinį, grietinę, cukrų, druską. Išmaišykite ir suberkite miltus su kepimo milteliais. Minkykite tešlą.
Įdaras. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite cukrų, sviestą ir troškinkite apie 7-10 minučių. Troškinimo pabaigoje įdėkite cinamono.
Užpilas. Suplakite kiaušinius, supilkite grietinę, cukrų, miltus, vanilę. Sumaišykite.
Pabarstymas. Minkštą sviestą rankomis sumaišykite su cukrumi, miltais, kepimo milteliais. Kad, gautume trupinius.
Tešlą sudėkite į kepimo formą. Dėkite įdarą, užpilą ir ant viršaus pabarstykite trupinius.
Kepkite 180 laipsnių, 50-55 minutes. Jei viršus greitai pašviesėja, ant viršaus uždėkite folija.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau