Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Rugsėjo » 11

Karališkas obuolių pyragas: stulbinančiai skanus

Karališkas obuolių pyragas: stulbinančiai skanus

Skanus pyragas su trapia tešla, grietinėle ir traškiu pabarsimu. Tikrai karališkas.

Sudedamosios dalys

Tešlai:

Sviestas - 85 g

Kiaušinis – 1 vnt.

Grietinė – 1 šaukštas

Miltai - 1,5 puodelio

Cukrus – ¼ puodelio

Kepimo milteliai – 3 šaukšteliai

Druska – žiupsnelis.

Įdaras:

Obuoliai – 700 g

Sviestas – 1 šaukštas su kaupu

Cukrus – 200 g

Cinamonas – pagal skonį.

Užpilas:

Kiaušinis 2 vnt.

Grietinė – 180 g

Cukrus – 100 g

Miltai – 2 šaukštai

Vanilė pagal skonį.

Pabarstymas:

Sviestas – 110 g

Cukrus – ½ puodelio

Miltai – 1+1/4 puodelio

Gaminimas

Tešla. Ištirpinkite sviestą, įdėkite kiaušinį, grietinę, cukrų, druską. Išmaišykite ir suberkite miltus su kepimo milteliais. Minkykite tešlą.

Įdaras. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite cukrų, sviestą ir troškinkite apie 7-10 minučių. Troškinimo pabaigoje įdėkite cinamono.

Užpilas. Suplakite kiaušinius, supilkite grietinę, cukrų, miltus, vanilę. Sumaišykite.

Pabarstymas. Minkštą sviestą rankomis sumaišykite su cukrumi, miltais, kepimo milteliais. Kad, gautume trupinius.

Tešlą sudėkite į kepimo formą. Dėkite įdarą, užpilą ir ant viršaus pabarstykite trupinius.

Kepkite 180 laipsnių, 50-55 minutes. Jei viršus greitai pašviesėja, ant viršaus uždėkite folija.

Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar