Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 18

Japonija pasirinko sveiko proto kelią ir atsisakė privalomų COVID skiepų bei neskiepytų asmenų diskriminacijos

(Paranormal) Japonijos sveikatos apsaugos ministerija laikosi kitokio, protingesnio požiūrio į vakcinas nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) - ženklina jas įspėjimu apie nepageidaujamą poveikį, pavyzdžiui, miokarditą. Ji taip pat dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą pranešti apie nepageidaujamus reiškinius, kad būtų užfiksuoti galimi šalutiniai skiepų poveikiai.

Ministerija pareiškė: "Nors raginame visus piliečius pasiskiepyti COVID-19 vakcina, ji nėra privaloma ar privaloma. Skiepijama bus tik gavus skiepijamo asmens sutikimą ir pateikus jam informaciją."

Nors ir skatina skiepytis, ministerija pabrėžė, kad skiepytis reikia savo noru, suvokiant tiek užkrečiamųjų ligų prevencijos veiksmingumą, tiek šalutinio poveikio riziką. Jie taip pat pažymėjo, kad be sutikimo skiepai nebus atliekami.

Ministerija taip pat pareiškė, kad darbo vietoje niekas neturėtų būti verčiamas skiepytis ir kad ji pasisakys prieš vakcinos negavusių asmenų diskriminaciją. Ministerija pridėjo nuorodą į "Žmogaus teisių patarimų" puslapį, kuriame pateikiamos instrukcijos, kaip nagrinėti skundus, jei asmenys susiduria su vakcinos diskriminacija darbe.

Kitos šalys turėtų pasekti Japonijos pavyzdžiu

Daugelis gyrė šį subalansuotą ir etišką požiūrį, pažymėdami, kad kitos šalys turėtų pasekti Japonijos pavyzdžiu. Priešingai nei daugelyje kitų šalių, ypač Vakarų valstybėse, taikomas įpareigojimo skiepytis principas, ši politika tinkamai perkelia atsakomybę už sveikatos priežiūros sprendimus asmeniui ar šeimai. (Susiję: Japonija ant COVID vakcinų užklijuoja įspėjamuosius ženklus ir taip iš esmės skiriasi nuo likusio pasaulio).

Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose virto medicininės prievartos atvejis. Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) JAV teikia rekomendacijas dėl vakcinų, tačiau etiškai svarbus skirtumas tarp rekomendacijos ir įgaliojimo iš karto žlugo, kai institucijos ir vyriausybė pareikalavo, kad žmonės būtų skiepijami remiantis CDC rekomendacija. Tuomet CDC neigia atsakomybę, sakydama, kad ji nekuria politikos, o tik rekomendacijas.

Tuo tarpu vakcinų gamintojai pagal federalinius įstatymus turi imunitetą ir yra atleisti nuo bet kokios žalos. Nėra prasmės prieš juos kovoti, jei jų produktas kenkia asmenims, kurie negali laisvai apsispręsti, ar skiepytis vakcina, ar ne.

Japonijos politika padeda išvengti daugumos šių problemų, nes atsakomybė už sprendimą tenka skiepijamiems asmenims arba tėvams, jei vaikas nėra pakankamai suaugęs, kad duotų sutikimą.

Japonija pirmauja pagal COVID skiepų skyrimą be privalomo nurodymo

Nors ši Azijos valstybė istoriškai turėjo problemų dėl neryžtingo skiepijimosi, šiuo metu joje skiepijimų rodiklis yra didžiausias tarp G-7 grupės pagrindinių išsivysčiusios ekonomikos šalių, nors vakcinos pradėtos skiepyti praėjus keliems mėnesiams po JAV - ir tai padaryta nenustatant drakoniškų įpareigojimų savo piliečiams.

Lapkričio 14 d. duomenimis, Japonija jau paskiepijo 75,5 proc. iš 126 mln. gyventojų ir aplenkė Kanadą, kuri anksčiau turėjo aukščiausią skiepijimo rodiklį tarp G-7 šalių - 75,3 proc. gyventojų.

Vyriausiasis ministrų kabineto sekretorius Hirokazu Matsuno (Hirokazu Matsuno) padėkojo vietos valdžios institucijoms, medikams ir kitiems suinteresuotiems asmenims už pastangas kompensuojant prarastą laiką. Japonija palyginti nedaug nuveikė visoje šalyje, kad priverstų skiepytis ir galiausiai leido žmonėms patiems apsispręsti.

Japonijos konstitucijoje įtvirtintos pilietinės laisvės. Praktiniais tikslais ji neįvedė uždarymo ar kaukių taisyklių kaip pandemijos metodo dalies. "Net jei jūsų įmonė prašo jūsų pasiskiepyti, galite to nedaryti, jei nenorite", - sakė ministerija.

Kobės universiteto infekcinių ligų profesorius Kentaro Iwata (Kentaro Iwata) pažymėjo, kad Japonijoje jaučiamas stiprus tarpusavio spaudimas, tačiau galiausiai vakcina šalyje nebuvo politizuota - priešingai nei Jungtinėse Valstijose.

Žiūrėkite toliau pateiktą vaizdo įrašą ir sužinokite daugiau apie tai, kaip Japonijos vyriausybė gerbia savo piliečių pasirinkimo laisvę.

Daugiau straipsnių, susijusių su koronaviruso pandemija, skaitykite Pandemic.news.

Šaltiniai:

LifeSiteNews.com

Bloomberg.com

Brighteon.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.10.2019 laikas 21:50 Receptai – Patiekalai Tarkuotų Bulvių Blyneliai Su Sūriu (Video)
Bulves nulupkite, nuplaukite i sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite tarkuotas bulves į virtuvinį rankšluostį ir gerai nusunkite.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:15 Receptai – Patiekalai Mėgstamiausios bandelės prie arbatos! Tešla be kiaušinių
Minkštos, purios ir skanios varškės bandelės! Tešla be kiaušinių. Būtinai pasigaminkite, jums patiks! Net merginos jas valgo su malonumu!

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Arbata su ramunėlėmis nuo peršalimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas. Ingredientai: ramunės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau