Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Vasario » 13

ES tiria pranešimus apie menstruacijų sutrikimus po korona vakcinos

Europos vaistų agentūra (EMA) tiria kelis pranešimus, kai moterys patyrė neįprastai stiprų kraujavimą arba joms dingo menstruacijos po skiepijimo Modern arba Pfizer vakcina nuo COVID-19, praneša Reuters. Po nerimą keliančių moterų reakcijų EMA penktadienio popietę pranešė, kad nėra „įrodymų“, kad vakcina paveiktų vaisingumą.

Pasak EMA, nėra žinoma, ar šių bendrovių eksperimentinė mRNR vakcina, kurios poveikis žmonėms šiuo metu tiriamas, yra susijusi su menstruacijų sutrikimais, ar tokio ryšio nėra.

Vienas amerikiečių Nacionalinio sveikatos instituto (NIH) tyrimas nustatė, kad tarp 4000 programėlės, sekančios moterų menstruacijų ciklus, vartotojų vyko su korona vakcina susiję ciklo sutrikimai.

EMA gruodžio mėnesį tvirtino, kad toks ryšys nėra įrodytas, nors tuo pat metu norvegų tyrimas nustatė ryšį tarp menstruacijų sutrikimų ir korona vakcinos.

Po penktadienio spaudos pranešimo išleido priedą, kuriame pabrėžė, kad nėra „įrodymų“, kad vakcinos nuo koronaviruso kenkia vaisingumui, rašė „Reuters“.

Tačiau jei pasirodytų, kad vakcinos sukelia nevaisingumą, pretenzijos dėl kompensacijų valstybei gali būti didelės. Žmonės, kurie 2009 m. susirgo narkolepsija dėl gydytojo Anderso Tegnell vykdytos vakcinavimo nuo kiaulių gripo programos, gavo kompensacijas iki milijono Švedijos kronų (apie 100 000 eurų) vienam asmeniui, todėl Riksdagas daugiau nei dviem šimtams aukų turėjo papildomai kelis kartus skirti lėšų.

Iš daugiau nei 96.000 pranešimų apie įtariamus pašalinius poveikius Švedijoje, pasiekusius Vaistų priežiūros tarnybą, 90 procentų buvo įvertinti kaip lengvi, o 10 procentų – kaip pavojingi, pranešė SVT vasario 1 dieną.

Pasak Vaistų priežiūros tarnybos, rimti pašaliniai poveikiai yra tokie, dėl kurių įvyksta mirtis, kurie gresia mirtimi, dėl kurių prireikia gydymo ligoninėje, sukeliamas neįgalumas, sukeliamas apsigimimas arba yra kitas medicininiu požiūriu svarbus įvykis.

Tiesos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Lietinių blynų receptas

Gaminame. Lietiniai blynai Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Skaityti daugiau

17.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Keptas karpis
Gaminame namuose. Keptas karpis. Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastov...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau