Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2022 » Kovo » 4

Keista istorija apie bauginančią 1985-ųjų metų japonų televizijos reklamą

Miesto legendos apie bauginančią televizijos reklamą, rodytą Japonijoje 1985 metais, kurioje vaizduojama mergina ir vaikas demonas, kiekvienais metais tampa vis populiaresnės. Ši reklama iš tiesų sukelia nepaaiškinamus pojūčius, tačiau ar iš tiesų ji tokia baisi?

Jeigu būtumėte gyvenę Japonijoje 1985 metais ir žiūrėję televizorių, anksčiau ar vėliau būtumėte pamatę vieną iš baisiausių reklaminių filmukų, kuris buvo skirtas reklamuoti „Kleenex“ valančiąsias servetėles.

Filmuke dalyvauja du personažai: miela mergina, apsirengusi ilga balta suknele, ir 2-3 metų vaikas, nugrimuotas kaip raudonodis vienaragis demonas žmogėdra iš japonų mitologijos. Jie abu sėdi ant šieno, mažasis „žmogėdra“ atrodo piktas, o mergina tuo metu švelniai pamėtėja servetėles ir bando paglostyti „žmogėdrą“.

Per 30 sekundžių trukmės filmuką jie neištaria nė vieno žodžio. Visas veiksmas vyksta melancholiškos ir lėtos Edvardo Bartono ir Džeinės atliekamos dainos „It’s a Fine Day“ fone.

Vos tik šis reklaminis filmukas buvo pradėtas rodyti per TV, daugelis žmonių ėmė skųstis, kad šis filmukas juos gąsdina ir nesuprantamai veikia psichiką. Žiūrovų reakcija buvo tokia neigiama, kad netrukus reklaminio filmuko rodymas buvo nutrauktas.

Tačiau istorija tuo nesibaigė, netrukus visoje šalyje paplito įvairios bauginančios istorijos, susijusios su šia reklama, kurios mūsų dienomis tapo miesto legendomis.

Pirmiausia buvo pradėta skelbti, kad dainos „It’s a Fine Day“ originalas, atliekamas vokiečių kalba, buvo visiškai ne romantiškas - joje buvo priedainis „Mirk, mirk, visi bus prakeikti ir nužudyti“.

Buvo teigiama, kad daug kartų išklausius šią dainą, žmonių sąmonėje uždedamas savotiškas „mentalinis mirties troškimas“.

Po to ėmė sklisti nepatikrinti gandai, kad daugelis žmonių, dalyvavusių reklaminio filmuko kūrime, ėmė keistai ir staigiai mirti. Buvo skelbiama, kad berniukas, vaidinęs demoną žmogėdrą, netikėtai neteko sąmonės ir netrukus mirė, nes nustojo funkcionuoti jo vidaus organai.

Taip pat buvo pasakojama, kad mirė šios reklamos režisierius, operatorius ir abu prodiuseriai. Dauguma kitų filmavimo grupės narių patyrė nelaimingus atsitikimus ar kitokius nemalonumus.

Aktorė, kuri vaidino merginą balta suknele, atseit, netrukus po reklamos filmavimo išprotėjo ir buvo patalpinta psichiatrinėje klinikoje. Pagal kitas versijas ji nusižudė, kai pagimdė siaubingai apsigimusį vaikelį.

reklama, Japonija, televizija, miesto legendos, vaizdo įrašas

Eiliniai žiūrovai, kurie šią reklamą matė po keletą kartų, atseit, arba irgi išprotėdavo, arba paprasčiausiai dingdavo be jokių pėdsakų.

2006 metais šio reklaminio filmuko oficialioji versija buvo sunaikinta, tačiau netrukus „YouTube“ pasirodė mėgėjiškas reklamos įrašas. Netrukus daugybė žmonių ėmė kalbėti, kad žiūrint reklamą jiems atsirado traukuliai, ėmė skaudėti galvą ar net jie prarasdavo sąmonę. Pranešama netgi apie keletą mirties atvejų.

Kai kurie žiūrovai pastebėjo keistą dalyką: žiūrint reklaminį filmuką naktį kai kurios smulkios detalės savaime pasikeičia. Kartais berniukas tampa nudažytas mėlyna spalva arba merginos suknelė pakeičia spalvą. Kartais ekrane atsiranda trukdžių juostos.

Kai kurie žiūrovai rašė, kad šiame reklaminiame filmuke ne šiaip jaučiamas kažkas siaubingo, o jame yra užkoduota kažkokia informacija, skirta sugriauti žmogaus psichiką arba ją kontroliuoti.

Visa tai gana smarkiai gąsdina, tarsi tai būtų koks siaubo filmo siužetas, tačiau, panašu, kad visi šie pasakojimai (ar dalis jų) yra paprasčiausias prasimanymas. Taip leidžia manyti vienas „faktas“, kuris visiškai nepasitvirtino - merginą balta suknele vaidinusi aktorė Keiko Macuzaka ir šiandien yra gyva ir sveika bei niekada nebuvo patekusi į psichiatrinę kliniką.

Tačiau neįmanoma patvirtinti ar paneigti pasakojimus apie berniuko demono mirtį ar filmavimo grupės narius ištikusias nelaimes. Paprasčiausiai apie juos nėra jokios informacijos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2018 laikas 09:50 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Nevaisingumo gydymui

Nevaisingumas liaudies medicinoje, Nevaisingumas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nevaisingumui gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:31 Receptai – Patiekalai Eklerai Su Avietėmis

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plak...

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 06:50 Gegužės 2 d. horoskopas: Vandeniai, Jaučiai, Liūtai ir Skorpionai gali jausti jausmų perteklių
Šiandien -  nedidelės įtakos diena, ypač antroji jos pusė. Neturėtumėte pradėti ko nors naujo, vargu ar šios dienos energijos padės jums tai įgyvendinti iki galo. Greičiausiai šiandien sėkmė bus menka. Jei esate linkę į edemas, šiandien galimas šio n...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau