Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 1

Pusė Prancūzijos branduolinių reaktorių sustabdyti kilus energetikos krizei

Pusė Prancūzijos atominių elektrinių neveikia dėl "techninės priežiūros ar defektų", o tai yra pavojingas metas visos Europos energijos ir elektros rinkoms, nes kainos kyla dėl konflikto Ukrainoje. 

Agentūra "Bloomberg" praneša, kad energijos tiekėja "Electricité de France" (EDF) susiduria su plataus masto gedimais, nes 28 iš 56 šalies reaktorių neveikia dėl įprastinės techninės priežiūros ar defektų. 

Prancūzijos atominės elektrinės tiekia daugiau kaip 66 proc. visos šalies elektros energijos. Dėl gedimų branduolinės energijos gamyba pasiekė žemiausią sezoninį lygį per mažiausiai dešimtmetį. 

Prancūzijos elektros energijos rinkoje pastebima tendencija, kad jos kainos yra didesnės - iki 30 proc. didesnės nei kaimyninės Vokietijos, kuri savo elektrines daugiausia maitina iškastiniu kuru. Prancūzijos elektros energijos kainos yra keturis kartus didesnės nei tuo pačiu metu 2021 m., nes dėl mažėjančios branduolinės energijos apimties padidėjo spaudimas kitiems elektros energijos gamybos šaltiniams, taip sukeliant pasiūlos krizę. 

Prancūzijos energetikos analizės įmonės COR-e vyriausiasis vykdomasis pareigūnas Emerikas de Viganas (Emeric de Vigan) agentūrai "Bloomberg" sakė, kad aukštos elektros energijos kainos greičiausiai išliks, nes šalies branduolinės energetikos problemos "tęsis ilgiau nei šiais metais ir, tikėtina, kitais metais". 

Trečiadienį "JPMorgan Chase & Co." suabejojo, ar daugiau branduolinių reaktorių, kuriuos planuojama sustabdyti šiais metais, gali būti nukelti į 2023 m., "atsižvelgiant į itin ribotą pasiūlą ir paklausą bei geopolitinį kontekstą". 

Agentūra "Bloomberg" pažymėjo, kad dėl branduolinių reaktorių sustabdymo ir vyriausybės priemonių, kuriomis siekiama apriboti elektros energijos kainas, derinio EDF šiemet patirs didžiulius 26,2 mlrd. eurų (28,3 mlrd. JAV dolerių) nuostolius. 

Prancūzija yra didžiausia Europoje grynoji elektros energijos eksportuotoja. Nuolatiniai branduolinių reaktorių gedimai didins elektros energijos kainas ir dar labiau slėgs krizės ištiktą žemyną, nes Rusija dabar reikalauja rublių mainais į iškastinį kurą. 
 

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip..., todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 07:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti

Pragulos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti, receptai nuo pragulų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

20.05.2019 laikas 14:31 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis lauro lapais
Gerklės vėžio gydymas lauro lapais - vieną stiklinę gerai susmulkintų lauro lapų užpilama puse litro degtinės. Laikoma 14 dienų šiltoje ir tamsioje vietoje, pastoviai sukratant. Nukošti. Šią tinktūrą patariama gerti po 1 valgomąjį...

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 14:33 Receptai – Patiekalai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:04 Kaip neištikimybė "išgelbsti" santuoką?
Kiekviena moneta turi dvi puses. Išdavystė yra labai skausminga ir griaunanti santykius. Tačiau trečiasis asmuo kartais išgelbsti šeimą, padėdamas įveikti santykių ir asmeninę krizę, įskaitant. Filmas "Meilė ir balandžiai" yra klasikinė šio reiškinio...

Skaityti daugiau