Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 28

NATO sąjungininkės padidins aukštos parengties pajėgas iki 300 000 karių

NATO sąjungininkės, reaguodamos į Rusijos karą Ukrainoje, padidins aukštos parengties pajėgas iki "gerokai daugiau nei 300 000" karių, nes stiprina savo gynybą, pirmadienį pareiškė Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas (Jens Stoltenberg).

JAV vadovaujamo karinio aljanso lyderiai šią savaitę susitiks Madride, kur, J. Stoltenbergo teigimu, vyks "permainingas" aukščiausiojo lygio susitikimas, kuriame bus sprendžiami Maskvos invazijos į provakarietišką kaimynę padariniai.

J. Stoltenbergas sakė, kad sąjungininkai sustiprins kai kurias savo kovinių grupių formuotes NATO rytiniame flange "iki brigados lygio", t. y. maždaug 3 000-5 000 karių taktinių vienetų, ir padidins aukštos parengties karių skaičių iki "gerokai daugiau nei 300 000".

Be to, daugiau sunkiosios ginkluotės, įskaitant oro gynybos sistemas, bus perkelta į priekį, o pajėgos bus iš anksto paskirtos ginti konkrečias NATO nares, esančias pažeidžiamame rytiniame Aljanso pakraštyje.

Šiuo metu NATO vadovauja maždaug 40 000 aukštos parengties pajėgų, tačiau tikimasi, kad daugiau nei 300 000 karių sudarys didesnį rezervą, kurį Aljansas galėtų panaudoti kritiniu atveju.

Vienas NATO pareigūnas sakė, kad naujoji sistema pradės veikti kitais metais ir pagerins aljanso "gebėjimą labai greitai reaguoti į bet kokius nenumatytus atvejus" sausumos, jūrų, oro ir kibernetinėmis priemonėmis.

J. Stoltenbergas taip pat sakė, kad vadovai susitars sustiprinti esminę NATO paramą kovojančiai Ukrainai, kurios Prezidentas Volodymyras Zelenskis (Volodymyr Zelensky) turėtų paskambinti vaizdo ryšiu.

JAV ietis
Į tą paketą būtų įtrauktos "didelės apimties" įrangos, pavyzdžiui, saugaus ryšio, kovos su bepiločiais orlaiviais sistemų ir degalų, siuntos ir būtų padedama Ukrainai ilgainiui pereiti prie pažangesnės NATO standartus atitinkančios ginkluotės naudojimo.

Ši parama yra atskira nuo ginkluotės, kurią NATO narės, vadovaujamos Jungtinių Valstijų, jau tiekia Ukrainai, įskaitant prieštankines raketas, artileriją ir priešlėktuvinę gynybą, kad padėtų Ukrainai atlaikyti Rusijos puolimą.

NATO stiprina savo pajėgas Aljanso rytuose nuo tada, kai Maskva pirmą kartą įžengė į Ukrainą 2014 m. aneksavusi Krymą.

Nuo vasario 24 d., kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją, Aljansas į regioną skubiai atgabeno dar dešimtis tūkstančių karių.

Dabar NATO turi aštuonias kovines grupes visose rytinėse savo narėse, o J. Stoltenbergas sakė, kad kai kurios iš jų - greičiausiai Baltijos šalyse ir Lenkijoje - bus sustiprintos iki "brigados lygio".

Nerimaujantys Baltijos šalių lyderiai ragino dislokuoti dideles ir nuolatines karines pajėgas, kurios galėtų sustabdyti Kremliaus pajėgas prie NATO sienos.

Vokietija yra sakiusi, kad imtųsi vadovauti naujai brigadai Lietuvoje, kur jau turi savo pajėgų, tačiau didžioji dalis šių karių būtų nuolat dislokuota gimtojoje šalyje.

Didžiosios Britanijos gynybos ministras sakė, kad jo šalis tikriausiai pasiūlys panašią struktūrą Estijoje, kur ji vadovauja esamai kovinei grupei.

J. Stoltenbergas sakė, kad tikisi, jog antradienio vakarą prasidedančiame aukščiausiojo lygio susitikime kitos sąjungininkės paskelbs apie pajėgas, skirtas konkrečioms rytinėms narėms saugoti.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.11.2017 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Juodasis ridikas nuo kosulio

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: juodasis ridikas, medus.

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Kokosiniai sausainiai

Greitai ir lengvai pagaminamų kokosinių sausainių receptas

Skaityti daugiau

20.11.2019 laikas 15:39 Receptai – Patiekalai Paprasti, bet ne prasti naminiai sausainiai
Gaminame. Naminiai sausainiai. Sviestą ir grietinę išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas. Orkaitę įjungiame kaisti iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau