Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Liepos » 3

NASA prašo pagalbos sprendžiant neišsprendžiamą Marso paslaptį

Marsas turi vieną amžiną paslaptį, tačiau NASA planuoja ją netrukus išspręsti. Ir kiekvienas iš mūsų gali padėti agentūrai šioje srityje.

NASA kviečia visus, besidominčius kosmosu, dalyvauti naujame projekte Marse ir padėti įminti didžiausią paslaptį: kodėl Raudonosios planetos atmosfera tokia plona?

Naujasis projektas kviečia susidomėjusius žmones padėti NASA mokslininkams išsiaiškinti, kodėl atmosferos slėgis Marso paviršiuje yra beveik 200 kartų mažesnis nei Žemėje. Šis klausimas mokslininkus intriguoja, nes daugelis stebėjimų rodo, kad Marse kadaise buvo daug tankesnė atmosfera.

Amžinoji Marso paslaptis

"Oro slėgis čia toks žemas, kad skystas vanduo tiesiog garuoja nuo planetos paviršiaus į atmosferą", - teigia NASA atstovai. - Tačiau prieš milijardus metų Marsą dengė ežerai ir upės, o tai reiškia, kad jo atmosfera tada buvo tankesnė." Dabar mokslininkai rimtai siekia išsiaiškinti, kodėl taip nutiko.

Agentūros teigimu, svarbiausia tyrimo dalis bus bandymas išsiaiškinti, kas lemia Marso debesų, ypač vandens ledo debesų, susidarymą, kuris galėtų mokslininkams parodyti, kiek vandens garų patenka į atmosferą ir kokiais metų laikais.

NASA nesitiki, kad projekto dalyviai pateiks sudėtingas mokslines teorijas šia tema (nors NASA mielai išgirstų jūsų nuomonę ir idėjas). Mokslininkai siūlo prisijungti prie "Cloudspotting on Mars" projekto ir analizuoti nuotraukas, kad būtų galima atpažinti Marso debesis.

Pasak projekto autorių, dalyviai analizuos per 16 stebėjimo metų surinktus duomenis. Šie "labai vertingi" duomenys, surinkti NASA marsaeigyje "Mars Reconnaissance Orbiter" esančiu aparatu "Mars Climate Sounder" (MCS), leis mokslininkams pamatyti, kaip temperatūra ir debesuotumas keičiasi skirtingais metų laikais. Vaizdų yra tiek daug, kad mokslininkai tikrai negali to padaryti patys, o esami neuroniniai tinklai dar nėra pasirengę klasifikuoti debesis.

Daugiau informacijos apie tai, kaip dalyvauti projekte, rasite projekto svetainėje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

13.09.2019 laikas 17:33 Receptai – Patiekalai Citrininis pyragas
Dosniai patepkite ir pabarstykite kepimo formą Nieko nėra apmaudžiau, kaip iškepti pyragą, bandyti išversti jį iš formos ir tą darant kepinį sugadinti. Tad jei recepte sakoma, jog kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti ...

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau

28.04.2024 laikas 21:39 Finansinis horoskopas 2024 m. balandžio 29 d. - gegužės 5 d. savaitei
Visą savaitę lėtoji planeta - Plutonas yra stacionarumo fazėje, pereinančioje į retro judėjimą, kuris sustiprina transformacijos procesus pasaulio bendruomenėje

Skaityti daugiau