Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 4

Per šaudynes Kopenhagos prekybos centre žuvo keli žmonės, 22 metų įtariamasis suimtas

Per šaudymą Kopenhagos prekybos centre sekmadienį keli žmonės žuvo ir keli buvo sužeisti, pranešė Danijos policija ir pridūrė, kad suėmė vieną dvidešimtmetį asmenį.

Danija, nusikaltimai, paranormal.lt

Iš įvykio vietos matyti, kaip tėvai, bėgdami iš pastato, neša savo vaikus, o greitosios pagalbos darbuotojai neštuvais išneša žmones.

"Dabar žinome, kad yra keli žuvusieji", - sekmadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje sakė Kopenhagos policijos viršininkas Sorenas Thomassenas (Soren Thomassen) ir pridūrė, kad taip pat yra keli sužeistieji.

S. Thomassenas apibūdino sulaikytą įtariamąjį - 22 metų "etninį daną", tačiau teigė, kad dar per anksti nustatyti motyvą.

"Tiriame tai kaip aktą, kai negalime atmesti, kad tai teroras", - sakė policijos viršininkas.

Jis pridūrė, kad neturi jokių požymių, jog šis vyras veikė kartu su kitais asmenimis, ir kad policija ir toliau sustiprintai budi tiek aplink prekybos centrą, tiek visoje Kopenhagoje.

Išpuolis įvykdytas praėjus dviem dienoms po to, kai iš Kopenhagos prasidėjo šių metų dviračių lenktynės "Tour de France", o turo organizatoriai išplatino užuojautą reiškiantį pareiškimą.

"Visas "Tour de France" karavanas reiškia nuoširdžiausią užuojautą aukoms ir jų šeimoms", - sakoma jame.

Danijos žiniasklaidos cituojami liudininkai pasakojo, kaip įtariamasis bandė apgauti žmones, sakydamas, kad jo ginklas yra padirbtas, kad šie prieitų prie jo.

"Jis buvo pakankamai psichopatiškas, kad eitų ir medžiotų žmones, bet jis nebėgo", - sakė vienas liudininkas DR valstybinei televizijai.

Kiti liudininkai Danijos žiniasklaidai pasakojo matę, kaip, pasigirdus pirmiesiems šūviams, daugiau kaip 100 žmonių skubėjo link prekybos centro išėjimo.

"Matėme, kad daug žmonių staiga bėgo link išėjimo ir tada išgirdome sprogimą", - transliuotojui TV2 sakė išpuolio metu prekybos centre buvusi Thea Schmidt. "Tada ir mes išbėgome iš "Field's"."

- "Išgirdome šūvius" -

Policija paragino pastate esančius žmones laukti jų atvykimo viduje, o kitus ragino laikytis atokiau nuo šios teritorijos.

Policija taip pat prašė liudininkų susisiekti su jais ir ragino tuos, kurie lankėsi prekybos centre, susisiekti su artimaisiais, kad juos nuramintų.

"Staiga išgirdome šūvius, aš išgirdau 10 šūvių, ir mes bėgome, kiek galėjome, kad pasislėptume tualete", - visuomeniniam transliuotojui DR pasakojo Isabella. Ji sakė, kad prekybos centre slėpėsi dvi valandas.

Kiti liudininkai šaulį apibūdino kaip maždaug 1,8 m ūgio vyrą su medžiokliniu šautuvu.

Apie 19.30 val. (17.30 val. Grinvičo laiku) aplink prekybos centrą buvo užblokuoti keliai, uždarytas metro, virš jo skraidė sraigtasparnis, sakė įvykio vietoje buvęs AFP korespondentas.

Stipriai ginkluota policija neleido žiūrovams grįžti į namus.

Netoliese esančioje "Royal" arenoje vakare buvo numatytas britų dainininko Harry Styleso (Harry Styles) koncertas.

Netrukus po šaudymo organizatorius paskelbė, kad jis "vyks, kaip planuota", tačiau vėliau paskelbė, kad po kritikos jis atšauktas.

"Mano komanda ir aš meldžiamės už visus, susijusius su šaudymu Kopenhagos prekybos centre. Esu sukrėstas", - "Snapchat" įraše sakė Stylesas.

Šaudynės įvyko praėjus kiek daugiau nei savaitei po to, kai kaimyninėje Norvegijoje, Osle, prie gėjų baro šaulys atidengė ugnį ir nužudė du žmones, o dar 21 sužeidė.

2015 m. vasarį Kopenhagoje per kelias islamistų motyvuotas šaudynes žuvo du žmonės ir penki buvo sužeisti.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.08.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Klasikinio minkšto sūrio sūryme receptas namuose

Rekomenduojame paruošti klasikinį minkštą sūrį sūryme, kurį paskui galima panaudoti kuriant daržovių salotas, taip pat jis bus geras ingredientas rytiniam sumuštiniui. Paskrudinkite skrebutį ir mėgaukitės!

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau