Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Liepos » 11

Natūralus imunitetas 97 % veiksmingas nuo sunkaus COVID-19 po 14 mėnesių: Tyrimas

Autorius: Zachary Stieber per The Epoch Times (paryškinta mūsų),

Naujo tyrimo duomenimis, vadinamojo natūralaus imuniteto apsauga nuo sunkių susirgimų išlieka geresnė už apsaugą, kurią suteikia COVID-19 vakcinos.

Natūralus imunitetas 97 % veiksmingas nuo sunkaus COVID-19 po 14 mėn.

Spalvota skenuojanti elektroninė mikrografija ląstelės (violetinė spalva), užkrėstos SARS-CoV-2 viruso padermės variantu (rožinė spalva), išskirtos iš paciento mėginio. (NIAID per "The Epoch Times")

Kataro mokslininkai nustatė, kad žmonės, išgyvenę COVID-19 infekciją ir neskiepyti, turėjo dangiškai didelę apsaugą nuo sunkios ar mirtinos COVID-19 infekcijos.

"Pirminės infekcijos efektyvumas nuo sunkios, kritinės ar mirtinos pakartotinės COVID-19 infekcijos buvo 97,3 proc... nepriklausomai nuo pirminės infekcijos ar pakartotinės infekcijos varianto ir be jokių silpnėjimo įrodymų. Panašūs rezultatai gauti atlikus ≥50 metų amžiaus asmenų pogrupių analizę", - sakė Dr. Laith Abu-Raddad (Laith Abu-Raddad) iš Weill Cornell Medicine-Qatar ir kolegos, ištyrę ilgalaikį natūralų neskiepytų žmonių imunitetą.

Šis procentas yra didesnis nei COVID-19 vakcinų apsauga, remiantis kitų tyrimų ir realaus pasaulio duomenimis.

Pavyzdžiui, švedų mokslininkai gegužės mėn. nustatė, kad dvi vakcinos dozės buvo tik 54 proc. veiksmingos nuo COVID-19 "Omicron" varianto.

Tuo tarpu Pietų Afrikos mokslininkai nustatė, kad "AstraZeneca" ir "Pfizer" vakcinų veiksmingumas pasiekė aukščiausią lygį - 88 proc. ir greitai nukrito iki 70 proc. arba mažiau.

Kataro grupė nustatė, kad natūralus imunitetas daugiau kaip 14 mėnesių po pirmojo užsikrėtimo "išlieka labai stiprus, nėra jokių silpnėjimo įrodymų, nepriklausomai nuo varianto".

Tyrimas buvo paskelbtas prieš recenzavimą interneto svetainėje medRxiv.

Nedaug mokslininkų yra tyrinėję natūralų imunitetą ilgą laiką tarp neskiepytų asmenų, iš dalies todėl, kad daugelis žmonių galiausiai gavo COVID-19 vakciną.

Tuo tarpu vakcinos laikui bėgant silpnėjo ir nuo infekcijos, ir nuo sunkios ligos, todėl atsirado rekomendacijų dėl stiprinamųjų dozių, o kai kurie amerikiečiai per 10 mėnesių gavo net penkias dozes.

Natūralus imunitetas prastai apsaugo nuo pakartotinio užsikrėtimo

Kadaise buvo teigiama, kad vakcinos beveik 100 proc. apsaugo nuo simptominės infekcijos. Dabar, atsiradus "Omicron" virusui, jos užtikrina mažiau nei 50 proc. apsaugą nuo infekcijos po trumpo laiko, net ir po sustiprinamųjų dozių.

Daugiau skaitykite čia...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 13:31 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus

Peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus, receptai peršalus, peršalimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Naminis kondensuotas pienas per 15 minučių

Ar vis dar perkate kondensuotą pieną parduotuvėse? Sužinojęs apie šį receptą nustojau tai daryti. Gaunasi labai skanus, o ruošiau tik 15 minučių. Be to, jis labai panašus į sovietinį sutirštintą pieną, kurio, deja, tokio parduo...

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:28 Receptai – Patiekalai Įdaryti pievagrybiai su vištiena
Gaminame. Įdaryti pievagrybiai su vištiena. Pievagrybių galvutes pridedame įdaro, dedame į kepimui skirtą indą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes. Prieš baigiant kepti apibarstome kapotomis petražolėmis bei tarku...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau