Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 12

Covid-19 pandemija "dar toli gražu nesibaigė": PSO

Antradienį Pasaulio sveikatos organizacijos vadovas įspėjo, kad nauja Covid-19 infekcijos banga rodo, jog pandemija "toli gražu nesibaigė", ir išreiškė susirūpinimą, kad virusas "laisvai plinta".

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedros Adhanom Ghebreyesus) teigė, kad jam nerimą kelia tai, jog susirgimų skaičius toliau didėja, o tai dar labiau apsunkina sveikatos priežiūros sistemas ir darbuotojus.

"Naujos viruso bangos dar kartą įrodo, kad Covid-19 dar toli gražu nesibaigė", - sakė jis spaudos konferencijoje ir pridūrė: "Virusas veržiasi į mus, mes turime jam pasipriešinti".

"Virusas plinta laisvai, o šalys neefektyviai valdo ligos naštą pagal savo pajėgumus - tiek hospitalizuojant ūmius atvejus, tiek didėjant žmonių, sergančių pokovidine būkle, dažnai vadinama ilguoju kovidu, skaičiui", - sakė jis.

"Didėjant Covid-19 plitimui ir didėjant hospitalizacijų skaičiui, vyriausybės taip pat turi taikyti išbandytas ir patikrintas priemones, tokias kaip maskavimas, geresnė ventiliacija ir testavimo bei gydymo protokolai", - tvirtino Tedrosas.

Penktadienį per vaizdo konferenciją posėdžiavęs PSO Kovid-19 ekstremalių situacijų komitetas nusprendė, kad pandemija tebėra tarptautinio masto ekstremali situacija visuomenės sveikatai, t. y. aukščiausias pavojaus signalas, kurį gali paskelbti PSO.

PSO ekstremaliųjų situacijų direktorius Maiklas Rajanas (Michael Ryan) posėdyje sakė, kad per pastarąsias dvi savaites pasaulinių Covid atvejų, apie kuriuos pranešta PSO, padaugėjo 30 proc. daugiausia dėl Omicron subvariantų BA.4, BA.5 ir visuomenės sveikatos bei socialinių priemonių panaikinimo.

M. Ryanas teigė, kad pastaruoju metu pasikeitusi testavimo politika trukdo nustatyti atvejus ir stebėti viruso evoliuciją.

Komitetas pabrėžė, kad reikia mažinti viruso plitimą, nes naujo kvėpavimo takų viruso sukeltos pandemijos pasekmės nebus iki galo suprastos, sakoma PSO pirmadienio pranešime.

Grupė išreiškė susirūpinimą dėl smarkiai sumažėjusių tyrimų apimčių, dėl kurių sumažės priežiūra ir genomo sekos nustatymas.

"Tai trukdo įvertinti šiuo metu cirkuliuojančius ir atsirandančius viruso variantus", - teigė PSO, pabrėždama, kad neįmanoma interpretuoti perdavimo tendencijų.

Komitetas teigė, kad viruso evoliucijos trajektorija ir atsirandančių variantų savybės išlieka "neaiškios ir nenuspėjamos", o tai, kad nėra priemonių, skirtų sumažinti perdavimą, didina tikimybę, kad "atsiras naujų, tinkamesnių variantų, pasižyminčių skirtingu virulentiškumu, užkrečiamumu ir galimybe išvengti imuniteto".

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.06.2019 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Kokosiniai sausainiai

Greitai ir lengvai pagaminamų kokosinių sausainių receptas

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 12:55 Receptai – Patiekalai Purus pyragas per penkias minutes

Kepiniai su kefyru – daugelio šeimininkių, mokančių gaminti ne tik skaniai, bet ir greitai, mėgiamas ingredientas. Iš kefyro stiklinės galima iškepti visą dubenį keksiukų arba didelį purų pyragą…

...

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau