Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 12

JAV iždas paskelbė apie papildomą 1,7 mlrd. dolerių pagalbą Ukrainai

Antradienį Jungtinių Valstijų iždas paskelbė, kad Ukrainai siųs papildomą 1,7 mlrd. dolerių ekonominę pagalbą, kuri padės toliau finansuoti šalies "svarbiausias paslaugas".

"Ši naujausia ekonominė parama Ukrainai yra prezidento J. Bideno įsipareigojimo remti Ukrainos vyriausybę, kuri gina Ukrainos demokratiją nuo neišprovokuoto ir nepateisinamo Rusijos karo, dalis", - sakoma iždo sekretorės Janet Yellen pareiškime.

"Ši pagalba padės Ukrainos demokratinei vyriausybei teikti svarbiausias paslaugas Ukrainos žmonėms."

Mokėjimas, kuris yra dalis 7,5 mlrd. dolerių pagalbos paketo, gegužės mėn. pasirašyto prezidento Džo Bideno, bus atliktas per Pasaulio banką.

Lėšos bus skirtos svarbiausioms operacijoms Ukrainoje, pavyzdžiui, sveikatos priežiūros darbuotojų atlyginimams mokėti, teigiama Iždo pranešime.

Pasaulio banko skaičiavimais, dėl karo, kuris prasidėjo Rusijos invazija į buvusią sovietinę kaimynę vasario mėnesį, Ukrainos ekonomika 2022 m. gali susitraukti iki 45 proc.

Šalis šiuo metu turi biudžeto deficitą, kuris kas mėnesį didėja 5 mlrd. dolerių, o jį dar labiau didina nesugebėjimas pritraukti lėšų arba gauti finansavimą išorės rinkose.

Sąjungininkai suskubo pumpuoti Ukrainai pagalbą: G7 ir Europos Sąjunga taip pat paskelbė apie įsipareigojimus skirti Kijevui dar 29,6 mlrd. dolerių, iš kurių 8,5 mlrd. dolerių, Iždo departamento duomenimis, skyrė Jungtinės Valstijos.

Vašingtonas per Pasaulio banką balandžio ir gegužės mėn. jau išmokėjo dvi 500 mln. dolerių iš šios sumos, kad padėtų padengti neatidėliotinas Ukrainos išlaidas, patirtas kovojant su Rusijos invazija, taip pat birželio mėn. išmokėjo trečią 1,3 mlrd. dolerių išmoką, nurodė Iždo departamentas.

Paskutinė lėšų dalis bus pervesta iki rugsėjo pabaigos.

Nuo Rusijos invazijos Vašingtonas Kijevui jau pateikė daugiau kaip 6 mlrd. dolerių vertės karinės įrangos.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.06.2019 laikas 11:44 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su bananų įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su baananų įdaru greitai ir labai paprastai pagaminami, puiki idėja užsimanius kažko skanaus. Taigi, paprastai ir greitai pagaminamų sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptas. Snanaus!

...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

14.12.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis svarainiais

Svarainiai liaudies medicinoje, svarainiais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau