Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 13

Naujasis Prancūzijos ministras kaltinamas homofobija

Prezidento Emmanuelio Macrono (Emmanuel Macron) šį mėnesį per pertvarką į pareigas priimta nauja Prancūzijos ministrė buvo apkaltinta homofobija dėl savo ankstesnių pasisakymų prieš tos pačios lyties asmenų santuokas ir įvaikinimą.

2013 m. kalbėdama Senate Caroline Cayeux (Caroline Cayeux) sakė, kad tuometiniai planai įteisinti homoseksualų santuokas buvo "ne tik paprastas ketinimas, prieštaraujantis prigimčiai", bet ir "veržimasis į priekį stačia galva".

Ji teigė, kad kyla žalos pavojus, "jei niekas nesustabdys noro".

Trečiadienį kelios gėjų teisių grupės, įskaitant STOP homofobijai ir Education LGBT, pateikė teisinį skundą prieš ją, teigdamos, kad ji, eidama viešojo asmens pareigas, padarė nusikaltimą - įžeidė žmones dėl jų seksualumo.

Antradienį paklausta, ar laikosi savo ankstesnių komentarų, jaunesnioji vietos valdžios ministrė sakė kanalui "Public Senat": "Akivaizdu, kad laikausi savo komentarų. Tačiau visada sakiau, kad jei bus balsuojama už įstatymą, aš jį gerbsiu".

"Turiu pasakyti, kad tarp šių žmonių turiu daug draugų. Atvirai kalbant, į mane nepelnytai nusitaikyta, ir tai mane labai suneramino", - sakė 73 metų vyras.

Vėliau socialiniame tinkle "Twitter" ji atsiprašė, sakydama, kad jos pastabos buvo "netinkamos" ir kad "lygios teisės visada turi būti mūsų veiksmų prioritetas".

Šią savaitę maždaug 50 kairiųjų parlamento narių paskelbtoje peticijoje buvo reikalaujama, kad ji būtų pašalinta iš pareigų kartu su dar dviem kabineto kolegomis.

Joje Cayeux bei naujasis aplinkos ministras Christophe'as Bechu (Christophe Bechu) kaltinami homofobija ir pabrėžiama, kad vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas praeityje priešinosi tos pačios lyties asmenų santuokoms.

Vyriausybės atstovas spaudai Olivjė Veranas (Olivier Veran) trečiadienį teigė, kad po atsiprašymo ginčas dėl Cayeux "baigėsi", ir pridūrė, kad ji priklausė vyriausybei, kuri visada buvo įsipareigojusi gėjų teisėms.

Per pirmąją E. Macrono kadenciją vyriausybė, nepaisydama konservatorių pasipriešinimo, išplėtė teisę į nevaisingumo gydymą vienišoms moterims ir lesbietėms.

Vyriausybėje dirba keli aukšto rango homoseksualūs ministrai, įskaitant transporto ministrą Clementą Beaune'ą ir biudžeto ministrą Gabrielį Attalį (Gabriel Attal).

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2017 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Obuolių nuoviras gydo užkimimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: obuoliai, vanduo.

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 10:24 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai menstruacijų negalavimų gydymui

Menstruacijos (mėnesinės) liaudies medicinoje, Menstruacijos (mėnesinės), receptai nuo menstruacijos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:22 Receptai – Patiekalai Skanūs bulviniai blynai su morkomis

Skanūs bulviniai blynai su morkomis. Bulvinių blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau