Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 19

ES siekia atblokuoti Rusijos banko lėšas, skirtas prekybai maisto produktais skatinti

Antradienį paskelbtame dokumente teigiama, kad ES rengiasi nustatyti griežtų sankcijų Maskvai išimtis, kurios leistų atblokuoti Rusijos bankų turtą, susijusį su prekyba maisto produktais ir trąšomis.

Šalys narės "nori aiškiai parodyti, kad sankcijos niekaip nestabdo grūdų išvežimo iš Rusijos ar Ukrainos", - agentūrai AFP sakė vienas ES diplomatas, kuriam suteiktas anonimiškumas.

ES pasiūlymas yra naujausio bloko sankcijų atnaujinimo, dėl kurio derasi valstybės narės, dalis. Kad jis įsigaliotų, reikės vieningo pritarimo.

Nukrypti leidžianti nuostata būtų taikoma bankams, jau įtrauktiems į ES sankcijų juodąjį sąrašą, kai, kaip teigiama plano projekte, "tokios lėšos ar ekonominiai ištekliai yra būtini žemės ūkio ir maisto produktams, įskaitant kviečius ir trąšas, pirkti, importuoti ar transportuoti".

Šis projektas parengtas Briuseliui kovojant su Maskvos kaltinimais, kad Vakarų sankcijos, o ne jos invazija į Ukrainą, sukėlė pasaulinę maisto krizę.

Vienas ES diplomatas teigė, kad leisti taikyti maisto išimtis yra "visiškai suprantama".

Siuntas per Juodąją jūrą blokavo ir Rusijos karo laivai, ir minos, kurias Kijevas padėjo, kad išvengtų baimės dėl amfibijos puolimo.

Dėl maisto trūkumo dešimtims milijonų žmonių skurdesnėse šalyse, ypač Afrikoje, kurių vadovai skundėsi ES dėl bankų sankcijų, iškilo bado pavojus.

Praėjusią savaitę Jungtinės Valstijos pareiškė, kad nedraus parduoti žemės ūkio įrangos Rusijai ir nedraus prekiauti žemės ūkio prekėmis, pavyzdžiui, trąšomis.

Nuo vasario mėn., kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, ES vis dažniau Maskvai taiko šešis sankcijų paketus, o naujausiais siekiama pašalinti spragas.

ES taip pat taikosi į Rusijos aukso eksportą, kad įvykdytų sprendimą, dėl kurio birželio pabaigoje vykusiame G7 susitikime susitarė labiausiai industrializuotos pasaulio valstybės.

Tikimasi, kad ES pasiuntiniai dėl priemonių nuspręs trečiadienio rytą vyksiančiame posėdyje, o vėliau tą pačią dieną arba ketvirtadienį apie tai bus paskelbta.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas (Viktor Orban) - artimiausias Kremliui ES lyderis - praėjusią savaitę peikė ES sankcijų politiką, teigdamas, kad Europa "šovė sau į plaučius", nes europiečiams pakenkė labiau nei Rusijai.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2018 laikas 08:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nemigos

Nemiga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo nemigos, nemiga, receptai nuo nemigos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:40 Receptai – Patiekalai Medus, kiaušinis gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Sviesto, Kiaušinio trynių, Miltų, Medaus

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies

Kraujavimas iš nosies liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies, kraujavimas, nosis, vaistažoles, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau