Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 22

Popiežius sako: ‘Žmonija turi atgailauti už piktnaudžiavimą motina Žeme’

Popiežius Pranciškus pareikalavo, kad žmonės "atgailautų ir pakeistų savo gyvenimo būdą" dėl piktnaudžiavimo Motina Žeme.

Ketvirtadienį paskelbtoje žinutėje, skirtoje Pasaulinei maldos už rūpinimąsi kūrinija dienai paminėti, popiežius pasmerkė "netinkamą elgesį" su mūsų bendraisiais namais, kylantį iš "mūsų vartotojiško eksceso", "tironiško antropocentrizmo", "grobuoniškų ekonominių interesų" ir "trumparegiškų bei savanaudiškų veiksmų", sakydamas, kad dėl jų žlunga mūsų planetos ekosistemos.

Jis pareiškė: "Pirmiausia šaukia mūsų sesuo motina Žemė. Ji, tapusi mūsų vartotojiškų ekscesų auka, verkia ir maldauja mus nutraukti mūsų piktnaudžiavimą ir jos naikinimą".

"Breitbart" praneša: Dėl žmonių neatsakingumo "išnyksta nesuskaičiuojama daugybė rūšių, o jų šlovinimo himnai nutildomi", - apgailestauja popiežius, o čiabuvių tautų protėvių žemės "iš visų pusių užpuolamos ir niokojamos, "sukeldamos šauksmą, kuris kyla į dangų".

Dėl "klimato krizės" vargšai neproporcingai nukenčia nuo "sausrų, potvynių, uraganų ir karščio bangų, kurios tampa vis intensyvesnės ir dažnesnės", tvirtina popiežius.

"Klausydamiesi šių skausmingų šauksmų, turime atgailauti ir keisti savo gyvenimo būdą bei destruktyvias sistemas", - siūlo Pranciškus, nes "dabartinė mūsų bendrų namų irimo būklė nusipelno tokio pat dėmesio, kaip ir kiti pasauliniai iššūkiai, pavyzdžiui, sunkios sveikatos krizės ir karai".

Ekologinis atsivertimas, būtinas ilgalaikiams pokyčiams, negali vykti tik individualiu lygmeniu, pabrėžia popiežius, bet turi būti "taip pat bendruomeninis atsivertimas", apimantis daugiašalius sprendimus, "ypač Jungtinių Tautų susitikimuose, skirtuose aplinkosaugos klausimui".

Savo žinia Pranciškus taip pat užsimena apie 2022 m. lapkritį Egipte vyksiančią COP27 konferenciją dėl klimato kaitos, kuri "yra kita galimybė visiems prisijungti skatinant veiksmingą Paryžiaus susitarimo įgyvendinimą".

Šventasis Sostas pritaria Paryžiaus tikslui apriboti temperatūros kilimą iki 1,5 °C, teigia Pranciškus, kuris "ragina visas valstybes atsakingai bendradarbiauti pateikiant klimato planus arba ambicingesnius nacionaliniu lygmeniu nustatytus įnašus, siekiant kuo greičiau sumažinti grynąjį šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą iki nulio".

"Tai reiškia, kad vartojimo ir gamybos modeliai, taip pat gyvenimo būdas turi būti "pertvarkyti" taip, kad būtų labiau gerbiama kūrinija ir visų dabarties ir ateities tautų integralus žmogiškasis vystymasis", - priduria jis. "Vykdant šį pertvarkymą negalima pamiršti teisingumo reikalavimų, ypač tų darbuotojų, kurie labiausiai nukenčia nuo klimato kaitos poveikio."

Kartu su JT klimato konferencija Pranciškus pabrėžia JT aukščiausiojo lygio susitikimo biologinės įvairovės klausimais, kuris gruodžio mėn. vyks Kanadoje, svarbą, nes tai yra būdas spręsti "dvigubą klimato kaitos ir biologinės įvairovės mažėjimo krizę".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.06.2019 laikas 17:47 Receptai – Patiekalai Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 20:17 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

24.11.2019 laikas 08:36 Receptai – Patiekalai Makaronai Su Mėsa Ir Daržovėmis, Be Virimo

Greitas patiekalas. Skanūs makaronai pietums. Makaronai su mėsa ir daržovėmis. Kitą dieną jei nesuvalgote makaronai išlieka nesusilietę, atskirti vienas nuo kito ir tokie pat skanūs, tereikia juos pašildyti.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau