Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Birželio » 7

Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės. paranormal.lt

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Reikalingi ingredientai:

Tešlai:

  • Miltai – 3 stiklinės;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Sviestas – 2 šaukštai;
  • Kiaušiniai - 3 vnt;
  • Soda – 2/3 šaukšteliai;
  • Druska – žiupsnelis.

Kremui:

  • Pienas – 1 litras;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Miltai – šaukštai;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Vanilė;
  • Graikiniai riešutai – 100g.

Paruošimas:

1. Norėdami pagaminti pyragą „Napoleoną“ ant keptuvės, suplakame kiaušinius su cukrumi, įdedame minkšto sviesto (ištirpęs), druskos, sodos (nugesinta actu) ir 2,5 puodelio miltų (likę miltai bus naudojami kitur).

2. Sumaišome tešlą ir paliekame 15-20 minučių. Miltų ir cukraus kiekį aš matavau stiklinėmis kurios kiekis buvo 250 ml (paranormal.lt).

Napoleonas, kepiniai, tortas, receptas, paranormal.lt

3. Kol tešlą paliekame ramybės būsenoje, gaminame tortui „Napoleonas“ kremą. Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Tada įberkite miltų, sumaišykite ir praskieskite šaltu pienu. Uždedame ant silpnos ugnies iki virimo, nuolat maišome plakimo šluotele, kad išvengtume gabalėlių susidarymo ir kremas nepridegtų.

4. Kai kremas užvirs, nuimkite nuo ugnies, įdėkite vanilės ir palikite, kad atvėstu. Tuo metu, tešlą suformuojame į dešrelės formą ir padaliname ją į 14 dalių. Kiekvienas gabalas iškočiojamas maždaug jūsų keptuvės dydžio (pas mane keptuvė 20-21 cm).

5. Paplotėlius (sluoksnius) kepame šiltoje keptuvėje, vidutinio karščio, keptuvė turi būti sausa. Paplotėliai iškepa labai greitai, stebėkite, kad nepridegtu. Kad tortas išeitų idealiai lygus, kiekvieną paplotėlį, dar karštą, apipjaustome, uždedame ant jo truputį mažesnę lėkštę.

Napoleonas, kepiniai, tortas, receptas, paranormal.lt

6. Aš to nedarau, iškepu visus sluoksnius sudedu vienas ant kito, o po to švelniai, virtuviniu peiliu apipjaustau (be lėkštės).

7. Sluoksnių nupjautus likučius išsaugojame, panaudosime torto pabarstymui. Nesijaudinkite, jei tortas susilaužys, viską suklijuos kremas.

8. Kiekvieną paplotėlį, sluoksnį sutepame šiltu kremu, negailėkite kremo. Riešutus ir sluoksnio likučius sumalkite maišytuvu. Gautus trupinius pabarstykite ant torto iš visų pusių. Duokime laiko jam sudrėkti.

O jeigu patiko toks gaminimo būdas, pasidalinkite su kitais ir išsikepkite jį. Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar