Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2019 » Birželio » 7

Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės. paranormal.lt

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Reikalingi ingredientai:

Tešlai:

  • Miltai – 3 stiklinės;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Sviestas – 2 šaukštai;
  • Kiaušiniai - 3 vnt;
  • Soda – 2/3 šaukšteliai;
  • Druska – žiupsnelis.

Kremui:

  • Pienas – 1 litras;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Miltai – šaukštai;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Vanilė;
  • Graikiniai riešutai – 100g.

Paruošimas:

1. Norėdami pagaminti pyragą „Napoleoną“ ant keptuvės, suplakame kiaušinius su cukrumi, įdedame minkšto sviesto (ištirpęs), druskos, sodos (nugesinta actu) ir 2,5 puodelio miltų (likę miltai bus naudojami kitur).

2. Sumaišome tešlą ir paliekame 15-20 minučių. Miltų ir cukraus kiekį aš matavau stiklinėmis kurios kiekis buvo 250 ml (paranormal.lt).

Napoleonas, kepiniai, tortas, receptas, paranormal.lt

3. Kol tešlą paliekame ramybės būsenoje, gaminame tortui „Napoleonas“ kremą. Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Tada įberkite miltų, sumaišykite ir praskieskite šaltu pienu. Uždedame ant silpnos ugnies iki virimo, nuolat maišome plakimo šluotele, kad išvengtume gabalėlių susidarymo ir kremas nepridegtų.

4. Kai kremas užvirs, nuimkite nuo ugnies, įdėkite vanilės ir palikite, kad atvėstu. Tuo metu, tešlą suformuojame į dešrelės formą ir padaliname ją į 14 dalių. Kiekvienas gabalas iškočiojamas maždaug jūsų keptuvės dydžio (pas mane keptuvė 20-21 cm).

5. Paplotėlius (sluoksnius) kepame šiltoje keptuvėje, vidutinio karščio, keptuvė turi būti sausa. Paplotėliai iškepa labai greitai, stebėkite, kad nepridegtu. Kad tortas išeitų idealiai lygus, kiekvieną paplotėlį, dar karštą, apipjaustome, uždedame ant jo truputį mažesnę lėkštę.

Napoleonas, kepiniai, tortas, receptas, paranormal.lt

6. Aš to nedarau, iškepu visus sluoksnius sudedu vienas ant kito, o po to švelniai, virtuviniu peiliu apipjaustau (be lėkštės).

7. Sluoksnių nupjautus likučius išsaugojame, panaudosime torto pabarstymui. Nesijaudinkite, jei tortas susilaužys, viską suklijuos kremas.

8. Kiekvieną paplotėlį, sluoksnį sutepame šiltu kremu, negailėkite kremo. Riešutus ir sluoksnio likučius sumalkite maišytuvu. Gautus trupinius pabarstykite ant torto iš visų pusių. Duokime laiko jam sudrėkti.

O jeigu patiko toks gaminimo būdas, pasidalinkite su kitais ir išsikepkite jį. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau