Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Birželio » 7

Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės. paranormal.lt

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Reikalingi ingredientai:

Tešlai:

  • Miltai – 3 stiklinės;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Sviestas – 2 šaukštai;
  • Kiaušiniai - 3 vnt;
  • Soda – 2/3 šaukšteliai;
  • Druska – žiupsnelis.

Kremui:

  • Pienas – 1 litras;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Miltai – šaukštai;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Vanilė;
  • Graikiniai riešutai – 100g.

Paruošimas:

1. Norėdami pagaminti pyragą „Napoleoną“ ant keptuvės, suplakame kiaušinius su cukrumi, įdedame minkšto sviesto (ištirpęs), druskos, sodos (nugesinta actu) ir 2,5 puodelio miltų (likę miltai bus naudojami kitur).

2. Sumaišome tešlą ir paliekame 15-20 minučių. Miltų ir cukraus kiekį aš matavau stiklinėmis kurios kiekis buvo 250 ml (paranormal.lt).

Napoleonas, kepiniai, tortas, receptas, paranormal.lt

3. Kol tešlą paliekame ramybės būsenoje, gaminame tortui „Napoleonas“ kremą. Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Tada įberkite miltų, sumaišykite ir praskieskite šaltu pienu. Uždedame ant silpnos ugnies iki virimo, nuolat maišome plakimo šluotele, kad išvengtume gabalėlių susidarymo ir kremas nepridegtų.

4. Kai kremas užvirs, nuimkite nuo ugnies, įdėkite vanilės ir palikite, kad atvėstu. Tuo metu, tešlą suformuojame į dešrelės formą ir padaliname ją į 14 dalių. Kiekvienas gabalas iškočiojamas maždaug jūsų keptuvės dydžio (pas mane keptuvė 20-21 cm).

5. Paplotėlius (sluoksnius) kepame šiltoje keptuvėje, vidutinio karščio, keptuvė turi būti sausa. Paplotėliai iškepa labai greitai, stebėkite, kad nepridegtu. Kad tortas išeitų idealiai lygus, kiekvieną paplotėlį, dar karštą, apipjaustome, uždedame ant jo truputį mažesnę lėkštę.

Napoleonas, kepiniai, tortas, receptas, paranormal.lt

6. Aš to nedarau, iškepu visus sluoksnius sudedu vienas ant kito, o po to švelniai, virtuviniu peiliu apipjaustau (be lėkštės).

7. Sluoksnių nupjautus likučius išsaugojame, panaudosime torto pabarstymui. Nesijaudinkite, jei tortas susilaužys, viską suklijuos kremas.

8. Kiekvieną paplotėlį, sluoksnį sutepame šiltu kremu, negailėkite kremo. Riešutus ir sluoksnio likučius sumalkite maišytuvu. Gautus trupinius pabarstykite ant torto iš visų pusių. Duokime laiko jam sudrėkti.

O jeigu patiko toks gaminimo būdas, pasidalinkite su kitais ir išsikepkite jį. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau