Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Rugsėjo » 15

Amerikiečių medžiotojas Zimbabvėje nukovė didžiulį krokodilą

Garetas Velsas (Garrett Wales) 33 kalibro Noslerio šautuvu nuo žemės nušovė Nilo krokodilą. Milžinas buvo 4 m 57 cm ilgio ir svėrė daugiau nei 453 kg.

Garetas Velsas iš Broko, Teksaso valstijos, neseniai nufotografavo absoliutų monstrą. Velsas dalyvavo 10 dienų medžioklėje Khumani rančoje Zimbabvės Savee slėnyje. Jis medžiojo kelias dienas ir kelis kartus pataikė, kol nukreipė žvilgsnį į krokodilą. Jo sekėjai išgirdo kažką, kas jį sudomino. "Kai ruošėmės išeiti, jie kalbėjosi su kitais kaimo gyventojais", - "F&S" pasakoja Velsas. "Jie grįžo ir pasakė: "Ei, šie vaikinai sako, kad drėkinimo tvenkinyje yra krokodilas". Sakydami "drėkinimo tvenkinys" turime omenyje, kad jis pilnas augmenijos. Apie ten gyvenantį krokodilą sklandė legenda, bet niekas iš mūsų pažįstamų jo nematė."

Drėkinimo tvenkinys buvo vieta, kur vietiniai gyventojai dažnai eidavo atsigerti vandens, skalbdavo drabužius, o kartais vasarą net maudydavosi. Velsas sakė, kad milžiniškas krokodilas kėlė grėsmę vietinių gyventojų saugumui, todėl norėjo pabandyti jiems padėti ir pasimėgauti medžiokle. Jo gidai padėjo masalą ir kitą dieną grįžo jo patikrinti. Jis buvo nepaliestas. "Kai išėjome, staiga man sustojo širdis, - sako Velsas. "Būtybė deginosi nendrėse. Pamačiau jį prieš pat jam nuslystant atgal į vandenį. Tas krokodilas buvo pabaisa."

Velsas ir jo gidai nusprendė kitas 5 dienas intensyviai medžioti krokodilą, kasdien po kelis kartus eidami keliais takais netoli tvenkinio. Po dviejų dienų jie pamatė krokodilą, bet jis įlindo į vandenį ir dingo Velsui nespėjus jo nufotografuoti. Penktąją dieną sėkmė buvo jo pusėje. "Ruošėmės eiti pietauti ir nusprendėme apsukti dar vieną ratą aplink drėkinimo tvenkinį. Užsukę už kampo tikėjomės jį pamatyti nendrėse, bet jis buvo mūsų kranto pusėje, vos už šešių metrų."

Velsas sulaikė baimę ir šovė į krokodilą. Nilo krokodilas yra viena iš penkių Afrikoje aptinkamų krokodilų rūšių. Jie aptinkami Afrikoje į pietus nuo Sacharos, Nilo baseine ir Madagaskare. "National Geographic" duomenimis, kasmet Afrikoje dėl mirtinų krokodilų atakų žūsta apie 200 žmonių. Daugiausia krokodilų medžiojama centrinėje ir pietinėje Afrikoje, kur medžioklė atlieka svarbų vaidmenį išsaugant laukinę gamtą.

Velso krokodilui įkelti į sunkvežimio bagažinę prireikė devynių žmonių. Jo ilgis buvo 4 m 57 cm, o keli centimetrai ant uodegos buvo nulūžę nuo senos žaizdos. Velse apskaičiuota, kad jis svėrė 453 kg. "Tai tikras žmones ėdantis krokodilas dinozauras", - rašė Velsas. "Tai buvo patirtis, kurios niekada nepamiršiu."

Velsas sako, kad penkias dienas trukusi medžioklė buvo ypatinga dėl ypatingų priežasčių - nuo baimės įveikti artimo kontakto su tokiu pavojingu medžiojamuoju gyvūnu įveikimo iki vietinių gyventojų, kurie šventė jo laimikį. "Visą gyvenimą medžioju ir nieko panašaus nesu patyręs", - sako jis. "Tai buvo beprotiška, kaip tik gali būti medžioklės pasaulyje."

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.07.2019 laikas 12:35 Receptai – Patiekalai Stulbinančios spurgos iš stebuklingos tešlos! Minkštos, lengvos ir beprotiškai skanios!
Gaminame namuose. Spurgų receptas. Išsamią informacija apie paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 20:06 Receptai – Patiekalai Nuostabus pyragas su sūriu, kurį galima kepti kiekvieną dieną

Pasigaminkime skanų pyragą su sūriu. Receptas labai paprastas. Vaikai, šį pyragą mėgsta labiausiai!

Skaityti daugiau

19.01.2018 laikas 15:24 Receptai – Patiekalai Agurkų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Agurkas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau