Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2022 » Rugsėjo » 27

Archeologai įtaria, kad Nefertitės mumija guli slaptame Tutanchamono kapo kambaryje

Egipto karalienės Nefertitės mumija gali būti paslėpta slaptame Tutanchamono kapo kambaryje. Apie tai rašo laikraštis "The Guardian".

Tokią nuomonę išsakė britų archeologas Nicholas Reevesas, išanalizavęs faraono Tutanchamono, valdžiusio 1332-1323 m. pr. m. e., palaidojimo kameros paviršių. Joje rasti mažai pastebėti hieroglifai patvirtina hipotezę, kad ši patalpa yra tik daug didesnio kapo dalis. 2015 m. Reevesas didelės raiškos kapavietės nuotraukose ant sienų aptiko linijas, kurios rodė neištyrinėtas duris, tačiau kiti ekspertai tuo metu apie tai nesusimąstė.

Ant vienos iš kapaviečių sienų yra piešinys, vaizduojantis karališkąsias laidotuves. Iš užrašo matyti, kad jame vaizduojamos Tutanchamono laidotuvės, o jas rengia jo įpėdinis faraonas Aje. Reevesas suprato, kad Tutanchamoną žyminčios kartulės buvo uždėtos ant Nefertitės kartulės. Kartušas - senovės egiptiečių rašto elementas, specialus kontūras, kuriuo buvo apvedžiojamas karaliaus vardas, taip pat šis žodis gali reikšti patį užrašą.

"Atidžiai apžiūrėjus Aje kartukę, matyti aiškūs ankstesnio vardo - Tutanchamono - pėdsakai. Pirminiame variante šioje scenoje vaizduojamas Tutanchamonas, atliekantis laidotuvių ritualą, skirtą pirminei kapavietės savininkei, jo tiesioginei pirmtakei Nefertiti", - mano mokslininkas. - Šią išvadą visiškai patvirtina figūrų veidų profiliai - figūros, kuri dabar vadinama Aye, nosis ir smakras atitinka oficialių Tutanchamono atvaizdų standartus, priimtus jo valdymo pradžioje. Pasak mokslininko, pavaizduotos mumijos veido bruožai taip pat yra moteriški.

Taigi Aye Tutanchamono mumiją patalpino į vieną iš Nefertitės kapavietės kambarių, pakeitė užrašus ir "pertvarkė" kapavietę. Tai gali paaiškinti, kodėl Tutanchamono kapas yra toks mažas, palyginti su kitų karalių kapais.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 13:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai regėjimo gerinimui
Akys liaudies medicinoje, liaudiški patarimai regėjimo gerinimui, akys, regėjimas, regėjimo gydymas, rega, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip...

Skaityti daugiau

01.09.2019 laikas 13:33 Receptai – Patiekalai Nuostabūs sekmadienio pusryčiai - sotūs paplotėliai!

Lengvi ir skanūs! Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: cukrų, druską, miltus ir sodą. Atskirai suplakite kiaušinį su pienu mikseriu ir augaliniu aliejumi iki purių putų. Mišinio kiekis turėtų padidėti.

...

Skaityti daugiau

22.10.2019 laikas 21:23 Receptai – Patiekalai Magišką Desertas Jorkšyro Keksas. Receptas

Šį magišką desertą verta pradėti gaminti jau iš vakaro. Pradžiai dėk arbatžoles į gilų indą ir užpilk verdančiu vandeniu. Palaikyk 20 min, paskui perkošk ir palik tik skystį. Paskui įpilk viskio, uždenk maistine plėvele ir pali...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
06.05.2024 laikas 07:30 Meilei nereikia aukų: niekada nedarykite šių 11 dalykų dėl vyro
Mylėti kitą žmogų yra nuostabu, tačiau svarbu nepamiršti savęs. Santykiuose neturi būti begalinių aukų ar taikstymosi, dėl kurio jaučiatės nelaimingos.

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 07:17 Meilės horoskopas visiems Zodiako ženklams nuo 6.05 iki 12.05.2024
Pirmoji savaitės pusė ir dvi paskutinės savaitės dienos yra palankesnės ir palankios spręsti daugelį meilės klausimų, susikaupusių per retrogradinį Merkurijų.

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 07:07 Gegužės 6 d. horoskopas: Vienišas Mėnulis nėra tas, kuris neturi šeimos
Šiandien, 2024 m. gegužės 6 d., žvaigždės kviečia mus į įdomią kelionę po astrologijos pasaulį, kur kiekvienas Zodiako ženklas žada nuostabių atradimų ir svarbių pamokų. Kartu pažvelkime, ką žvaigždės yra paruošusios kiekvienam iš mūsų....

Skaityti daugiau