Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2022 » Spalio » 1

Antikiniame Anemūro mieste, amforoje rastas vaiko palaidojimas

Archeologai atskleidė kasinėjimų antikiniame Anemūro mieste rezultatus. Toje vietoje, kur, kaip spėjama, ėjo gatvė su kolonada, jie rado keturis palaidojimus - tris suaugusiuosius ir vieną naujagimį. Pastarojo palaikai buvo prekybinėje amforoje. Apie šį atradimą pranešė "Hürriyet Daily News".

Pačiame piečiausiame Mažosios Azijos taške, Anamuro kyšulyje, esančiame Turkijos Mersino provincijoje, yra senovinio Anemuro (Anemurium) miesto liekanos. Šio uostamiesčio griuvėsiai, kurie, kaip manoma, atsirado dar helenizmo epochoje, užima 600 hektarų plotą. VII mūsų eros amžiuje Anemuriumas buvo apleistas. Tik XIX a. jį atrado britų admirolas ir tyrinėtojas Francis Beaufortas (Francis Beaufort). Tačiau pirmieji kasinėjimai prasidėjo daug vėliau, XX a. septintajame dešimtmetyje. Jis padalytas į dvi dalis: žemutinį miestą ir citadelę. Be kita ko, Anemurijoje išliko I-IV mūsų eros amžių nekropolis su maždaug 350 palaidojimų, didelio teatro 900 žmonių, bažnyčių, viešųjų pirčių, akvedukų ir švyturio liekanos, taip pat puikiai išsilaikiusios mozaikos.

Archeologai pranešė apie naujų kasinėjimų senoviniame Anemurijaus mieste, kuriems vadovavo Selčuko universiteto profesorius Mehmetas Tekocakas (Mehmet Tekocak), rezultatus. Atlikdami darbus jie rado žmonių palaidojimų toje vietoje, kuri, kaip manoma, buvo kolonadinė gatvė.

Pirmiausia tyrėjai aptiko naujagimio palaikus, kurie buvo palaidoti prekybinėje amforoje. Pasak Tekojako, tai pirmasis toks palaidojimas, aptiktas Anemurijoje. Po to buvo aptikti dar trys paskubomis į žemę užkasti kaulai. Tikėtina, kad tai galėjo būti vaiko šeimos palaikai. Anksčiau šioje vietovėje buvo aptikti dar trys skeletai (dviejų suaugusiųjų ir vieno vaiko). Archeologų teigimu, šie atradimai ypatingi tuo, kad palaidojimai buvo už senovinio miesto nekropolio ribų. Tekojakas pažymėjo, kad šioje vietoje kadaise galėjo stovėti bažnyčia, apie kurią archeologai kol kas nežino. Arba buvo laidojama jo sode.

Pasaulio naujienos kitaip...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.10.2017 laikas 10:13 Receptai – Patiekalai Gudobelės žiedai ir vaisiai gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: gudobelė, vanduo, Paprastoji sukatžolė.

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 12:35 Receptai – Patiekalai Stulbinančios spurgos iš stebuklingos tešlos! Minkštos, lengvos ir beprotiškai skanios!
Gaminame namuose. Spurgų receptas. Išsamią informacija apie paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų!
Pabandykite pasigaminti patys! Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
06.05.2024 laikas 07:30 Meilei nereikia aukų: niekada nedarykite šių 11 dalykų dėl vyro
Mylėti kitą žmogų yra nuostabu, tačiau svarbu nepamiršti savęs. Santykiuose neturi būti begalinių aukų ar taikstymosi, dėl kurio jaučiatės nelaimingos.

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 07:17 Meilės horoskopas visiems Zodiako ženklams nuo 6.05 iki 12.05.2024
Pirmoji savaitės pusė ir dvi paskutinės savaitės dienos yra palankesnės ir palankios spręsti daugelį meilės klausimų, susikaupusių per retrogradinį Merkurijų.

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 07:07 Gegužės 6 d. horoskopas: Vienišas Mėnulis nėra tas, kuris neturi šeimos
Šiandien, 2024 m. gegužės 6 d., žvaigždės kviečia mus į įdomią kelionę po astrologijos pasaulį, kur kiekvienas Zodiako ženklas žada nuostabių atradimų ir svarbių pamokų. Kartu pažvelkime, ką žvaigždės yra paruošusios kiekvienam iš mūsų....

Skaityti daugiau