Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 6

Kokie produktai padeda gana greitai sumažinti aukštą kraujospūdį?

Padidėjusį kraujospūdį galima sumažinti ne tik tabletėmis, bet ir kai kuriais produktais, kuriuose yra kalcio, magnio, riebiųjų rūgščių Omega-3 ir kt.

Teigiama, jog nežymiai ar labiau padidėjusiu kraujospūdžiu skundžiasi kas antras planetos suaugęs gyventojas. Hipertenzija neveltui vadinama „tyliuoju žudiku“, nes ji pablogina gyvenimo kokybę bei neretai yra ir mirties priežastis. Dauguma žmonių padidėjusį kraujospūdį mažina vaistais, nors tai galėtų daryti ir natūralesnėmis priemonėmis.

Hipertenzija - dažna miokardo infarkto ir insulto priepuolių bei sunkių širdies ir kraujotakos sistemos ligų priežastis. Tradiciškai teigiama, jog žmogus I stadijos hipertenzija suserga, kai jo kraujospūdis ramybės būsenoje būna didesnis nei 140/80 mm gyvsidabrio stulpelio. Deja, kraujospūdį mažinantys vaistai turi ir šalutinį žalingąjį poveikį, t.y. sutrikdo kvėpavimą, sukelia padažnėjusį nuovargį, nemigą, padažnėjusį širdies plakimą, vidurių užkietėjimą, sąnarių skausmus ir impotenciją. Tačiau ar verta skubėti nežymiai padidėjusį kraujospūdį mažinti tokia kaina? Atminkite, kad aukštą kraujospūdį galima pabandyti mažinti ir kitomis priemonėmis.

Visų pirma, reikia pakeisti gyvenimo būdą.

Antra, išmokti atsipalaiduoti ir tinkamai maitintis.

Atminkite, kad tinkama mityba yra labai svarbi gydant hipertenziją. Pavyzdžiui, padidėjusį kraujospūdį gana greitai sumažinti padeda taip vadinama Viduržemio jūros dieta. Laikantis Viduržemio jūros dietos reikia mažiau vartoti cukraus, rafinuotų angliavandenių ir prisotintųjų riebalų, o gausiau valgyti daržovių, vaisių, nešlifuotų grūdų ir naudingųjų augalinių riebalų.

Viduržemio jūros dieta gali tapti tinkamos, sveikatai naudingos mitybos pagrindu. Patiekalų Viduržemio jūros dietoje - gausu. Svarbiausia kasdien valgyti kokių nors iš 6 žemiau išvardytų produktų, kurie aukštą kraujospūdį mažina saugiai ir natūraliai.

Vyšnių sultys

Pasak Anglijos mokslininkų, reguliariai vartojant natūralių vyšnių sulčių, kraujospūdį galima sumažinti 7 proc. Jei per dieną išgersite vos 60 ml vyšnių sulčių, kraujospūdis turėtų išlikti normalus. Vyšnių sultys yra vertingos todėl, kad jose yra kraujotaką pagerinančių ir aukštą kraujospūdį mažinančių fenolio rūgščių.

Linų sėklos (sėmenys)

Jei per dieną reguliariai suvartosite po 0,4 puodelio linų sėklų, kraujospūdį pavyks sumažinti 10 proc. Specialistų teigimu, linų sėklos - vieni veiksmingiausių aukštą kraujospūdį mažinančių natūralių produktų.

Graikiniai riešutai

Jei 4 mėnesius kasdien suvalgysite po 1/2 stiklinės graikinių riešutų branduolių, pavyks normalizuoti kraujospūdį. Graikiniai riešutai mažina aukštą kraujospūdį todėl, kad juose yra vertingųjų, pusiau prisotintųjų riebiųjų rūgščių Omega-3 ir magnio.

Jogurtas (kefyras, rūgęs pienas)

Šiuose rūgščiuose pieno produktuose yra aukštą kraujospūdį mažinančių kalcio ir probiotikų.

Būtina atminti, kad kalcio trūkumas - viena iš kraujospūdį didinančių priežasčių, o vienoje jogurto porcijoje yra trečdalis parai žmogaus organizmui reikalingo kalcio kiekio. Tyrimais nustatyta, kad pagerėjus naudingajai žarnyno mikroflorai kraujospūdis sumažėja. Naudinga vartoti natūralių rūgščių pieno produktų, kuriuose būtų minimalus kiekis cukraus ir bifidobakterijų.

Burokėlių sultys

Burokėliuose gausu azotinių junginių, ypač azoto oksido, kuris atpalaiduoja ir praplečia kraujagysles, todėl padidėjęs kraujospūdis sumažėja.

Tyrimais nustatyta, kad išgėrus puodelį nusistovėjusių (o ne šviežiai išspaustų) burokėlių sulčių, kraujospūdis vidutiniškai sumažėja 8 proc.

Juodasis šokoladas

Juodąjį šokoladą sudaro daugiau nei 50 proc. kakavos ir flavonoidų, kurie praplečia kraujagysles. Norėdami normalizuoti kraujospūdį, per dieną suvalgykite vieną nedidelę juodojo šokolado plytelę.

Be abejo, padidėjusį kraujospūdį mažina ir daugiau maisto produktų, o ne vien šie išvardinti šeši. Kai liga įsisenėjusi, vien vartoti naudingų maisto produktų nepakaks, nes teks gerti ir gydytojo paskirtų vaistų.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.09.2018 laikas 09:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų

Nudegimai liaudies medicinoje, Nudegimai, Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų, receptai nuo nudegimų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gyd...

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karpų
Karpos liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karpų, karpos, karpų gydymas, receptas karpoms, vaistažolės karpoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:17 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai inkstų akmenligės gydymui

Inkstų akmenligė liaudies medicinoje, inkstų akmenligė, inkstų akmenligės gydymas, Inkstų akmenligės receptai, Inkstų akmenligės vaistažolės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau