Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2018 » Rugsėjo » 16

Vaistažolių mišiniai nuo karpų

• Žiniuoniai sako, kad veiksmingiausias būdas atsikratyti karpų yra toks: perpjauti pusiau nedidelę bulvę, vieną jos pusę išmesti (mesti per galvą už savęs), o kita puse (aštriąja dalimi) įtrinti visas karpas, vėliau šią bulvės pusę užkasti į sausą žemę, kad ji ten išdžiūtų. Po kelių dienų, kai bulvė išdžius, karpos dings.

• Vakare, delčios metu, patrinti karpą į bet kurį paviršių, ant kurio krenta menulio šviesa, – karpa dings. Kiaulpienių sultys naikina karpas. Tepti kasdien po 2-3 kartus per dieną. Gydymo kursas - savaitė.

• Tepti karpas 2-3 kartus per dieną tepalu iš kreidos ir kanapių aliejaus (1:4).

• Sutepkite nuospaudas vieną kartą per dieną tujos tinktūra arba pabarstykite tujos milteliais. Gydymo trukmė — apie tris savaites. Šitaip galite šalinti ir karpas.

• Susmulkinti česnaką, sumaišyti su lydytais kiaulės taukais. Patepti skudurėlį ir užrišti ant karpos. Keisti kasdien.

• Sumaišyti kiaulpienių sultis ir sviestą (proporcija 1:4). Šiuo tepalu tepti karpas 2-3 kartus per dieną.

• Sugrūsti šviežią medetkos žiedą, pridėti jį prie karpos ir pririšti arba priklijuoti pleistru. Procedūrą kartoti tol, kol karpa dings.

• Rekomenduojama 2-3 kartus per dieną karpas tepti šviežiomis svogūnų arba drebulės sultimis.

• Kiekvieną vakarą, prieš miegą, ant karpos užlašinti (būtinai su pipete) po vieną lašą (ne daugiau) acto rūgšties ant kiekvienos karpos. Reikia būti ypač atsargiems, nes acto rūgštis labai ėdi. Po kelių dienų karpos nukris.

• Kasdien karpą patrinti šviežių rūgščių obuolių sultimis. Karpa iš lėto mažės, patamsės ir po kokių 10 dienų išnyks.

• Karpų paviršius tepamas ugniažolės sultimis.

• Karpos šalinamos šviežiomis česnakų sultimis arba česnako košelės ir sviesto mišiniu.

• Jeigu sutrintų putino uogų masę kasdien užtepsite ant karpų ir aprišite 2-3 val., tai jas išsigydysite per 6-7 dienas.

• Išrauti su šaknimis nupjauto rugio stiebą. Šiaudo galu po keletą kartų įdurti į karpas ir tuojau pat tą šiaudelį užkasti drėgnoje vietoje, šaknimis į viršų. Po keleto dienų, kai šiaudelis supus, karpos išnyks be pėdsakų.

• Gluosnio medienos derva sumaišoma su actu iki vientisos masės, kuria tepamos karpos, kol šios išdžiūna ir nukrenta.

• 2-3 kartus per dieną dėti ant karpų sutrintus erškėčio lapus tol, kol karpos dings.

• 2 valgomus šaukštus melisos žolės užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir laikyti 2 val., prkošti. Gerti po 50 ml 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

• 10 valg. šaukštų (apie 200 g) pelyno žolės užpilama stikline verdančio vandens ir kaitinama 20 min ant silpnos ugnies ar vandens vonelėje. Indą įsukus į audinį, palaikoma 2 val. šiltai, nukošiama. Karpos tepamos užpilu po keletą kartų per dieną.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau