Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2018 » Rugsėjo » 26

Vaistažolių mišiniai nuo anginos

angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudies medicina

• Virti bulves su lupenomis nedideliame kiekyje vandens (kad garuotų ne vanduo, o bulvės). Kvėpuoti iš puodo kylančiais garais. Procedūrą atlikti 2 kartus per dieną (ryte ir vakare). Po jos į lauką negalima eiti, reikia gulėti lovoje.

• Vandenyje ištirpinti truputį medaus ir tirpalu 4-5 kartus per dieną skalauti gerklę.

• Užpilti 10 gr. susmulkinto propolio 100 gr. spirito. Parą palaikyti kambario temp., kaskart suplakant. Perkošti per vieną marlės sluoksnį. 2 arbatinius šaukštelius ekstrakto ištirpinti 0,5 stiklinės šilto vandens ir skalauti gerklę.

• Suvalgyti pusę citrinos su odele. Po to 1 val. nieko nevalgyti ir negerti. Procedūrą pakartoti po 3 val. Ši procedūra tinka, kai yra pati pradžia anginos.

• Sutarkuoti burokėlius ir išspausti sultis. Į vieną stiklinę sulčių įpilamas 1 valgomas šaukštas 6% acto ir gautu mišiniu 5-6 kartus per dieną skalaujama gerklė. Galima gerklę skalauti ir burokėlių nuoviru.

• Sutarkuoti 1 stiklinę burokėlių. Įjuos įpilti 1 valgomą šaukštą maistinio acto. Palaikyti 1 val., perkošti. Gerti nedideliais gurkšneliais, keletą kartų per dieną. Taip gydomas ir lėtinis tonzilitas.

• Susmulkintos beržo šakelės su pumpurais užpilamos verdančiu vandeniu, 1 valandą palaukiama, perkošiama, geriama po keletą stiklinių per dieną.

• Sloguojant vaikams. Išvirti du kiaušinius ir priglausti prie abiejų nosies pusių ir palaikyti kol jie atvės ( jei kiaušiniai per karšti, įvyniokite į marlė, kad nenudegintumėte). Šis būdas tinka ir skaudant gerklei, tik tada kiaušinius dėti ant kaklo.

• Skalauti burną šviežiomis burokėlių sultimis.

• Sergant peršalimo ligomis, gripu, angina ir plaučių uždegimu rekomenduojama vartoti putino uogų nuovirą - 2 šaukštus džiovintų uogų užpilti 200 ml verdančio vandens, uždengti dangčiu ir palikti šildomoje vandens vonelėje 15 minučių. Kai atvės, nukošti ir įpilti papildomai vandens, kad būtų 200 ml skysčio. Gerti po 50 ml 3 – 4 kartus per dieną. Putino uogų nuoviras arba arbata (šaukštas uogų ir 200 ml verdančio vandens) padeda sumažinti temperatūrą. Norint sustiprinti poveikį, papildomai įdėti šiek tiek medaus. Be to, arbata galima skalauti gerklę. Prieš naudojimą nuk

• Po valgio lėtai kramtomi propolio (bičių pikis) gumulėliai. Per dieną sukramtyti 5 gr. Kramtant kokybišką propolį, tirpsta ir peršti liežuvis.

• Paimti dar šiltų pelenų (medžio), suvynioti į švarią medžiagėlę ir dėti ant kaklo (gerai prispausti, tik žiūrėti, kad pelenai nebūtų per karšti). Po kelių tokių procedūrų gerklė ilgam nustoja skaudėti.

• Nuo peršalimo, slogos, gripo ir anginos: 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų ir džiovintų liepžiedžių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Virti 15 min., po to palikti 20-30 min. ir nukošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. Įdėti pagal skonį medaus ir gerti po stiklinę 2 kartus per dieną.

• Maždaug 1 dalis pušų pumpurų užpilama 10 dalių vandens. 30 min. pavirinama, 4 valandas palaukiama, perkošiama. Vartojama po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną. Galima daryti šio nuoviro inhaliacijas.

• Lygiomis dalimis sumaišyti citrinos sultis su medumi. Mišiniu kelias min. skalauti burną, paskui nuryti.

• Lygiomis dalimis imti šalavijo lapų ir ramunėlių žiedų, užpilti verdančiu vandeniu, 30 min. palaukti ir perkošti. Šiuo antpilu 4 kartus per dieną skalauti gerklę.

• Kas valandą burna skalaujama 30% citrinos rūgšties tirpalu arba kramtomi citrinos grežinėliai.

• Imti po 1 valgomą šaukštą ugniažolės ir ramunėlių. Užplikyti 1 stikline vardančio vandens. Nuoviru skalauti gerklę.

• Imti lygiomis dalimis ramunėlių, eukalipto lapų ir medetkos žiedų. Vieną valgomą šaukštą žaliavos užpilti 1,5 stiklinės vardančio vandens ir uždengus pavirinti 2 min. Tada supilti į termosą ir laikyti 30 min., kad pritrauktų ir po to nukošti. Gautu nuoviru skalauti gerklę ryte ir vakare. Pradėti skalavimą 26°C temp. nuoviru, paskui kas kartą mažinti jo temp. po 1 laipsnį, kol pasieksite 16°C temp. Tada 3-4 savaites gerklę skalauti 15-16 °C temp. nuoviru.

• Imti 2-3 skilteles citrinos be odelės ir įsidėjus po vieną į burną lėtai čiulpti, iš lėto, po truputėlį nuryjant sultis. Citrinos skiltelę stengtis laikyti burnoje kuo toliau (kuo arčiau gerklės). Procedūrą atlikti kas valandą, kol nepasijusite geriau.

• Iškišti liežuvį. Jo galą laikyti su servetėle, kad neslystų. Tada labai iš lėto į burną pilti 2 ml. medicininio spirito. Po tokios procedūros 5 val. nevalgyti ir negerti. Todėl tai atlikite prieš miegą. Šis receptas vaikams netinka.

• Galima gerklę skalauti geriamosios sodos ir druskos tirpalu.

• Šviežius arba džiovintus rožių žiedų lapelius užpilti medumi. Gerai išmaišyti. Imti po truputėlį ir labai iš lėto čiulpti. Rožių mišinį čiulpti ilgą laiką, kai tik tuščia burna.

• Alijošiaus lapus sudėti į stiklainį ir priberti cukraus. Aprišti marle. Po 3 dienų gautas sirupas perkošiamas ir geriamas 3 kartus per dieną.

• 4-5 susmulkintus šviežius arba džiovintus gysločio lapus užpilti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. palaukti, perkošti ir antpilu skalauti kas valandą gerklę. Galima antpilą pasaldinti medumi.

• 4 arbatiniai šaukšteliai susmulkintų šalavijo lapų užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens. 30 min. palaukiama, perkošiama ir gautu nuoviru 4 kartus per dieną skalaujama gerklė.

• 3 kartus per dieną suvartoti po vieną arbatinį šaukštelį svogūno sulčių.

• 3 arbatinius šaukštelius svogūnų lukštų užpilami 0,5 litro vandens, užvirinama, 3-4 val. palaukiama, perkošiama ir 5-6 kartus per dieną skalaujama gerklė.

• 2-3 susmulkintos česnako skiltelės užpilamos viena stikline verdančio vandens, 1 valandą palaukiama, perkošiama ir 4-5 kartus per dieną skalaujama gerklė.

• 100 gramų džiovintų mėlynių uogų užpilama 0,5 litro vandens ir virinama, kol nugaruoja 10% skysčio. Šiuo nuoviru skalaujama gerklė.

• 10 medetkos žiedų užpilama 1 stikline verdančio vandens, 1 valandą palaukiama, perkošiama, ir gautu antpilu 3-4 kartus per dieną skalaujama gerklė.

• 1 valgomasis šaukštas obuolių acto ir pusė stiklinės virinto vandens. Šiuo tirpalu skalauti gerklę po 3-5 min.

• 1 valgomas šaukštas ramunėlių žiedų užpilamas 1 stilkline verdančio vandens. 1 val. palaukti, perkošti ir antpilu skalauti gerklę 3-4 kartus per dieną. Galima skalauti gerklę įmaišius 1 arbatinį šaukštelį medaus.

• 1 arbatinis šaukštelis anyžiaus vaisių užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 1 valandą palaukiama, perkošaiama ir geriama po 1/4 stiklinės 4 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.

• 1 arbatinį šaukštelį medaus sumaišyti su tokiu pat kiekiu saulėgrąžų aliejaus ir tiek pat degtinės. Maišyti karšto vandens vonelėje, kol gausis vientisa masė. Mišinį čiulpti po truputėlį tol, kol sučiulpsite visą kiekį. Tai kartoti kas dvi valandas. Vaistus pasidaryti prieš atliekant procedūrą. Gydytis vieną dieną. Šis receptas tinka tik suaugusiems.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
08.07.2024 laikas 08:45 Receptai Pasiruošimas žiemai: statinės traškių agurkų receptas
Birželio mėnuo - agurkų nokinimo ir ruošimo žiemai metas. Marinuoti, konservuoti, rauginti jie naudojami kaip pagrindinis užkandis, sumuštiniams, salotoms, sūreliams ir daugeliui kitų patiekalų gaminti. Rekomenduojame virti statin...

Skaityti daugiau

08.07.2024 laikas 08:34 Receptai Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!
Šiuose čeburėkuose maltą mėsą pakeičia bulvių košės ir žaliųjų svogūnų įdaras. Tradicinis patiekalas - tai puslankio formos neraugintos tešlos gaminys su maltos mėsos, prieskonių ir svogūnų įdaru. Tačiau dabar čeburekai ruošiami n...

Skaityti daugiau

28.06.2024 laikas 08:57 Receptai Koldūnai su uogomis ir varške: skanaus patiekalo receptas
Tai universalus koldūnai su sezoninėmis uogomis receptas. Į įdarą galite dėti braškių, aviečių, serbentų, vyšnių. Svarbu tik, kad tešla būtų plona, o įdaro būtų daug...

Skaityti daugiau

15.07.2024 laikas 19:50 Keturi Zodiako ženklai, kurie niekada neužauga
Kas daro žmones "vaikiškai" tiesioginius? Ar tai jų plačiai atvertos akys, beribė energija, o gal žaisminga prigimtis? Zodiakas savaip veikia mūsų asmenybes, o kai kurie ženklai iš prigimties yra vaikiškesni už kitus....

Skaityti daugiau

15.07.2024 laikas 19:13 Sustabdykite senėjimą: 5 būdai, kaip palaikyti augimo hormoną
Ar tikite, kad organizmas sensta dėl amžiaus? Iš tikrųjų šį procesą sukelia pilvo riebalų poveikis, mažas fizinis aktyvumas ir nuolatinės stresinės situacijos, sukeliančios hormono kortizolio kiekio padidėjimą.

Skaityti daugiau

15.07.2024 laikas 19:00 Paprastas būdas sumažinti insulino kiekį ir sulieknėti
Angliškas žodis actas (vineger) kilęs iš lotyniško žodžio vinum acer, kuris reiškia "rūgštus vynas". Jei vynas ilgai stovi, jis virsta actu (acto rūgštimi). Antikos žmonės greitai suvokė acto daugiafunkcinę vertę. Šiandien actas vis dar naudojamas ka...

Skaityti daugiau