Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 7

Apgaulingi skydliaukės ligų požymiai

Širdies ir kraujotakos veiklos sutrikimai

Skydliaukės hormonų disbalansas kenkia širdies ir kraujotakos sistemai. Sutrinka normalus širdies raumens darbas, sutrinka širdies ritmas, o kraujospūdis padidėja ar, atvirkščiai, sumažėja. Gana dažnai tiek ligoniai, tiek ir gydytojai atkreipia dėmesį tik į pasekmes - širdies veiklos sutrikimus, bet ne į priežastį. Tačiau, jei nepavyks normalizuoti skydliaukės darbo, bus sunku (o kartais net ir neįmanoma) pagerinti širdies ir kraujotakos sistemos darbą.

Depresija

Jūs pastebėjote, jog labai dažnai sudirgstate dėl smulkmenų, jus kamuoja nuolatinės ir dažnos nuotaikų kaitos bei apatija? Priežastis gali būti tireotoksikozė, būsena, kai skydliaukė gamina pernelyg daug hormonų. Tokie simptomai gali būti ne vien tik psichologiniai ir tai gali padėti nustatyti kiti tireotoksikozės simptomai.

Dažniausiai suaktyvėjus skydliaukės veiklai, žmogus gana greitai netenka svorio, nors pablogėjusiu apetitu nesiskundžia. Be to, gali padažnėti širdies plakimas.

Sutrikusi kepenų veikla

Jei skydliaukė nepakankamai gausiai gamina hormonų, vystosi patologija - hipotireozė. Neretai hipotireozės simptomai būna panašūs į sutrikusios kepenų veiklos požymius. Pavyzdžiui, kaip ir sergant hepatitu oda gali pagelsti ar įgauti persikinį ar gintarinį atspalvį.

Deja, hipotireozė pakenkia sveikatai, todėl būtina kiek galima skubiau kreiptis į gydytojus.

Hipotireozė turi ir daugiau simptomų, o ne vien pageltusią kūno odą: bendras kūno silpnumas, šaltkrėtys ir dažnai užkietėjantys viduriai.

Nevaisingumas

Net ir nežymiai sulėtėjus skydliaukės veiklai, jaunos moterys gali tapti nevaisingos. Dėl skydliaukės hormonų trūkumo moterims gali sutrikti menstruacinis ciklas ir jos nebegali pastoti. Tiesa, kartais ir tokiais atvejais moterys gali pastoti, tačiau, sulėtėjus skydliaukės veiklai, padidėja vaisiaus persileidimo pavojus ankstyvojoje nėštumo stadijoje.

Norinčioms pastoti moterims patariama apsilankyti pas endokrinologą ir patikrinti skydliaukės veiklą. Jei skydliaukės veikla sulėtėjusi, norinčioms pastoti ar pastojusioms moterims reikia pagerinti jos veiklą, tada vaisiaus persileidimo pavojus bus minimalus.

Užsitęsęs klimakterinis periodas

Klimakterinio periodo metu, kai vyksta hormonų pokyčiai organizme, moterys dažniausiai negalvoja apie skydliaukės veiklą. Moterys mano, kad bendras kūno silpnumas, pablogėjusi atmintis, svyruojantis kraujospūdis, įvairių kūno vietų patinimai - tai klimakterinio periodo simptomai. Verta atminti, kad kas dešimtai vyresnei nei 50-ties metų moteriai skydliaukės veikla sutrinka, todėl jų klimakterinis periodas užsitęsia ar būna žymiai sunkesnis. (Kuo gresia skydliaukės sutrikimai ir kaip jų išvengti?)

• Yra žinoma, kad klimakterinio amžiaus moterys žymiai dažniau skundžiasi sutrikusia širdies ir kraujotakos sistemos veikla (hormonai estrogenai apsaugo širdį ir kraujagysles, o kai jų lygis sumažėja, širdies apsauga pastebimai sumažėja).

Sulėtėjus skydliaukės veiklai, organizme sutrinka medžiagų ir taip pat cholesterolio apykaita, todėl pradeda sparčiau vystytis aterosklerozė, o širdis patiria dvigubą smūgį.

Dar apie skydliaukės hormonų veiklą

Skydliaukės hormonai taip pat atsakingi už termoreguliaciją, todėl dėl jų disbalanso gali padažnėti kraujo plūstelėjimas į galvą ar, atvirkščiai, nuolat purto šaltis.

• Sulėtėjus skydliaukės veiklai, organizme kaupiasi riebalai, o klimakterinio amžiaus moterys priauga svorio.

• Galima pateikti ir kitų panašių pavyzdžių.

• Jei klimakterinis periodas moterims yra labai sunkus, joms verta apsilankyti ne tik pas ginekologą, bet ir pas endokrinologą.

Įdomu. Ar tiesa, kad baklažanai stiprina kaulus?

Baklažanų sudėtyje yra kaulų ir kremzlių audinį stiprinančių medžiagų, todėl šios daržovės gali sulėtinti artrozės, osteochondrozės ir osteoporozės vystymąsi. Tai ligos, kuriomis neretai suserga pagyvenę žmonės. Tačiau, jei sergate skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, gastritu ar Jums dažnai sutrinka skrandžio veikla, baklažanų geriau nevartoti, nes šiose daržovėse gausu sunkiai virškinamų skaidulų, todėl suvalgius šių daržovių sergančiųjų skrandžio ligomis savijauta gali pablogėti.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

12.11.2019 laikas 09:23 Receptai – Patiekalai Orinis Apkepas Be Miltų Ir Manų
Suplak varškę, trynius, cukrų, grietinę, krakmolą ir vanilę viename dubenyje. Paimk antrą dubenį ir jame gerai išplak baltymus. Sumaišyk varškės masę su baltymais. Jei mėgstate, įdėkite razinų, ar kitokių džiovintų vaisių. Sud...

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau