Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2022 » Spalio » 12

Operacija "Šiaurės miškas"

Anksčiau neva pamišę sąmokslo teorijų šalininkai teigė, kad JAV kariuomenė rengė planus išprovokuoti karą su Kuba. Ilgą laiką ši teorija atrodė neįtikėtina - bent jau iki tol, kol 1990-aisiais Kongresas priėmė teisės aktus, kuriais buvo siekiama, kad su prezidentu Džonu F. Kenedžiu susiję dokumentai taptų skaidresni (Operation Northwoods).

Paaiškėjo, kad Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas Lymanas Lemnitzeris vadovavo Jungtiniam štabų vadų komitetui, kuris parengė ir patvirtino būtent tokį planą. Septintojo dešimtmečio pradžioje jie parengė išsamią teroristinių akcijų, kuriomis buvo siekiama paremti karą prieš komunistinę kaimynę, instrukciją.

- Piliečiai turėjo būti sprogdinami ir šaudomi gatvėse.
- Kubos lėktuvą būtų numušęs koledžo studentus skraidinantis lėktuvas.
- Meksikos įlankoje turėjo būti nuskandinti pabėgėlius gabenantys laivai.

Kituose planuose taip pat buvo numatyta susprogdinti JAV laivą Gvantanamo įlankoje ir skrydžio metu nužudyti astronautą Johną Glenną, o kaltę suversti kubiečiams ir Fideliui Castro.

paslaptys, istorija, Northwoods, Šiaurės miškas

Šis planas nuversti F. Castro, sutelkiant visuomenės ir tarptautinę paramą, taip ir nebuvo įgyvendintas. 1962 m. kovo mėn. pristatęs planą gynybos sekretoriui Robertui McNamarai, po trijų dienų prezidentas Kenedis pasakė Lemnitzeriui, kad nėra jokios galimybės panaudoti jėgą Kubai užimti. Netrukus po to buvo perkeltas ir pats Lemnitzeris.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai užkimus
Užkimus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai užkimus, receptai nuo užkimimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau