Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2018 » Rugsėjo » 18

Vaistažolių mišiniai nuo gripo

• Vitaminingas gėrimas gripo profilaktikai. 40 gr. švarių pušų spyglių užpilti 215 gr. vandens, įberti 8 gr. cukraus, įmesti 1 citrinos žievelę ir uždengti. 30 min. pavirti. Perkošti, įpilti citrinos sulčių ir gerti po 50-100 ml. per dieną.

Vitaminas C stimuliuoja interferono gamybą, todėl persišaldžius, karščiavimo mažinimui ar susirgus gripu nepakeičiami yra juo turtingi vaisiai ir uogos: citrina, šermukšnis, spanguolės, putino uogos.

• Valgomą šaukštą aviečių užplikyti 1 stikline verdančio vandens. 20 min. palaukti ir gerti karštą , po 1 stiklinę 2 kartus per dieną.

• Svogūno galvą sutarkuoti smulkia trintuve. Gautą masę išdėti ant dviejų sluoksnių marlės. Tokį kompresą dėti ant apatinės nosies dalies, prieš tai ją patepus saulėgrąžų aliejumi. Kompresą laikyti 10 min. Dėti 3 kartus per dieną.

• Sumaišyti aviečių šakeles su liepžiedžiais (lygiomis dalimis). Valg. šaukštą mišinio užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 20 min. nukošti. Gerti po stiklinę karšto nuoviro prieš naktį.

• Sumaišyti 2 dalis aviečių ir 2 dalis šalpusnio lapų, ir 1 dalį raudonėlio. Valgomą šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, 20 min. palaukti, perkošti. Gerti po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną.

• Sergant peršalimo ligomis, gripu, angina ir plaučių uždegimu rekomenduojama vartoti putino uogų nuovirą - 2 šaukštus džiovintų uogų užpilti 200 ml verdančio vandens, uždengti dangčiu ir palikti šildomoje vandens vonelėje 15 minučių. Kai atvės, nukošti ir įpilti papildomai vandens, kad būtų 200 ml skysčio. Gerti po 50 ml 3 – 4 kartus per dieną. Putino uogų nuoviras arba arbata (šaukštas uogų ir 200 ml verdančio vandens) padeda sumažinti temperatūrą. Norint sustiprinti poveikį, papildomai įdėti šiek tiek medaus. Be to, arbata galima skalauti gerklę.

• Persišaldžius. 1-2 arbat. šaukštelius jonažolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 30 min., perkošti. Gerti 2-3 kartus per dieną keletą savaičių.

• Nuo peršalimo, slogos, gripo ir anginos: 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų ir džiovintų liepžiedžių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Virti 15 min., po to palikti 20-30 min. ir nukošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. Įdėti pagal skonį medaus ir gerti po stiklinę 2 kartus per dieną.

• Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.

• Nuo peršalimo, gripo ir avitaminozės: imti lygiomis dalimis po valgomąjį šaukštą bruknių lapų ir uogų, užpilti stikline verdančio vandens, pavirti 5 min., nukošti. Karštą nuovirą pasaldinti medumi ir tuoj pat išgerti. Per dieną reikia išgerti 3 stiklines šio nuoviro.

• Naudoti gripo epidemijos metu. Sutarkuoti svogūno galvutę ir 10-15 min. kvėpuoti svogūno skleidžiamu aitriu kvapu.

• Esant dažniems peršalimams, silpnam imunitetui bei tiesiog gripo profilaktikai. Saują nemaltų avižų nuplauti ir geriausiai būtų padaiginti. Po to, užpilti 1 litru virinto pieno ir užvirinti. Kaitinti ant silpnos ugnies 40 min. (geriausias indas šiems vaistams ruošti - molinis, bet jei neturite, tiks ir emaliuotas). Gautą košę nuimti nuo ugnies ir iš lėto atvėsinti. Tada perkošti ir sumalti mėsmale. Avižas perkošti per marlę ir skystį padalinti į 3 dalis. Turi išeiti 3 nepilnos stiklinės. Į kiekvieną stiklinę įdėti po pusę arbatinio šaukštelio liepų medaus. Jei jo neturite, tiks pavasarinis medus, bet svarbiausiai, kad tai būtų natūralus medus, o ne su priemaišom.

Tokiu nuoviru tinka gydyti chroninę anginą, bronchitą, plaučių, limfmazgių uždegimą. Suaugusiems ir vaikams nuo 11 metų gerti po 1 stiklinę 3 kartus per dieną 40 min. iki valgio. Gydymo laikas - 2 mėn. Vaikams nuo 7 iki 11 metų - po pusę stiklinės 3 kartus per dieną. Vaikams iki 7 metų - po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną.

• Į ketvirtį litro degtinės įberti aitriojo pelyno. 21 dieną laikyti tamsioje vietoje, po to nukošti. Gerti po 20 gr. kartą per dieną, jeigu peršalote ar sušalote. Vartoti ne ilgiau kaip 2-3 dienas.

• 1 saują susmulkintų juodojo serbento šakelių užpilti 4 stiklinėmis vandens. Virti 5 min., po to ant silpnos ugnies - dar 4 valandas. Nakčiai išgerti po 2 stiklines šilto nuoviro. Ligos metu gydymą pakartoti 2 kartus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau