Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2018 » Rugsėjo » 18

Vaistažolių mišiniai nuo gripo

• Vitaminingas gėrimas gripo profilaktikai. 40 gr. švarių pušų spyglių užpilti 215 gr. vandens, įberti 8 gr. cukraus, įmesti 1 citrinos žievelę ir uždengti. 30 min. pavirti. Perkošti, įpilti citrinos sulčių ir gerti po 50-100 ml. per dieną.

Vitaminas C stimuliuoja interferono gamybą, todėl persišaldžius, karščiavimo mažinimui ar susirgus gripu nepakeičiami yra juo turtingi vaisiai ir uogos: citrina, šermukšnis, spanguolės, putino uogos.

• Valgomą šaukštą aviečių užplikyti 1 stikline verdančio vandens. 20 min. palaukti ir gerti karštą , po 1 stiklinę 2 kartus per dieną.

• Svogūno galvą sutarkuoti smulkia trintuve. Gautą masę išdėti ant dviejų sluoksnių marlės. Tokį kompresą dėti ant apatinės nosies dalies, prieš tai ją patepus saulėgrąžų aliejumi. Kompresą laikyti 10 min. Dėti 3 kartus per dieną.

• Sumaišyti aviečių šakeles su liepžiedžiais (lygiomis dalimis). Valg. šaukštą mišinio užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 20 min. nukošti. Gerti po stiklinę karšto nuoviro prieš naktį.

• Sumaišyti 2 dalis aviečių ir 2 dalis šalpusnio lapų, ir 1 dalį raudonėlio. Valgomą šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, 20 min. palaukti, perkošti. Gerti po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną.

• Sergant peršalimo ligomis, gripu, angina ir plaučių uždegimu rekomenduojama vartoti putino uogų nuovirą - 2 šaukštus džiovintų uogų užpilti 200 ml verdančio vandens, uždengti dangčiu ir palikti šildomoje vandens vonelėje 15 minučių. Kai atvės, nukošti ir įpilti papildomai vandens, kad būtų 200 ml skysčio. Gerti po 50 ml 3 – 4 kartus per dieną. Putino uogų nuoviras arba arbata (šaukštas uogų ir 200 ml verdančio vandens) padeda sumažinti temperatūrą. Norint sustiprinti poveikį, papildomai įdėti šiek tiek medaus. Be to, arbata galima skalauti gerklę.

• Persišaldžius. 1-2 arbat. šaukštelius jonažolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 30 min., perkošti. Gerti 2-3 kartus per dieną keletą savaičių.

• Nuo peršalimo, slogos, gripo ir anginos: 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų ir džiovintų liepžiedžių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Virti 15 min., po to palikti 20-30 min. ir nukošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. Įdėti pagal skonį medaus ir gerti po stiklinę 2 kartus per dieną.

• Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.

• Nuo peršalimo, gripo ir avitaminozės: imti lygiomis dalimis po valgomąjį šaukštą bruknių lapų ir uogų, užpilti stikline verdančio vandens, pavirti 5 min., nukošti. Karštą nuovirą pasaldinti medumi ir tuoj pat išgerti. Per dieną reikia išgerti 3 stiklines šio nuoviro.

• Naudoti gripo epidemijos metu. Sutarkuoti svogūno galvutę ir 10-15 min. kvėpuoti svogūno skleidžiamu aitriu kvapu.

• Esant dažniems peršalimams, silpnam imunitetui bei tiesiog gripo profilaktikai. Saują nemaltų avižų nuplauti ir geriausiai būtų padaiginti. Po to, užpilti 1 litru virinto pieno ir užvirinti. Kaitinti ant silpnos ugnies 40 min. (geriausias indas šiems vaistams ruošti - molinis, bet jei neturite, tiks ir emaliuotas). Gautą košę nuimti nuo ugnies ir iš lėto atvėsinti. Tada perkošti ir sumalti mėsmale. Avižas perkošti per marlę ir skystį padalinti į 3 dalis. Turi išeiti 3 nepilnos stiklinės. Į kiekvieną stiklinę įdėti po pusę arbatinio šaukštelio liepų medaus. Jei jo neturite, tiks pavasarinis medus, bet svarbiausiai, kad tai būtų natūralus medus, o ne su priemaišom.

Tokiu nuoviru tinka gydyti chroninę anginą, bronchitą, plaučių, limfmazgių uždegimą. Suaugusiems ir vaikams nuo 11 metų gerti po 1 stiklinę 3 kartus per dieną 40 min. iki valgio. Gydymo laikas - 2 mėn. Vaikams nuo 7 iki 11 metų - po pusę stiklinės 3 kartus per dieną. Vaikams iki 7 metų - po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną.

• Į ketvirtį litro degtinės įberti aitriojo pelyno. 21 dieną laikyti tamsioje vietoje, po to nukošti. Gerti po 20 gr. kartą per dieną, jeigu peršalote ar sušalote. Vartoti ne ilgiau kaip 2-3 dienas.

• 1 saują susmulkintų juodojo serbento šakelių užpilti 4 stiklinėmis vandens. Virti 5 min., po to ant silpnos ugnies - dar 4 valandas. Nakčiai išgerti po 2 stiklines šilto nuoviro. Ligos metu gydymą pakartoti 2 kartus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau