Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 19

Vengrija ir Serbija tiesia rusiškos naftos ir dujų vamzdyną, kad išvengtų ES sankcijų

Vengrija ir Serbija planuoja tiesti naują dujotiekį, kad išvengtų Europos Sąjungos (ES) įvestų sankcijų Rusijos naftai. Naujasis naftotiekis bus prijungtas prie naftotiekio "Družba", dar vadinamo "Draugystės naftotiekiu", jungiančio Budapeštą ir Maskvą.

Vengrijos valstybės sekretorius viešajai diplomatijai ir ryšiams su visuomene Zoltanas Kovacsas (Zoltan Kovacs) apie tai paskelbė tviteryje, konkrečiai nurodydamas naujas ES įvestas sankcijas kaip vieną iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių su Belgradu buvo sudaryta nauja sutartis dėl naftotiekio tiesimo.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Z. Kovacsas sakė, kad Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius (Aleksandar Vucic) ir Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas (Viktor Orban) "susitarė nutiesti naftotiekį į Vengriją... [kuris] leistų Serbijai tiekti pigesnę "Urals" naftą". Budapešto atstovas spaudai pridūrė, kad "šiuo metu šalies nafta daugiausia tiekiama naftotiekiu per Kroatiją, tačiau dėl priimtų sankcijų tai vargu ar bus įmanoma ateityje".

Vengrija buvo viena iš nedaugelio ES šalių, pasisakančių prieš sankcijas energetikos srityje, nes ji tebėra labai priklausoma nuo Rusijos naftos. Prieš ES pradedant taikyti aštuntąjį sankcijų etapą šio mėnesio pradžioje, V. Orbano biuras pareiškimu pareiškė atsisakantis pritarti sankcijoms.

"Vengrija jau daug nuveikė, kad išlaikytų Europos vienybę, bet jei pakete yra energetikos sankcijos, mes negalime ir nepritarsime", - paskelbė biuras.

Rusija 2021 m. tiekė du penktadalius Europos gamtinių dujų

Nepaisant Rusijos ir Ukrainos karo, Europos žemynui pavyko sumažinti bendrą priklausomybę nuo Rusijos tik penkiais procentais. Tuo tarpu 2021 m. Maskva prisidėjo prie 40 proc. viso Europos gamtinių dujų suvartojimo.

Vadovaujant V. Orbanui, Vengrija kritiškai vertino Maskvai taikomas ES sankcijas. Premjeras aiškino, kad sankcijos "žlugo, nes vyriausybės Europoje griūva kaip domino kauliukai".

Vidurio Europos valstybė apgailestavo, kad dėl sankcijų pakilo energijos kainos ir visame žemyne kilo energetinė krizė. Ji taip pat paskelbė, kad prireikus parems Serbiją dujų tiekimu. Pasak V. Orbano, Vengrija turi dujų atsargų beveik penkiems-šešiems mėnesiams suvartojimo.

Šiuo metu Serbija naftą gauna iš Rusijos naftotiekiu "Adria", kuris taip pat eina per Kroatiją ir Vengriją. Tačiau ES, taikydama Maskvai sankcijas, nustatė naftos kainos apribojimą Rusijos jūros keliu tiekiamai naftai į trečiąsias šalis.

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Peter Szijjarto) likus kelioms dienoms iki rugsėjo mėn. įvykusio ES energetikos ministrų neeilinio susitikimo įspėjo, kad dėl pasiūlytos Europos kainos ribos rusiškoms gamtinėms dujoms Maskva gali netikėtai nutraukti jų tiekimą į Europą.

Kovačas pažymėjo, kad naujasis dujotiekis, sujungsiantis Serbiją su Vengrija, o kartu ir su Rusija, yra Budapešto ilgalaikio tikslo plėsti regiono energetikos infrastruktūrą dalis.

Tuo tarpu Serbijos energetinio saugumo ataskaitoje pažymima, kad Belgradas yra apribotas gamtinių dujų tiekimu iš Rusijos valstybinės dujų bendrovės "Gazprom" - vienintelio tiekėjo. Todėl tiekėjų diversifikavimas yra toks pat svarbus, kaip ir maršrutų diversifikavimas, pabrėžiama ataskaitoje.

Sekite FuelSupply.news, kad sužinotumėte daugiau naujienų apie Europos naftos ir dujų krizę.

Žiūrėkite toliau pateiktą vaizdo įrašą ir sužinokite, kodėl Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas blokavo ES embargą Rusijos naftai.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
07.05.2024 laikas 10:20 Kuo maitinti rožes pavasarį?

Pavasaris – geriausias metas rožes maitinti prieš žydėjimą arba žydėjimo metu. Tada jos žydės visą vasarą. Kuo maitinti rožes, kad jos ilgai žydėtų.

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 09:58 Sugadintas kaimynų turtas: kada teks mokėti iš savos kišenės
Lietuvos žmonės nėra linkę artimai bičiuliautis su kaimynais – tyrimai rodo, kad 6 iš 10 apsiriboja mandagiu pasisveikinimu. Santykius su jais, deja, dar labiau kartina nelaimės, kurių metu sugadinamas kaimynų būstas ir jame esantis turtas. Draudikai...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 09:51 Gavote baudą ar nesumokėjote mokesčių? Štai kada ir kokias skolas jums panaikins
Gavę baudą ar turėdami sumokėti mokesčius dalis žmonių tai atidėlioja, nes neturi laiko, pinigų arba bando nuslėpti turtą, kad skolos nebūtų išieškotos. Specialistai įvardijo, kokių skolų, praėjus senaties terminui, išvengti pavyks, o kurios niekada ...

Skaityti daugiau