Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Spalio » 19

Billas Gatesas: Energetikos krizė yra "gera", nes visuomenė bus priversta pereiti prie ‘švarios energijos’

Kol europiečiai susiduria su perspektyva, kad šią žiemą negalės sau leisti šildyti namų, Billas Gatesas (Bill Gates) pareiškė, kad energetikos krizė yra "geras" dalykas, nes visuomenė bus priversta greičiau pereiti prie "švarios energijos".

B. Gatesas, kalbėdamas apie savo investicinę bendrovę "Breakthrough Energy Ventures", kuri užsiima klimato technologijų (anglies dioksido mokesčio) investicijomis, CNBC sakė: "Žmonės buvo šiek tiek optimistiškai nusiteikę dėl to, kaip greitai bus galima pereiti. Jei Europoje nebus rusiškų gamtinių dujų... tai yra kliūtis", - tęsė Gatesas.

"Turime rasti ne rusiškų angliavandenilių šaltinių, kurie pakeistų tuos šaltinius, kad veiktų anglių jėgainės ir daugybė kitų dalykų, nes, žinote, prioritetas yra palaikyti žmonių šilumą, palaikyti gerą tų šalių ekonomikų būklę", - tvirtino B. Gatesas.

Jis tęsė: "Kita vertus, dabar tai naudinga ilgalaikėje perspektyvoje, nes žmonės nenorės būti priklausomi nuo rusiškų gamtinių dujų, todėl jie greičiau pereis prie šių naujų metodų."

Gatesas antradienį paskelbė "Energetikos perėjimo būklės apžvalgą", kurioje pareiškė, kad tokios šalys kaip Jungtinės Valstijos, kurios klestėjo degindamos iškastinį kurą, turėtų pereiti prie visiško visų ekonomikos sektorių dekarbonizavimo.

Jis rašo: "Daugelis Europos ir Šiaurės Amerikos šalių, siekdamos klestėjimo, pripildė atmosferą anglies dvideginio, todėl nerealu ir nesąžininga tikėtis, kad visi kiti atsisakys patogesnio gyvenimo, nes paaiškėjo, kad tas anglis pakeitė klimatą."

B. Gatesas taip pat rašo: "Nemanau, kad rinka pati savaime gali per kelis dešimtmečius iš naujo nustatyti visą ekonomiką", ir priduria: "Mums reikia plano, kaip paspartinti šį procesą."

Tai įdomu, turint omenyje, kad R. Gatesas savo artimiausioje aplinkoje yra pripažinęs, jog "švari energija" iš tikrųjų neišsprendžia vadinamosios klimato krizės. Tad kodėl pasaulio elitas taip desperatiškai siekia perėjimo?

P komentaras: užsienis rašo, todel tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 21:21 Receptai – Patiekalai Medaus tortas „Paryžiaus kokteilis‟

Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.

Skaityti daugiau

09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau