
- 2019-09-20
- 5.0 Reitingas
- 2012 Peržiūrų
- Aptarti
Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.
Sudedamosios dalys
Tešla:
- 3 val. š. medaus,
- 150 g cukraus,
- 3 valg. š. augalinio aliejaus,
- 180 ml karšto vandens,
- 500 g miltų,
- 1 arb. š. sodos.
Kremas:
- 250 g sviesto,
- 600 ml pieno,
- 3 kiaušiniai,
- 1 val. š. miltų,
- 1 stiklinė cukraus,
- vanilės,
- 100 g lazdyno riešutų arba migdolų (susmulkintų).
Gaminimas
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
- Sumaišome medų, cukrų, sviestą ir vandenį. Statome ant ugnies. Kai mišinys užvirs, nuimame nuo ugnies ir įdedame su vandeniu sumaišytus miltus. Gauname plikytą tešlą. Padaliname ją į 6–7 dalis, iškočiojame ir kiekvieną paplotį kepame, kol taps gelsvos spalvos. Forma galite rinktis ir apvalią, ir keturkampę. Tešlą iškočiokite plonai, tačiau ji plyšti neturėtų.
- 3 kiaušinius suplakame su cukrumi, sumaišome su miltais, atskiedžiame šaltu vandeniu ir statome ant ugnies. Nuolat maišome, kol masė sutirštės. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname ir sudedame riešutus bei vanilę. Kai kremas beveik bus atvėsęs, įdedame sviestą ir gerai išplakame maišytuvu.
- Papločius geriausia tepti dar šiltu kremu. Kai papločiai įsigers riešutų kremo mase, jie tiesiog savaime tirps burnoje.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Skaityti daugiau
2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Skaityti daugiau
2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skaityti daugiau
2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Skaityti daugiau
2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Skaityti daugiau