![Medaus tortas „Paryžiaus kokteilis‟ Medaus tortas „Paryžiaus kokteilis‟ paranormal.lt](/_bl/5/18108771.jpg)
- 20.09.2019
- 5.0 Reitingas
- 1759 Peržiūrų
- Aptarti
Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.
Sudedamosios dalys
Tešla:
- 3 val. š. medaus,
- 150 g cukraus,
- 3 valg. š. augalinio aliejaus,
- 180 ml karšto vandens,
- 500 g miltų,
- 1 arb. š. sodos.
Kremas:
- 250 g sviesto,
- 600 ml pieno,
- 3 kiaušiniai,
- 1 val. š. miltų,
- 1 stiklinė cukraus,
- vanilės,
- 100 g lazdyno riešutų arba migdolų (susmulkintų).
Gaminimas
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
- Sumaišome medų, cukrų, sviestą ir vandenį. Statome ant ugnies. Kai mišinys užvirs, nuimame nuo ugnies ir įdedame su vandeniu sumaišytus miltus. Gauname plikytą tešlą. Padaliname ją į 6–7 dalis, iškočiojame ir kiekvieną paplotį kepame, kol taps gelsvos spalvos. Forma galite rinktis ir apvalią, ir keturkampę. Tešlą iškočiokite plonai, tačiau ji plyšti neturėtų.
- 3 kiaušinius suplakame su cukrumi, sumaišome su miltais, atskiedžiame šaltu vandeniu ir statome ant ugnies. Nuolat maišome, kol masė sutirštės. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname ir sudedame riešutus bei vanilę. Kai kremas beveik bus atvėsęs, įdedame sviestą ir gerai išplakame maišytuvu.
- Papločius geriausia tepti dar šiltu kremu. Kai papločiai įsigers riešutų kremo mase, jie tiesiog savaime tirps burnoje.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
28.06.2024 laikas 08:57 Receptai Koldūnai su uogomis ir varške: skanaus patiekalo receptas
Skaityti daugiau
27.06.2024 laikas 13:36 Receptai Iš receptų: vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais
Skaityti daugiau
26.06.2024 laikas 19:37 Receptai Tai geriausias keksiukas, kokį kada nors esu ragavusi (ne gėda jį patiekti svečiams)
Skaityti daugiau
03.07.2024 laikas 08:39 Išdavystė santykiuose: kaip ją įveikti ir atkurti harmoniją
Skaityti daugiau
03.07.2024 laikas 08:23 Kodėl moterys pyksta ant vyrų: moterų pykčio paslapčių atskleidimas
Skaityti daugiau