Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 27

8 naudingi patarimai, kaip greitai sumažinti skausmą ir stresą

Nors šiuolaikinė medicina nuėjo ilgą kelią, kartais mums visiems reikia akimirksniu atsikratyti streso ir skausmo. Kasdienių problemų sprendimas dažnai yra tiesiai priešais mus. Štai keletas dalykų, kuriuos galime padaryti per mažiau nei penkias minutes, kad išgydytume beveik bet kokį skausmą ir sumažintume stresą. Toliau straipsnyje minimi patarimai yra labai paprasti, net elementarūs, bet ir karto veiksmingi!

1) Ant pažeistos vietos uždėti ledo. Ledo naudojimas yra viena seniausių ir veiksmingiausių gudrybių, padedančių gydyti bet kokios kūno dalies skausmą. Jis gali būti naudingas gydant ūmias traumas, taip pat bet kokį uždegimą ir patinimą. Ledą galite dėti ant pažeistos vietos kaip šaltą kompresą arba pasidaryti ledo vonią, rašo brightside.me.

2) Pamasažuoti tašką tarp antakių, kad sumažėtų stresas. Akupresūros taškai yra gerai žinomas būdas laikinai numalšinti bet kokį skausmą ir stresą, o vienas iš jų yra tarp antakių, vadinamas trečiąja akimi. Spaudimas ir masažas šioje srityje yra puikus būdas pašalinti iš organizmo stresą ir nerimą.

3) Masažuoti ausis. Dar vienas akupresūros taškas, kurį galima stimuliuoti siekiant sumažinti stresą ir nerimą, yra ausyje. Masažuojant ausį ir švelniai spaudžiant šį tašką, kuris vadinamas Dangaus vartų tašku, galima padėti sau įveikti įtampą.

4) Valgyti avižinę košę. Avižiniai dribsniai yra labai sveikas maistas, kurį verta įtraukti į dienos valgiaraštį. Dauguma tikriausiai nustebs, kad viena viena mažiausiai žinomų avižinių dribsnių savybių yra tai, kad jie pasižymi atpalaiduojamu poveikiu. Avižiniuose dribsniuose daug kalio ir magnio, kurie mažina kraujospūdį, be to, reguliariai valgomi avižiniai dribsniai didina serotonino kiekį. Tai ne tik padeda atsipalaiduoti, bet ir daro mus laimingesnius.

5) Naudoti imbierų sultis ausų skausmui mažinti. Kenčiate nuo varginančio ausų skausmo ir reikia greito sprendimo? Imbierų sultys arba pašildytas imbierų aliejus gali numalšinti skausmą. Tačiau sultimis tepti galima tik išorinę ausies dalį. Lašinti į ausies vidų griežtai nerekomenduojama! Imbieras turi priešuždegiminių savybių, kurios gali padėti sumažinti ausies skausmą.

6) Gerti apelsinų sultis. Vitaminas C turi daugybę privalumų žmogaus organizmui, vienas iš jų – streso mažinimas. Didelis streso lygis siejamas su vitamino C trūkumu, todėl padidinus kasdienį jo suvartojimą galima padėti sau. Vienas paprasčiausių būdų tai padaryti – gerti apelsinų sultis, kurios taip pat gali sumažinti nerimo lygį.

7) Kramtyti gumą. Gumos kramtymas gali būti naudingas psichinei ir emocinei sveikatai, nes padeda mažinti stresą ir nerimą. Remiantis vieno tyrimo duomenimis, pastebėta, kad kramtant gumą sumažėja stresas ir padidėja budrumas.

 8) Užsiberti druskos ant liežuvio. Jei norite greitai ir lengvai sumažinti stresą, užsiberkite druskos ant liežuvio. Ši keistoka gudrybė gali atitraukti dėmesį nuo nerimo ar streso šaltinio ir sužadins kitus pojūčius. Druska ant liežuvio taip pat paskatins troškulį, todėl privers išgerti daugiau vandens, kuris yra puiki skausmo ir streso mažinimo priemonė.

priekavos.lt

Nuotrauka: Global Look Press

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 18:46 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė

Skaityti daugiau

07.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis

Onkologinės ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis, receptai nuo onkologijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau