Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 28

Kodėl ryte naudinga išgerti stiklinę vandens su citrina?

Tai, kad citrinos yra labai naudingos sveikatai bei pagerina įvairių patiekalų skonį - niekam ne paslaptis. Pastaruoju metu gydytojai ir dietologai ryte, prieš pusryčius, pataria išgerti 1 stiklinę vandens su citrina. Teigiama, jog šis gėrimas ryte žvalina ne prasčiau nei kava. Kuo dar naudingas šis gėrimas?

Valo organizmą

Ryte, prieš pusryčius, išgerta stiklinė vandens su citrina iš organizmo išvalo toksinus ir žalingąsias medžiagas. Citrinos yra labai rūgščios, tačiau, kai jos patenka į žmogaus organizmą, įvyksta sudėtinga biocheminė reakcija, todėl žmogaus organizme rūgščių ir šarmų balansas pakinta ir jis tampa labiau šarminis. Citrinos sultys gerina kepenų veiklą, kurios pradeda aktyviau šalinti toksinus, o vanduo šias medžiagas išplauna iš organizmo.

Gerina žarnyno darbą

Vandens gėrimas su citrina stimuliuoja žarnyno peristaltiką, padeda organizmui visą dieną geriau perdirbti maistą. Vanduo su citrinomis apsaugo nuo meteorizmo (pilvo pūtimo) ir dažno vidurių užkietėjimo.

Kodėl ryte naudinga išgerti stiklinę vandens su citrina?

Padeda mažinti svorį

Jei norite greičiau mažinti svorį, organizme reikia pagausinti šarminių medžiagų kiekį, nes visos cheminės reakcijos žymiai geriau vyksta šarminėje terpėje. Vanduo su citrina žmogaus organizme skatina šarminės terpės susidarymą. Taip pat citrinose yra pektinų - tirpių skaidulų, efektyviai malšinančių alkio jausmą.

• Vanduo su citrinomis skatina šlapimo išsiskyrimą, todėl patariama gerti besiskundžiantiems įvairių kūno vietų patinimais. Be to, jei vietoje puodelio arbatos ar kavos su pienu ir cukraus išgersite vandens su citrina, suvartosite mažiau kalorijų.

Nuramina sudirgusį skrandį

Jei vakare atsigulėte miegoti su pilnu skrandžiu, tai ryte galite prabusti kamuojami rėmens ar pilvo pūtimo. Tokiais atvejais nemalonius pojūčius gali nuslopinti karšto vandens stiklinė su citrinos sultimis, nes šis gėrimas mažina skrandžio sulčių rūgštingumą, o gėrime esančios kalio druskos numalšina pykinimo priepuolius.

Kodėl ryte naudinga išgerti stiklinę vandens su citrina?

KAIP TAISYKLINGAI GERTI VANDENS SU CITRINA?

Variantų, kaip paruošti vandens gėrimą su citrinomis, yra nemažai. Vieni pataria vandens gerti su citrinos sultimis, kiti su keliomis citrinos skiltelėmis. Optimaliausias gėrimo receptas:

• 100 ml vandens reikia įpilti 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių;

• taip pat galima 1 stiklinėje vandens šaukštu sumaigyti dvi citrinos skilteles;

• vanduo turi būti šiltokas;

• gerti reikia ryte, prieš pusryčius.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2017 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (čiobrelis, šalpusnis, tubė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: čiobrelis, šalpusnio lapai, tubė.

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 15:29 Receptai – Patiekalai Bemielės sluoksniuotos tešlos sūrio lazdelės
Šio sūrio lazdelės itin lengvai pagaminamos ir tikrai skanios. Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu receptas.

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 09:10 Receptai – Patiekalai Arbatos receptas nuo karščiavimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: aviečių lapai, aviečių uogos, raudonėlis, šalpusnio lapai, vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
06.05.2024 laikas 13:41 Kodėl vyrams reikia akių? Kad žiūrėtų į gražias moteris!
Šiandien stebėjau tokį vaizdą: kieme ant suoliuko sėdėjo maždaug 12-13 metų berniukas. Tą akimirką priešais jį praėjo trys maždaug tokio pat amžiaus mergaitės. Dvi iš jų buvo vidutiniškai atrodančios moksleivės, o trečioji - tokio pat amžiaus, bet la...

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 12:26 Trys dažniausiai pasitaikančios frazės, dėl kurių atrodote silpnas ir nesaugus
Kaip nurodo komunikacijos ekspertai, pokalbyje svarbiausia būti tvirtam, bet ne pernelyg agresyviam. Tačiau yra frazių, kuriomis pasieksite priešingą tikslą, nes dėl jų jūsų pašnekovas gali pamanyti, kad esate nekalbus ir neužtikrintas, nors iš tiesų...

Skaityti daugiau

06.05.2024 laikas 12:21 Ką svarbu žinoti, jei norite gerų santykių su antra puse?
Ką mes žinome apie santykius su antra puse? Kaip tas žinojimas sutampa su kito žmogaus žinojimu ir patirtimi? Santykių poroje mokomės stebėdami savo tėvų santykius (žinant skyrybų statistika ir tai, kad nemažai šeimų gyvena nesijausdami laimingi, tai...

Skaityti daugiau