Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 5

Vandens su citrina nauda sveikatai ir grožiui

Yra daug netikrų sveikatos tendencijų, tačiau kasdienis vandens su citrina gėrimas nėra vienas iš jų. Pakanka kiekvieną ryta atsibudus į šilto vandens stiklinę išsispausti šviežių citrinos sulčių ir išgerti. Būtent toks įprotis gali atnešti begalinės naudos ne tik sveikatai, bet ir grožiui.

Ne veltui citrina yra vienas iš naudingiausių vaisių pasaulyje, kuriame gausu C, B vitaminų, geležies, magnio, kalcio ir kitų naudingų medžiagų, kurios, net nustebsite, kiek daug gali suteikti mūsų organizmui.

Vandens su citrina nauda sveikatai ir grožiui

Sveikatai ir lieknėjimui

Vitaminą C dažniausiai prisimename tik imant pulti virusams, tačiau verta žinoti, jog šis išskirtinai naudingas ne tik imuniteto stiprinimui. Esant vitamino C trūkumui gali imti kamuoti slogumas ir bloga nuotaika, taip pat sutrikti miego kokybė ar net dėmesio sukoncentravimas. Ilgainiui besitęsiantys tokie sveikatos sutrikimai gali peraugti ir į rimtesnes ligas, pavyzdžiui, depresiją ar riziką nutukti. Vis dėlto, išeitis yra. Atrodo, toks paprastas įprotis – kasdien išgerta vandens stiklinė su citrina, tačiau tai gali padėti išvengti rimtų negalavimų.

Be to, tiesa ta, jog vanduo su citrina padeda lieknėti, kadangi šis vaisius malšina alkio jausmą. Taip pat toks rytinis gėrimas padeda gerinti virškinimo procesą, pašalinti iš organizmo kenksmingas medžiagas bei reguliuoti skrandžio rūgštingumą.

Grožio puoselėjimui

Kaip jau buvo minėta, rytinė stiklinė vandens su citrina ne tik gerina sveikatą, tačiau padeda ir puoselėti grožį bei atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų.

Kalbant apie išvaizdos puoselėjimą, kaip žinia, vanduo yra būtinas mūsų skaisčiai ir žvilgančiai odai, o štai citrina ir joje esančios naudingosios medžiagos šį poveikį odai tik sustiprina. Šviežiuose citrinų sultyse gausu antioksidantų, stabdančių odos senėjimą bei raukšlių atsiradimą. Taigi, geriant ryte šį gėrimą galėsite džiaugtis ir gražia, nepriekaištinga oda.

Be to, rekomenduojama atkreipti dėmesį, jog jei jūsų plaukai nuolatos sausi ir neklusnūs, gali būti, kad dėl to kaltas vitamino C trūkumas. Aprūpinus organizmą pakankamu kiekiu šio vitamino, t.y. kasryt geriant vandenį su citrinos sultimis, plaukai ilgainiui taps kur kas tvirtesni, elastingi bei sparčiau augantys.

tv3.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.11.2019 laikas 08:36 Receptai – Patiekalai Makaronai Su Mėsa Ir Daržovėmis, Be Virimo

Greitas patiekalas. Skanūs makaronai pietums. Makaronai su mėsa ir daržovėmis. Kitą dieną jei nesuvalgote makaronai išlieka nesusilietę, atskirti vienas nuo kito ir tokie pat skanūs, tereikia juos pašildyti.

...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 19:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tulžies akmenligės gydymui
Tulžies akmenligė liaudies medicinoje, Tulžies akmenligė, receptai nuo akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 09:21 Receptai – Patiekalai Cukinijų blynai
Gardžių cukinijų blynų receptas. Skanaus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau