Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Lapkričio » 8

George'as Sorosas įsakė mokesčių inspekcijai susidoroti su krikščionių bažnyčiomis

Likus kelioms dienoms iki 2022 m. vidurio kadencijos rinkimų, Soroso finansuojamas propagandos leidinys apkaltino Bideno administraciją, kad ji nepakankamai griežtai kovoja su krikščionių bažnyčiomis.

Sekmadienį "ProPublica" tvirtino, kad vyriausybė padarė nepakankamai, kad neleistų krikščionims pažeisti Džonsono pataisos - prieštaringai vertinamos 1954 m. mokestinės nuostatos, kuri neleidžia bažnyčioms remti politinių kandidatų arba jiems prieštarauti.

Washingtonstand.com praneša: Bažnyčios pažeidžia įstatymą, nes remia rinkimus, teigia ekspertai. Džeremis Švarcas (Jeremy Schwartz) ir Džesika Priest (Jessica Priest) teigia, kad rado 18 bažnyčių, kurios pažeidė beveik septynis dešimtmečius galiojantį įstatymą. Viename iš pavyzdžių pastorius pavadino Naujosios Meksikos gubernatorės Michelle Lujan Grisham (D), kuri išleido 10 mln. dolerių mokesčių mokėtojų pinigų naujo abortų centro statybai Doña Ana apygardoje ir teigė, kad beveik visų abortų apribojimų panaikinimas įtvirtina "neliečiamą žmogiškumo ir orumo pripažinimą", veiksmus "viršijančiais blogį" ir "demoniškais". Kitoje vietoje pastorius sakė, kad demonai veikia per vietos politikų veiksmus.

Sorošo finansuojamame leidinyje, regis, buvo giriamasi, kad valdžia jau seniai baugina pastorius ir kitus dvasininkus. "Vienu metu bažnyčios nerimavo, kad net už netyčinius nusižengimus gali prarasti nuo mokesčių atleistos bažnyčios statusą", - rašė Švarcas ir Priest. "Tačiau bažnyčioms tapus įžūlesnėms, mokesčių inspekcija iš esmės atsisakė savo pareigų, susijusių su teisės aktų vykdymu." Kelios pastarosios administracijos mažai ką darė, kad užtikrintų įstatymo vykdymą, ypač prezidentas Donaldas Trampas, kuris pasirašė įsaką, kuriame pakartojo, kad remia bažnyčių teisėtas teises į žodžio laisvę.

"Pastoriai turėtų būti laisvi pamokslauti nebijodami valdžios kišimosi", - sakė Laisvės gynimo aljanso vyresnysis patarėjas Ryanas Tuckeris laikraščiui "The Washington Stand". "Vyriausybė paprasčiausiai neturi teisės kištis į bažnyčių vidaus reikalus, taip pat ji neturėtų galėti grasinti bažnyčiai finansinėmis baudomis, remdamasi reikalavimu, kad bažnyčia pati save cenzūruotų ir atsisakytų savo konstitucijos saugomos laisvės."

Būsimasis prezidentas Lyndonas B. Johnsonas pasiūlė šią priemonę siekdamas pagerinti savo karjerą ir užgniaužti savo politinius oponentus. Dvi pelno nesiekiančios organizacijos - "Faktų forumas" ir Konstitucinės valdžios komitetas - paskelbė reklamą, kurioje prieštaravo B. B. Johnsonui. Teksasietis pasiūlė pataisą, draudžiančią bet kokiai grupei, turinčiai jų nuo mokesčių atleistą statusą, nukreiptą prieš politinį kandidatą, su pataisa, kurią Senatas 1954 m. liepos mėn. priėmė balsuodamas be diskusijų. Nuostata "absoliučiai draudė" bažnyčioms ar kitoms 501(c)3 įstaigoms "tiesiogiai ar netiesiogiai dalyvauti ar kištis į bet kokią politinę kampaniją bet kurio kandidato į renkamas viešąsias pareigas vardu". Ironiška, kad ši nuostata buvo priimta praėjus dviem mėnesiams po to, kai Senato ataskaitoje buvo teigiama, kad tikrąją grėsmę Amerikai kelia kairiosios ne pelno siekiančios organizacijos, "keičiančios mokyklų ir koledžų mokymo programas taip, kad jos kartais paneigia amerikietiškojo gyvenimo būdo principus", ir bandančios "nustatyti veiksmingiausias priemones, kuriomis švietimą būtų galima priversti tarnauti politinio pobūdžio reikalams".

Ekspertai teigia, kad įstatymo projektas neturi konstitucinio pagrindo. "Draudimas [bažnyčios] rinkimų agitacijai neturi nieko bendra su pirmąja pataisa ar Džefersono bažnyčios ir valstybės atskyrimo principais. Pirmojoje pataisoje kalbama apie religijos laisvę; joje nėra nieko, kas neleistų bažnyčioms jungtis su kandidatais į politinius postus arba prieš juos", - rašė Purdue universiteto profesorius Jamesas D. Davidsonas, kuris mirė gegužės mėnesį. "Taigi konstituciniu požiūriu Amerikos bažnyčios turėjo pilną teisę remti politinius kandidatus arba jiems prieštarauti."

Tačiau mokesčių inspekcija (IRS) tyrė dešimtis bažnyčių, net ir tas, kurios nenurodė parapijiečiams, kaip balsuoti. Buvęs Visų šventųjų episkopalinės bažnyčios Pasadenoje, Kalifornijoje, rektorius 2004 m. prezidento rinkimų išvakarėse pasakė antikarinį, abortus remiantį pamokslą, kuriame parapijiečiams sakė, kad nors "gilaus tikėjimo žmonės" gali balsuoti už bet kurią partiją, parapijiečiai turėtų "balsuoti už savo giliausias vertybes". 2000 m. Mokesčių inspekcija atėmė iš bažnyčios nuo mokesčių atleistos bažnyčios statusą už tai, kad ji paskelbė reklamą, kurioje teigė, jog balsavimas už Billą Clintoną pažeidžia Šventąjį Raštą.

Kairieji sako, kad krikščionių dalyvavimas politiniame procese grasina sunaikinti viską, ką reiškia Amerika. Bažnyčių politinė veikla "sukuria kliūtis sveikai, veikiančiai, pliuralistinei, demokratinei visuomenei", - ProPublica sakė Indianos universiteto Purdue sociologijos docentas Andrew Whiteheadas. Panašiai teigė ir Andrew Seidelis iš organizacijos "Americans United for Separation of Church and State" (Amerikiečiai vienijasi už Bažnyčios ir valstybės atskyrimą), teigdamas, kad bažnyčioms "visiškai nesant finansinės priežiūros ir skaidrumo", iš vietinių bendruomenių "iš esmės bus sukurti super PAC'ai", o tai politiškai angažuoti krikščionys griežtai atmeta.

"Mūsų tautos pastoriai turi ilgą ir turtingą istoriją, kai jie kalbėjo apie mūsų tautai rūpimus moralinius klausimus - nuo vergovės iki skurdo ir visų kitų problemų, turinčių įtakos jų bendruomenėms. Tie, kurie siekia užgniaužti jų balsus, dabar kėsinasi į būtiną savivaldžios visuomenės dalį", - "The Washington Stand" sakė Šeimos tyrimų tarybos politikos ir vyriausybės reikalų viceprezidentas Travisas Weberis.

"Kalbama ne apie pinigus, o apie žodžio laisvę", - pažymėjo T. Weberis. Laisvo žodžio sąžiningumo įstatymas, kurį praėjusių metų vasarį iš naujo pristatė respublikonų Atstovų Rūmų vadas Steve'as Scalise'as (R-La.) ir 21 bendrapartietis, "užtikrintų, kad pastoriai ir toliau turėtų laisvę kalbėti ir išsakyti savo nuomonę, aiškiai neleidžia naudoti pinigų politiniams tikslams; jis tiesiog suteikia maksimalią žodžio laisvės apsaugą", - sakė Weberis TWS. Jis pridūrė, kad bažnyčios dalyvavimas politikoje "peržengia politines ribas, kaip gali paliudyti demokratus palaikančios bažnyčios, norinčios pasisakyti viešaisiais klausimais. Tie, kurie nori analizuoti šį klausimą, turi tai pripažinti, o taip pat neturi būti rasiškai selektyvūs formuluodami šį klausimą. Visų politinių pažiūrų, įvairių rasių ir etninių grupių krikščionys nusipelno laisvės kalbėti rūpimais viešaisiais klausimais. Bet koks kitoks šio klausimo aiškinimas neatitinka tikrovės ir nepasako visos tiesos apie Bažnyčią, politiką ir viešąją erdvę."

Pastangos užkardyti krikščionių kalbas atitinka kitas J. Bideno administracijos iniciatyvas, tokias kaip gyvybės gynėjų suėmimas ir bendradarbiavimas su socialinės žiniasklaidos platformomis siekiant užgniaužti istorijas, neigiamai vaizduojančias demokratų kandidatus. "Jie iškreipia IRS politiką, kad bandytų nutildyti bažnyčias", - pirmadienį laidoje "Washington Watch" sakė Šeimos tyrimų tarybos prezidentas Tonis Perkinsas (Tony Perkins). "Tai rinkėjų slopinimas. Taip, vyksta rinkėjų slopinimas, bet tai kairieji bando slopinti evangelikus" ir kitus "Bibliją tikinčius krikščionis".

"Štai kodėl jums reikia ne tik balsuoti patiems, bet ir pasirūpinti, kad su savimi pasiimtumėte šeimos narius ir draugus. Turime juos priblokšti prie balsadėžių ir balsuoti už biblines vertybes", - užbaigė Perkinsas. "Melskitės, balsuokite, stovėkite."

Šaltinis su nuorodomis: Planet-Today.com pasaulio naujienos.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 07:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus
Hemorojus liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus, hemorojus, hemorojo gydymas, hemorojo receptai, hemorojaus vaistažolės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:16 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (šermukšnio, dilgėlių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: šermukšnio uogų, 3 dalys dilgėlių lapų.

Skaityti daugiau

03.06.2019 laikas 18:06 Receptai – Patiekalai Kondensuoto pieno spurgos dingsta garso greičiu!
Mieli draugai, šiandiena norėčiau pasidalinti su vienu nuostabiu receptu – spurgos iš kondensuoto pieno. Mano vaikai tiesiog šias spurgas dieviena.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau