Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Lapkričio » 26

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»: ką mokslininkai sako apie šiurpią galūnę

Brazilijos paplūdimyje pora vaikščiojo po paplūdimį, kai jame aptiko šiurpų objektą. Žmonės pastebėjo, kad tai, ką jie rado, atrodė "kaip ateivio ranka smėlyje".

Ką pagalvotumėte, jei paplūdimyje rastumėte tokią "ranką"?

Leticia Gomez Santiago ir jos draugas Devaniras Souza vaikščiojo pakrante, kai susidūrė su milžiniška ranka ilgais kauliniais pirštais. Jie nufotografavo objektą ir paskelbė jį socialinėje žiniasklaidoje. 

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Nuotraukas pastebėjo jūrų biologas Erikas Kamingas, kuris teigė, kad "ranka" priklauso banginiui, delfinui ar net jūrų kiaulutei. Sprendžiant iš irimo stadijos, jūros gyvūnas nugaišo maždaug prieš 18 mėnesių.

Delfinų pirštai

Nors rasta galūnė atrodo tarsi svetima, tokia anatomija būdinga jūrų žinduoliams, kurie šį bruožą perėmė iš savo protėvių, vaikščiojusių sausuma maždaug prieš 50 mln. metų. Banginiai, delfinai ir jūrų kiaulės yra stambaus, maždaug lapės dydžio gyvūno su pailgu kūnu ir uodega palikuonys. Ši senovinė būtybė klajojo po žemę ir medžiojo vandenyje, kol tapo visiškai vandeninga.

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Norėdamas iliustruoti banginių anatomiją, praėjusiais metais Danijos valstybinio gamtos istorijos muziejaus stuburinių zoologijos docentas ir herpetologijos kuratorius daktaras Markas D. Schertzas išpjaustė į krantą išplautą banginį su snapu. Gyvūno "rankų" nuotraukos apskriejo internetą visame pasaulyje! 

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Tada Schertzas pasakė: "Gyvūnų plaštakos ne kartą evoliucionavo skirtingose žinduolių ir roplių linijose, kiekvieną kartą skirtingai; tačiau pagrindinė struktūra yra penkiapirštės galūnės, tačiau specifinė [galūnių] struktūra labai skiriasi."

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Ar žinojote apie šią jūrų gyvūnų savybę?

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui
Vidurių pūtimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui, receptai nuo vidurių pūtimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 15:29 Receptai – Patiekalai Bemielės sluoksniuotos tešlos sūrio lazdelės
Šio sūrio lazdelės itin lengvai pagaminamos ir tikrai skanios. Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau