Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2023 » Sausio » 1

Demokratų gubernatorė Hochul įteisino žmonių palaikų kompostavimą Niujorke

Demokratė gubernatorė Kathy Hochul šeštadienį pasirašė teisės aktą, kuriuo įteisinamas žmonių palaikų kompostavimas.

Niujorkas tapo šeštąja valstija šalyje, kurioje įteisinta ši praktika.

Įstatymo projektą pateikė demokratė valstijos asamblėjos narė Amy Paulin ir demokratas valstijos senatorius Leroy Comrie. Jame teigiama, kad "natūrali organinė redukcija pagreitina biologinio irimo procesą antžeminėje talpykloje, natūraliai paverčiant žmogaus palaikus dirvožemiu. Šis metodas suteiks Niujorko gyventojams galimybę rinktis ekologiškai tvarią ir ekonomiškai efektyvią laidojimo ir kremavimo alternatyvą. Natūralus organinis redukavimas 2019 m. buvo įteisintas Vašingtono valstijoje ir šiuo metu vyksta teisėkūros procesas kitose valstijose."

Procesas trunka 60 dienų ir vyksta dedant asmens palaikus į indą ir užpildant jį medžio drožlių, liucernos ir šiaudų mišiniu.

Niujorko valstijos Katalikų konferencija griežtai pasisakė prieš įstatymo projektą.

"Kompostavimas mums, kaip visuomenei, asocijuojasi su tvariu metodu, kaip pašalinti organines šiukšles, kurios kitu atveju patenka į sąvartynus. Tačiau žmonių kūnai nėra buitinės atliekos, ir vyskupai nemano, kad šis procesas atitinka pagarbaus elgesio su mūsų žemiškaisiais palaikais standartą", - "Catholic Courier" sakė Dennisas Poustas (Dennis Poust), Niujorko valstijos Katalikų konferencijos vykdomasis direktorius.

"Kaip ir daugumoje Albanio valstijoje svarstomų įstatymų projektų, nebuvo surengti vieši klausymai, per kuriuos Niujorko gyventojai galėtų pasisakyti dėl įstatymo projekto privalumų ir trūkumų. Viskas vyko už uždarų durų", - pridūrė Poustas. "Vidutinis niujorkietis nė nenutuokia, kad šis įstatymo projektas buvo pateiktas, jau nekalbant apie jo priėmimą. Nors apie jį šen bei ten rašė spauda, jam buvo skirta labai mažai dėmesio, o tai kelia nerimą, nes mes tikrai manome, kad visuomenėje turėtų būti kalbama apie naujus žmonių palaikų laidojimo būdus, o visuomenė turėtų turėti galimybę apsvarstyti, ar tai yra ta kryptis, kuria norime eiti."

Birželio 1 d. paskelbtame pareiškime apie įstatymo projektą Niujorko valstijos katalikų konferencija teigė: "Nors ne visi turi vienodus įsitikinimus dėl pagarbaus ir pagarbaus elgesio su žmogaus palaikais, manome, kad yra daug niujorkiečių, kuriems šis siūlomas kompostavimo ir (arba) tręšimo metodas, kuris labiau tinka daržovių atraižoms ir kiaušinių lukštui nei žmogaus kūnui, geriausiu atveju būtų nepatogus."

Sietlo laidojimo namai "Recompose", kompostuojantys žmonių palaikus, ima 7 000 JAV dolerių ir giriasi, kad mirusiuosius gali paversti dirvožemiu "vos per 30 dienų".

Laidojimo namų interneto svetainėje aiškinama, kad jie siūlo "įkasimo" ceremoniją, kai kūnas įdedamas į kompostavimo indą.

"Kai atvyksite į "Recompose Seattle", jus pasitiks mūsų Paslaugų komandos narys, kuris jus palydės į Susirinkimo erdvę. Kai įeisite į Susirinkimo erdvę, matysite savo asmens kūną, gulintį ant tamsiai žalios lovos, kurią mes vadiname lopšiu, uždengtą natūraliu audiniu", - aiškinama svetainėje." Lopšys stovės priešais mūsų baltą šešiakampį slenkstinį indą, kuris yra perėjimas į mūsų laivų sistemą. Ceremonijos metu nuo pradžios iki pabaigos jums vadovaus "Recompose Services" specialistas."

Bendrovė teigia, kad "kiekvienam asmeniui, pasirinkusiam "Recompose", o ne įprastą laidojimą ar kremavimą, į atmosferą nepatenka viena metrinė tona anglies dioksido. Be to, mūsų kompostavimo metodas reikalauja 1/8 įprasto laidojimo ar kremavimo energijos. "Recompose" leidžia jums pasirinkti gyvenimo pabaigos būdą, kuris stiprina aplinką, o ne ją niokoja."

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite, aukokite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
2
Dabar tiksliai žynau ,žmonia degraduoja ! Ateina jos pabaiga .
avatar
0
3
Na, čia nejuokinga....  Žmogaus tapatybė niekinama iki komposto....  sad
avatar
0
1
Dulke gymiai, dulke pranyksi.... Nebereiks, tavo tapatybės, tavo prisiminimų, tavo artimų....
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 13:36 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Naminis plombyras
Tačiau problema tame, kad dabar prideda pernelyg daug įvairių chemikalų, dėl kurių plombyro skonis praktiškai dingsta. Naminį plombyrą pasigaminti bus nesunku. Yra labai geras receptas, kuriuo mes nusprendėme pasidalinti su jumis....

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų!
Pabandykite pasigaminti patys! Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.05.2024 laikas 08:29 Faraono auksinės kaukės paslaptis
Senovės civilizacijų istorijoje kartais slepiasi nuostabios paslaptys, kurios gali sukrėsti net pačius išrankiausius tyrinėtojus. Viena iš tokių paslapčių - faraono Tutanchamono auksinė kaukė. Ilgą laiką buvo manoma, kad ši kaukė buvo nukaldinta iš v...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 07:58 Gegužės 20 2024 horoskopas: Žvaigždės prognozuoja sėkmės pokyčius visiems Zodiako ženklams
Šiandien Mėnulis visą dieną neturės jokių aspektų, t. y. jis bus „ne pagal kursą“. Mes, astrologai, tokias dienas vadiname nenaudingomis naujos pradžios požiūriu. Pradedate kokį nors verslą, o jis nevyksta, sustoja, atsiranda įvairių kliūčių jo eigai...

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau