- 05.11.2019
- 0.0 Reitingas
- 999 Peržiūrų
- Aptarti
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
100 g 169 kcal; Ruošti 2 val.; 8 porcijos
- 250 g kreminio sūrio
- 100 ml grietinėlės
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šaukštelis cukraus
- 100 g juodojo šokolado
- 20 g sviesto
Tešlai:
- 60 g sviesto
- 160 ml vandens
- 70 g miltų
- 4 kiaušiniai
Gaminimas
Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Eklerus įpjauti per vidurį ir kepti dar 4–5 minutes. Sūrį išplakti su grietinėle, vanile ir cukrumi. Virš verdančio vandens ištirpinti šokoladą su sviestu. Eklerus įdaryti kremu ir pamirkyti į šokoladą.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau