Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Lapkričio » 5

Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai Paranormal.lt

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!

100 g 169 kcal; Ruošti 2 val.; 8 porcijos

  • 250 g kreminio sūrio
  • 100 ml grietinėlės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštelis cukraus
  • 100 g juodojo šokolado
  • 20 g sviesto

Tešlai:

  • 60 g sviesto
  • 160 ml vandens
  • 70 g miltų
  • 4 kiaušiniai

Gaminimas

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Eklerus įpjauti per vidurį ir kepti dar 4–5 minutes. Sūrį išplakti su grietinėle, vanile ir cukrumi. Virš verdančio vandens ištirpinti šokoladą su sviestu. Eklerus įdaryti kremu ir pamirkyti į šokoladą.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar