Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Patarimai » 2023 » Sausio » 9

Ar reikia plauti įsigytą mėsą prieš ją ruošiant?

Nuo vaikystės esame mokomi plauti viską, ką ketiname valgyti: ar tai būtų vaisius, daržovė ar uogos.  Tačiau, ar reikia plauti mėsą? Interneto platybėse atsakymų ir diskusijų į šį klausimą galime pamatyti daug ir įvairių, todėl VMVT specialistai primena, kada įsigytą mėsą reikėtų plauti prieš ją ruošiant, o kada ne.

Įsigijus sveriamos mėsos, ar turint jos sukauptų atsargų namuose, naudojant tokią mėsą patiekalų gamybai, prieš gaminant ji turi būti nuplaunama dėl padidėjusio kontakto su liečiamais paviršiais (pjaustymo lentelių, įrankių, įrenginių, pirštinių ir kt.).

Jei mėsa įsigyjama gamintojo nepažeistoje pakuotėje - mėsos galima ir neplauti, nebent pakuotėje yra matomi išsiskyrę skysčiai ar kraujo likučiai. Visgi kiekvienu atveju, reikėtų vizualiai įvertinti mėsos paviršių ir nuspręsti, ar ją reikalinga nuplauti. Jei mėsa bus naudojama užšaldymui ir saugojimui – tokia mėsa negali būti plaunama. Taip pat jei mėsa bus skirta žaliai vartojamų mėsos gaminių gamybai, tokiais atvejais ją tikslinga nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Šeimininkaujant virtuvėje, būtina žinoti, jog mėsą saugant ilgesnį laiką, joje susidaro palanki terpė mikrobams daugintis. Todėl prieš ruošiant patiekalus ir plaunant mėsą, svarbu laikytis plovimo higienos, kad plovimo metu nuoplovų purslai neaptaškytų kitų gaminamų produktų, aplinkos ar indų, į kuriuos bus dedami kiti gaminami maisto produktai (salotos, mišrainės, mėsos gaminiai ir kt). Nuplovus mėsą ar žuvį privaloma labai kruopščiai išplauti kriauklę, kurioje buvo tvarkoma žalia mėsa ir žuvis, specialiais arba paviršinio aktyvumo medžiagų plovikliais.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su uogomis keptuvėje
Vaišės pagal šeimyninius receptus – tai visada skanu. Ir ne todėl, kad einant laikui jų proporcijos ir gramų kiekis nugludintas iki puikiausios kokybės, bet todėl, kad juose gyva atmintis. Juk kiekvienas turi prisiminimų, su nenui...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 13:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai regėjimo gerinimui
Akys liaudies medicinoje, liaudiški patarimai regėjimo gerinimui, akys, regėjimas, regėjimo gydymas, rega, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip...

Skaityti daugiau

19.07.2019 laikas 07:09 Receptai – Patiekalai Avižinė košė su obuoliais
Gaminame namuose. Avižinė košė su obuoliais. Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau