Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Birželio » 9

Pyragėliai su uogomis keptuvėje

Pyragėliai su uogomis keptuvėje. paranormal.lt

Vaišės pagal šeimyninius receptus – tai visada skanu. Ir ne todėl, kad einant laikui jų proporcijos ir gramų kiekis nugludintas iki puikiausios kokybės, bet todėl, kad juose gyva atmintis. Juk kiekvienas turi prisiminimų, su nenuilstančiomis močiutės rankomis ir tų rankų kūriniais.

pyragėliai, pyragėliai su uogomis, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Pyragėliai: kas gali būti jaukiau ir maloniau?

Šis keptuvėje keptų pyragėlių receptas priklauso būtent tai grupei, apie kuriuos sakoma: „močiutės“, „mamos“, „šeimos“… Tešla visai paprasta, bet tuo ir puiki: nei terlionės su mielėm, nei laiko gaišimo su kildinimu. Kefyrą galite ramiausiai pakeisti rūgpieniu arba pasukomis. Ypatingai svarbu: neprikimškite į tešlą miltų, ji turi būti medaus konsistencijos. Tame ir visa neįtikėtino minkštumo paslaptis.

Tešla su kefyru yra universali ir tinka su įvairiausiais įdarais. Lauke vasara – uogų pilna, su jomis ir gaminsime šį kartą pyragėlius. Vienintelis keblumas – pyragėlių lipdymas iš skystos tešlos. Jei tai daryti greitai ir nepamiršti visą laiką pasipudruoti rankų miltais, viskas išeis puikiai.

Gaminimas

Tešlai tiesiog sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogas, giliame dubenyje. Išeis tiršta tešla (tirštesnė, negu blynams), bet nepakankamai tiršta, kad ją minkytume rankomis.

pyragėliai, pyragėliai su uogomis, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Į vieną ranką paimkite truputį miltų, dėkite į ją valgomąjį šaukštą su kaupu plaukiančios tešlos. Į centrą dėkite šiek tiek uogų. Kitą ranką papudruokite miltais ir greitai suspauskite pyragėlio kraštus. Iškart dėkite pyragėlį į įkaitintą su saulėgrąžų aliejumi keptuvę.

pyragėliai, pyragėliai su uogomis, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Nieko baisaus, jei pyragėlis praplyšo. Jau keptuvėje atsargiai pataisykite savo gaminį. Kepkite vidutinio dydžio ugnimi, uždengtoje dangčiu keptuvėje apie 3 minutes iš abiejų pusių. Iškepusius pyragėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejus, po to, nelaukdami, kol atauš, perdėkite į kitą indą su dangčiu.

pyragėliai, pyragėliai su uogomis, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Iš pateikto ingredientų kiekio išeis 12-14 pyragėlių. Jie skaniausi, kol dar šilti, su pienu ar kefyru. Būkite tikri: ataušti jie nespės. Mes pasidalinome receptu su jumis, jūs pasidalinkite su draugais!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar